![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1301 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
źle zrozumiałeś
parowanie i wyświetlanie kodu przez radio oraz magiczne ozdrowienie Twojego radia to jedna sprawa, a konfiguracja modułu to druga, więc żadne odkrycie
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#1302 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: S-MAX PlatinumX
Silnik: 2.0 140KM TDCI
Rocznik: 2010
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zmartwiles mnie, myslalem, ze cos dam spoleczenstwu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wychodzi na to, ze moge tylko dac nadzieje tym, co im radio nie wyswietla kodu parowania, ze kiedys wyswietli. No chyba ze ktos ma pomysla dlaczego ozdrowialo? Moge zlozyc dodatkowe zeznania z przebiegu procesu jesli ma ktos jakies pytania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Piotrek |
|
|
|
|
|
#1303 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Brak wyświetlania kodu PIN w twoim przypadku nie brał się z radia, a z modułu, który prawdopodobnie pochodził z Focusa Mk3 lub z Fiesty, które mają taki dodatkowy mały wyświetlacz na konsoli środkowej, na który to twój moduł radośnie kod PIN wysyłał. Ponieważ Mondeo takiego wyświetlacza nie ma, to wytresowało sobie moduł, aby wyświetlał kod na wyświetlaczu radia, a nie na wyświetlaczu, którego nie ma (w Mondeo). Także odkryłeś Indie (tfu Amerykę), Indianie będą Ci wdzięczni, a przy okazji wykastrowałeś sobie lekko funkcjonalność modułu, ale jak pisał mayak nic czego nie dało by się odwrócić. A co do mojego problemu z głośnością przy rozmowach telefonicznych, to nie, nie jest to zbyt niski poziom głośności w telefonie, przecież pisałem, że BT Audio działa OK, tylko z tym zakichanym dzwonieniem mam problem, poza tym co jak co, ale głośność rozmówcy podczas rozmowy to sobie potrafię wyregulować. Chyba, że telefon ma gdzieś schowane jakieś durne ustawienia oszczędzania słuchu (wcale bym się nie zdziwił, po tym co do tej pory w opcjach znalazłem) i to przez to.
|
|
|
|
#1304 |
|
ford::average
![]() Imię: Lucas
Model: był S-MAX szukam nowszego :-)
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam,
przepraszam ze tu pisze a nie w Kupie ale ten watek przeglada wiele ludzi ktorzy montuja/wymieniaja BT/VC. Potrzebuje kupic modul do s-maxa 2008r wiec RX-2C ze stalymi kodami parowania wiec musi byc 6M2T czy 7S7T i bez USB 19G488 , jezyk angielski czyli przedostatnia litera A. Czytalem caly watek ale nie jestem pewien na 100% czy w tych starszych modulach jest niezbedne zeby do s-maxa kupic RX-2C czy zadziala tez RX-1C ? Prosze o info na priv jakby ktos mial taki modul do sprzedania ... Pozdrawiam Czader |
|
|
|
|
|
#1305 | |
|
![]() Imię: Piotr
Model: S-MAX PlatinumX
Silnik: 2.0 140KM TDCI
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Wiec z moich odkryc pozostalo tylko tyle, ze radio 05-03-08 potrafi wyswietlac kody parowania pod warunkiem jednak, ze modul wysyla je na radio a nie na dodatkowy wyswietlacz. O i tyle. A jak pani mowi Przepra-aszam? to caly czas mi sie humor poprawia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wszystkim dzieki za pomoc o dyskusje Piotrek |
|
|
|
|
|
|
#1306 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-08-2013
Model: Focus mk2 FL Gold X/Fiesta mk5 FL
Silnik: 1,8 TDCI/1,4 TDCI
Rocznik: 2010/2008
|
Witam
Przymierzam się do instalacji BT/VC, ale mam pewne wątpliwości pomimo tego, że przeczytałem cały wątek. Rozważam rózne rozwiązania włącznie z wymianą radia i mam parę pytań. Mam radio 6000 CD 7M5T z softem 8M5T (szczegóły na screenie). Czy to radio z racji posiadania softu 8M5T obsłuzy zmienne kody parowania ? Pasują do niego moduły zarówno 7M5T i 8M5T ? Czy gdybym chciał zamontować moduł z USB to [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] radio z Kugi z obsługą mp3 będzie działać z modułem z USB 8M5T-19C112 czy pozozstaje wymiana tylko i wyłącznie na Sony ? |
|
|
|
|
|
#1307 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
USB tylko z Sony. Opłaca się dołożyć do Soniaka.
|
|
|
#1308 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-08-2013
Model: Focus mk2 FL Gold X/Fiesta mk5 FL
Silnik: 1,8 TDCI/1,4 TDCI
Rocznik: 2010/2008
|
Dzięki za odzew wrzoch. Mam odp. na drugie pytanie. A jak z pierwszym?
|
|
|
|
|
|
#1309 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-06-2013
Model: mondeo
Silnik: 2.0 benzyna+LPG
Rocznik: 2008
|
Coś wiecie na temat nawigacji mobilnej forda?
Na stronie forda jest film jak po uruchomieniu nawigacji w telefonie i połączeniu przez bluetooth z radiem Sony na małym wyświetlaczu(chyba w mondeo) na liczniku wyświetlają się strzałki nawigacji a komunikaty słychać w głośnikach -działa to z conversem? można to uruchomić w autach z przed liftu? |
|
|
|
|
|
#1310 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Pisałem o tym już ze dwa razy...
Uruchomić można (teoretycznie): - potrzebny jest specjalny odbiornik GPS podłączany do fabrycznego modułu BT/VC (obojętne czy 488 czy 112) - nigdy jeszcze czegoś takiego nie widziałem i na forum nikt się nie chwali, że ma. Więc może już lepiej grać w lotto niż liczyć, że uda się zdobyć taki odbiornik... - działa tylko z telefonami na Symbianie, potrzebna jest karta microSD od Forda z aplikacją i mapami, wkładana do telefonu. Nigdy takiej nie widziałem... (reszta zdania patrz powyżej...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). To tyle teorii na ten temat. Osobnym przypadkiem są zamiary stworzenia aplikacji do systemu SYNC - w tym aplikacji nawigacyjnych. Poszukaj sobie Ford Sync AppLink... Ale to także póki co teoria...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 02-11-2013 o 13:18 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|