![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004
|
Witam
Mam problem wczoraj podczas deszczu chciałem uruchomić samochód, niestety przy próbie odblokowania drzwi kluczyk nie działał. Poszedłem po drugi to samo. Otworzyłem auto ręcznie, zaczął wyć alarm i w zasadzie nic więcej nie mogę zrobić. Jak przekręcam kluczyk w stacyjce mignie na ułamek sekundy kontrolka poduszki powietrznej i dalej nic, czarna deska rozdzielcza. Próbowalem wg. instrukcji zaprogramować kluczyk ale nic to nie dało. Dzisiaj mogę już odblokowac i zamknać auto z kluczyka ale dalej zaczyna wyć alarm. Jeżeli chodzi o kontrolkę immo (ta na zegarku) chyba mruga cały czas jakby immo był włączony. Nic się nie zmienia po włożeniu kluczyka w stacyjkę (mruga cały czas tak samo....) co może być nie tak? jakieś zwarcie? Ojciec miał podobną sytuację parę dni temu (tym samym autem) ale po paru chwilach normalnie ruszył update zapomniałem napisać. Odłączałem akumulator dwa razy na ok 15min. nic to nie dało. Ostatnio edytowane przez sqim ; 22-08-2013 o 15:31 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Całkiem możliwe, że wilgoć coś "miesza". Ja w mk3 miałem też tak, że auto w ogóle przestało reagować na kluczyk myślałem, że bateria padła ale nie. Spróbowałem zakodować go ponownie i zadziałało. Podłączyłem pod kompa i wywaliło mi błąd komunikacji na szynie CAN.
|
|
|
#3 |
|
|
kodowanie czyli ta opcja gdzie potrzebne są dwa org. kluczyki?
A czemu wyje mi alarm? Jeżeli z pilota odryglowuje drzwi, otwieram je i zaczyna wyć alarm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Ja przyuczałem tylko jeden.
|
|
|
#5 | |
|
![]() Imię: Darek
Model: Volvo XC90 / BMW X3 E83
Silnik: D5 2.4 185KM / 3.0D 218KM
Rocznik: 2007 / 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
To u mnie jakiś cud nastąpił bo byłem 120km po za domem i miałem tylko ten jeden kluczyk, bo drugi został w domu a auto dosłownie po kilku sekundach raptem przestało reagować. Więc spróbowałem, przekręciłem 4 razy kluczykiem i zapikało i nagle tak samo jak przestał działać tak raptem wszystko działało poprawnie. A na kompie pokazało błąd U1900.
|
|
|
#7 |
|
|
Jeszcze zapytam dla pewności a jakie są objawy jak immo nie rozłącza? Na desce rozdzielczej nic sie nei zapala jak przekręcę kluczyk?
Co mógłbym we własnym zakresie sprawdzic aby to potwierdzić? |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|