![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#101 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzychu
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2003.09
|
i co moi kochani siedze w aucie i pisze z tel swiatlo w pozycji kluczyka 0 swieci tak samo jak po przekreceniu w pozycje dwa gdzie kontrolki sie zapadają i gasna ani pstryku a ni zmiana częstotliwości światła
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Cytat:
|
|
|
|
#103 |
|
|
wchodze do auta zapalam swiatlo i jestescie pewni ze po przekreceniu kluczyka z pozycji 0 na 2 powinno mi zapalone swiatlo sie przyciemnic i rozjaśnić kiedy swiece przestana grzac?
, bo nic taniego sie nie dzieje ja zauważyłem tylko tyle ze jak uruchomienie silnik swiatlo jest delikatnie mocniejsze niz przed. |
|
|
|
|
|
#104 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Jeśli masz miernik lub użyć żarówki podłączając do kabla zasilającego świece i sprawdzić czy pojawi się napięcie po włączeniu zapłonu. Jeśli nie to sprawdzić przekaźnik R8 i bezpiecznik. Jeśli napięcie jest to pozostaje sprawdzić same świece za pomocą omomierza lub wykręcając same świece.
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
|
ale uważacie, ze cos jest nie tak w moim aucie jesteście pewni, ze u was jest tak jak piszecie, musze zalatwic miernik, bo nie mam i nie znam sie...
Bump: Byłem teraz u sąsiada ma focus z tdci i tak samo miał jak ja czyli nic mu sie nie przygasilo po przekroczeniu kluczyki i pstryku też nie miał było 3 stopnie sąsiad pyta czy przygaszenie nie powinno być w momencie kiedy wyświetlania jest kontrolka świec i tylko wtedy choć my nic nie widzieli to jak to jest? |
|
|
|
|
|
#106 |
|
|
to czemu mi i sasiadowi co ma forda Focusa i serwisuje w aso tak sie swiatlo nie przyciemnia? i nie rozjasnia jak opisujecie i pstryku tez nie ma.
oznaczało by to zbieg okoliczności, ze mamy razem uszkodzone auta? czy moze nie jest do konca wszystko dobrze opisane przez sorry pisze z tel za bledy. i jeszcze jedno czy kontrolka świec zapala sie również jak jest cieplo czy nie koniecznie i w temperaturach niskich wyświetlanie - czas trwania kontrolki jest zawsze taki sam czy w zależności od czasu nagrzewnia, bo mnie sie wydaje ze zawsze 2 sekundy swieci mi kontrolka swiec niezależnie od wszystkiego Ostatnio edytowane przez kpkp1985 ; 30-11-2013 o 21:38 |
|
|
|
|
|
#107 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Teraz w zasadzie się nie zapala. Ale i tak czekam te kilka sekund, aż kontrolka immo zgaśnie. Wiem że koledzy z Mondeo mają to bardzo różnie...
|
|
|
|
#108 | |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Cytat:
|
|
|
|
#109 | |
|
![]() Imię: Kamil
Silnik: 2.0 TDCi (163KM)
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Mam dla Ciebie prostsze rozwiązanie: wsiadasz do auta, przekręcasz kluczyk i włączasz zapłon, czekasz powiedzmy te 8 sekund niezależnie od temperatury i odpalasz auto. Jeśli odpali bez większych problemów to wszystko jest ok. Daj sobie już spokój z tym obserwowaniem oświetlenia, słuchaniem przekaźnika itp. Jeśli się okaże, że auto jednak ma wyraźny problem z odpaleniem (choć pisałeś wcześniej, że pali ok) to wtedy podjedź do kogoś, kto się zna na rzeczy niech Ci posprawdza to, co koledzy wcześniej napisali i będziesz wiedział na czym stoisz, bo odnoszę takie wrażenie, że zaraz popadniesz w jakąś paranoję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jeśli chodzi o kontrolkę świec w Focusie to u mnie w lato tylko mignęła, a w zimę świeciła ok. 2, może 3 sekundy. |
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
|
Drodzy Panowie,
Ja czytam Was bardzo uważnie i staram się zrobić to co mi doradzacie najprościej jak możecie a ja, głowie się jak to zrobić, bo ani nie mam sprzętu ani wiedzy..., ale sie STARAM Wiec nie miejcie mi za złe, że jak pisze, że coś się nie ściemnia/rozjaśnia i nie ma pstryku to naprawdę nie ma. Zastanawia mnie jedno kalel82 "Świece żarowe podgrzewają komory spalania, co ułatwia rozruch zimnego silnika. W fazie ogrzewania wstępnego moduł PCM otrzymuje sygnał z informacją o temperaturze silnika z czujnika temperatury głowicy cylindrów (CHT) i na tej podstawie określa czas ogrzewania wstępnego. Im niższa temperatura, tym dłuższy czas ogrzewania wstępnego. Czas maksymalny wynosi 8 sekund przy temperaturze -20°C lub niższej. Przy temperaturze powyżej 80°C nie ma fazy ogrzewania wstępnego." czyli moje pytanie co w przypadku jak będzie 0 czy -10 stopni, bo dla -20 wiemy, że = 8 sekund, ale potem co gasimy i odpalamy po tym czy zaraz odpalamy po 8 sekundach? w ogóle skąd jest ta instrukcja? Ostatnio edytowane przez kpkp1985 ; 01-12-2013 o 01:14 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|