Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-07-2013, 08:57   #181
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: ELM327 1.4b + ELMConfig = nie działa

Jest nowa wersja ELMCOnfiga - v. 0.2.9
link: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

oprócz różnych drobnych poprawek, pojawiła się obsługa sterowników silnika typu SID202 i SID206, czyli można czytać i zapisywać (czyli np. aktywować tempomat!) soft silników 1.8 tdci i 2.0 tdci !

////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM

Ostatnio edytowane przez mayak ; 15-07-2013 o 13:21
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-08-2013, 10:11   #182
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

wczoraj pojawiła się (2 tyg. temu testowałem wersję beta) nowa wersja ELMConfiga - 0.2.10 -> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] -> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

zmiany
- automatyczny wybór prędkości połączenia
- obsługa konfiguracji modułu KVM (platforma FF2)
- obsługa konfiguracji ACU = radia (FF2)
- możliwość wgrania fabrycznej konfiguracji modułów (As-Built), wymagane podłączenie do internetu (FF2)
- poprawki w obsłudze PCMa dotyczące parametrów w vid-block (Kuga 4WD/2WD)
- poprawki w liczeniu sumy kontrolnej na trzeciej stronie konfiguracji HEC (FF2 zegary poliftowe)
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2013, 00:49   #183
gorilas
ford::average

Imię: Michal
Model: Focus II FL
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2008

Nareszcie, dzieki obsludze ACU dzis w 2min pozbylem sie UNCONFIGURED MODE na dokupionym Sony MP3. Co najciekawsze, jak sie radio 'dowiedzialo' w jakim samochodzie gra i ile ma glosnikow, zmienil sie dzwiek i jakby jego rozklad, subiektywnie mimo ze juz bylo lepiej od 6000CD, teraz gra jeszcze lepiej.
gorilas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2013, 12:24   #184
Mooomin

Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 Ti-VCT

Cytat:
Napisał gorilas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nareszcie, dzieki obsludze ACU dzis w 2min pozbylem sie UNCONFIGURED MODE na dokupionym Sony MP3. Co najciekawsze, jak sie radio 'dowiedzialo' w jakim samochodzie gra i ile ma glosnikow, zmienil sie dzwiek i jakby jego rozklad, subiektywnie mimo ze juz bylo lepiej od 6000CD, teraz gra jeszcze lepiej.
A jakie kupiłeś radio? Chodzi mi o wersje. Czy symbol był KW2000 (taki zdaje się ma mieć Focus) czy jakiś inny (od Mondeo, Galaxy)? Też się zastanawiam nad wymianą radia, gdyby dało się użyć wersji niekoniecznie z Focusa łatwiej by było coś upolować.
Mooomin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2013, 17:37   #185
danielsan51
ford::advanced

Imię: Daniel
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007

wymienilem radio 6000cd na sony kwadratowe mam pobrac ta nowa wersje -bede mogl cos tam zmienic ustawic?tez bedzie mi lepiej gralo jak koledze gorilas
danielsan51 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-08-2013, 00:24   #186
gorilas

Imię: Michal
Model: Focus II FL
Silnik: 1.8 TDCI

Cytat:
Napisał Mooomin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jakie kupiłeś radio? Chodzi mi o wersje. Czy symbol był KW2000 (taki zdaje się ma mieć Focus) czy jakiś inny (od Mondeo, Galaxy)? Też się zastanawiam nad wymianą radia, gdyby dało się użyć wersji niekoniecznie z Focusa łatwiej by było coś upolować.
Niestety nie zrobilem zdjecia naklejki na obudowie przed montazem, na naklejce z keycode widze typ radia SOCD1X, kupilem nowe radio od tego sprzedajacego wygladajace z przodu dokladnie jak na tej [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ale wtedy mial aukcje z kilkoma sztukami pod Ford Focus. Z tylu natomiast zlacza w moim wygladaly inaczej wiec NIE kupuj tego akurat radia, z tego co poczytalem na naszym forum do Focusa pasuje z C-Maxa i Kugi, ale nie z Mondeo (inna platforma / komunikacja), przynajmniej ja tak zrozumialem, niech mnie poprawi ktos kto zna sie lepiej. Aha, ze sprzedajacym mozna bylo ponegocjowac przy zakupie poza Aledrogo.

