![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
coz, fart zycia ze trafil sie z przerobionymi pod pilota.
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-12-2010
Model: mondeo MK3/ST220
Silnik: 1.8/3.0
Rocznik: 2005/2004
|
Z tego co mi wiadomo to ST220 nie ma takiej funkcji - moje tak jak pisałem ma elektryczne ale bez możliwości zamykania z pilota.
No ja czekam do wiosny i zobaczę, czy sprawa się poprawi. Mam jeszcze jedno pytanko czy ktoś wie jaki silniczek odpowiada za składanie lusterek?, bo tak jak pisałem niestety lewy jakby się "męczy" przy składaniu.
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-02-2013
Model: Mondeo hatchback
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
|
witam
czy ktoś z forumowiczów odkrył co bylo przyczyną? mam ten sam problem tylko że u mnie prawe wcale nie reaguje i zamieszczone pod nim oświetlenie nie świeci. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-02-2013
Model: Mondeo hatchback
Silnik: 2.0 TDCi
|
i jeszcze jedno pytanie czy jeżeli mieliście problemy z lusterkiem czy dolne oświetlenie świeciło?
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Fiesta mk6 van/Courier Turneo
Silnik: 1,4 68KM/1,0B 100KM
Rocznik: 2008/2017
|
Cytat:
coś mi się kojarzy że u poprzedniego właściciela się składały, póżniej był wyciągany aku i nie wiem p. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Imię: jvp
Model: Mondeo MK3 GHIA X Kombi
Silnik: 2.0 TDCi Automat
|
Witam,
miałem (lub mam nadal, bo chwilowo samo się naprawiło) taki przypadek: składa się tylko prawe lusterko - rozkładam - za drugim razem składają się oba. W drugą stronę to samo. Rozmawiałem z elektrykiem i powiedział, że lusterka w jakiś sposób zapisują się w komputerze (module?) i jeśli coś działa w taki sposób, jak opisany, to najczęściej wystarczy odpiąć lusterko od zasilania (raz lub kilka razy) i powinno wrócić do ustawień fabrycznych. Jeśli nie, to serwis i komputer. Nie wypróbowałem tego sposobu, bo jak podszedłem ze śrubokrętami do lusterka, to zaczęło działać za każdym razem. Może komuś się to jednak przyda - lub mi za jakiś czas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
FCP member
![]() Imię: Michał
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: 2013
|
Mam cholerny problem, zresztą z tego co czytałem nie ja jeden. Dziś parkowałem na osiedlu i oceniając sytuację postanowiłem na noc złożyć lusterka - tak, żeby mi przypadkiem jakiś sąsiad z klatki nie urwał podczas parkowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po naciśnięciu manetki w dół lewe lusterko złożyło się na max a prawe ledwo się ruszyło. Ponowne naciśnięcie spowodowało to, że lewe się rozłożyło a prawe zostało w tej samej pozycji, tzn. jest rozłożone tak na 3/4. Boję się na siłę go rozkładać, bo jeszcze coś urwę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Musze rano dojechać jakoś do pracy i pokombinować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy da się coś zrobić bez rozbierania obudowy?
Ostatnio edytowane przez Michał82 ; 13-11-2013 o 17:48 |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
![]() Zarejestrowany: 22-11-2008
Model: MK3
Silnik: 125 KM TDCi
Rocznik: 2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
FCP member
![]() Imię: Michał
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: 2013
|
Fajnie by było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety moje prawe lusterko jest uparte. Odkryłem, ze można ominąć ogranicznik maksymalnego rozłożenia lekko unosząc obudowę - dało to tyle, że lewe lusterko rozłożyło się prostopadle do osi podłużnej samochodu a prawe ledwo drgnęło. Lewe lusterko, po ręcznej zmianie położenia znowu trafiło w ogranicznik i chodzi bez zarzutu. Prawe zaklikuje się na ograniczniku w pozycji 3/4 rozłożonej i ani drgnie :<
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-02-2009
Model: FORD MONDEO COMBI
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Ogólnie winę za to nie tylko w autach ford ponosi brud/syf który dostaje sie do lusterka w trakcie jazdy i skleja elementy ruchome. Swoje lusterka rozruszałem, potraktowałem smarem siloconowym ( nie mylić z WD40 ) i działaja, a miałem takie problemy jak koledzy powyżej.
Po założeniu "zestawu" do składania lusterek z pilota ( opis jest na forum, trochę kabla,przekaźnik i kilka wsuwek ) problem przestał istnieć. namawiam do tej przeróbki , nie dla lansu, ale lusterka w ruchu nie "zastają się". Znajomy ma M.PAJERO II i ma ten sam problem co my i lusterka skłądane tylko z przycisku na panelu sterowania -w żadko używanych, gniją mechanizmy, Natomiast na zimę odłączam ustrojstwo, bo niestety potrafią zamarznąć, ale zima to inna bajka...
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|