Cytat:
Napisał danielsan51 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wymienilem radio 6000cd na sony kwadratowe mam pobrac ta nowa wersje -bede mogl cos tam zmienic ustawic?tez bedzie mi lepiej gralo jak koledze gorilas
Sony kwadratowe to nie wiem, ja mam FF2FL i radio wygladajace jak w linku powyzej. Jak dla mnie juz w UNCONFIGURED MODE Sony gralo lepiej niz 6000CD. Od razu po montazu dodalem swoj VIN i tyle mozna bylo wczesniej zrobic. Teraz po wejsciu w ACU wygladalo nastepujaco, lacznie z tym ze jak rozumiem dla radia nie mialem glosnikow (zaptaszkowane 4 pola no... woofers / tweeters)
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Zmienilem na ponizej, zgodnie z moja konfiguracja (zakladam ze nie mam tylnych tweeterow, choc pewien nie jestem)
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Przestalo pokazywac sie UNCONFIGURED MODE i jak pisalem wczesniej wg mojej subiektywnej oceny zmienily sie tony i rozklad dzwieku w kabinie, oczywiscie na lepsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez gorilas ; 21-08-2013 o 08:08
gorilas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-08-2013, 16:20   #187
ferolo22

Imię: daniel
Model: focus , Escape
Silnik: 1.6, 2.0
Rocznik: 2007, 2016

A u mnie nie chce wystartować nowy elm nie może się połączyć coś się zmieniło w protokołach że już nie chce czytać na auto mojego kabelka
a wracając tak do tematu panowie może coś mi się pozmieniało w ustawieniach wcześniej śmigało mi na 8 wszystko bez problemu dlatego zdziwiłem się że teraz nowy elm nie działa pościągałem inne starsze i teraz żaden nie tryka czyżbym coś przez przypadek pozmieniał w ustawieniach portu może ktoś da mi cynka jakie ma wartości poustawiane na porcie albo jakąś podpowiedz dodam że forscan odpala mi bez problemu więc o co kaman.

Ostatnio edytowane przez ferolo22 ; 22-08-2013 o 19:41
ferolo22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2013, 17:34   #188
ferolo22

Koś ma jakiś pomysł??
Stary 24-08-2013, 20:32   #189
tomfoc2

Imię: Tomasz
Model: Kuga MK2 Lift Titanium Magnetic Grey
Silnik: 1.5 Ecoboost 150 KM 16V
Rocznik: 2018

[QUOTE=ferolo22;2065114]Koś ma jakiś pomysł??[/Q

Antywirusa lub zapory nie zmieniałeś na komputerze? Może ci blokuje?
tomfoc2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2013, 21:33   #190
ferolo22

antywira mam kasperskiego natomiast dzisiaj jak poprawiłem fabryczne ustawienia pod elma odpaliłem kabelkiem jakąs stara wersję natomiast nowa co jest wyżej ni huhu nawet sprawdzałem programem hyperterminal i pokazywało mi po komendzie 0100 no data na spv1 i 2 pewnie dlatego że chodzi po canie moja wersja kabelka to 1.5 wszystko śmiga tzn każdy jakiś dziwny program typu scan tools forscan itd a elm jedynie najstarszy a ten nowy ni huhu.
Temat jest dla mnie osobiście interesujący bo kiedyś poprzedni właściciel zmieniał radio na inne i błędy mi wywala co jakiś czas stąd pytanie o poradę.
Pozdrawiam
Ps właśnie próbowałem odpalić elma w trybie on line i wyskakuję błąd tekstu o co w tym wszystkim chodzi
Tak dla potomnych przeszperałem wczoraj pół nocy forum rusków znalazłem że problem leży po stronie wpisów w rejesytrach ze starszej wersji elma usunąłem sciągnełem innego elma i działa coś pięknego hehe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze teraz inne pytanie mam chciałem zgrać ustawienia starego pcm biorę read proces dochodzi do 15% i wywala błąd co ustawić aby zgrać stara wersję oprogramowania i poeksperymentować z nowa wersja softa jak wyjdzie oczywiscie na 1.6 tdci ustawiałem porty jak podawał kolega wcześniej na szybkośc 2000000 i ni huhu na żadnym nie chce wywala jakiś błąd 33 o co z tym chodzi

Ostatnio edytowane przez ferolo22 ; 25-08-2013 o 10:07
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania