![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-03-2013
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Witam
W moim autku ( mam radio fabryczne z navi fx. No i "łoryginalne" głośniki które już chyba stracił swoją żywotność tzn. trzeszczą i przód i tył. na początku jakoś to znosiłem... ale do czasu. nawet jeżeli głośność mam ustwioną na dwa to i tak słyszę ich trzeszczenie. pytanie: jakie głośniki proponujecie zamontować ??? czy coś do nich musze dokupić aby grały one jak należy (czytałem coś o jakichś dystansach??? - jestem laikiem w tych sprawach).... prosze jeśli to możliwe o podanie takich modeli głośników które będą pasowały bez wiekszego problemu dzięki z góry. Ostatnio edytowane przez marpol80 ; 09-10-2013 o 19:54 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Poczytaj to [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] na początek przygody z FCP. A niby już 1/2 roku na forum.
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-03-2013
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
dziękuję za wyczerpujacą odpowiedź na moje pytanie.... bardzo dziękuję
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-12-2013
Model: Mondeo MK IV
Silnik: 1,8TDCI Silver X
Rocznik: 2009
|
Jeżdżę samochodem:
Mondeo MKIV TDCI Silver X Rok produkcji 2008 Numer nadwozia WF0GXXGBBG8R50555 Padły mi w nim głośniki wysokotonowe. Szukam ich i nie mogę znaleźć. Możecie mi pomóc? czym je można zastąpić? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Mondeo mk4
Silnik: 1.8 diesel
Rocznik: 2009
|
Miałem ten sam problem, szukałem na rynku zamienników dystansów itp. nie znalazłem nic dedykowanego do MK4, wiec pojechałem do serwisu Forda w Rzeszowie ResMotors i zakupiłem oryginalny głośnik za kwotę 130 zł brutto. Głośnik wydaje się być lepiej wykonany nie jest papierowy, posiada 2 letnią gwarancję. Co ciekawe ten sam głośnik w Tarnobrzegu też z serwisie TaResMotors kosztuje 240 zł brutto.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Witam. Posiadam takie radyjo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No i ogólnie gra wszystko ładnie , głośniki nie charczą nawet na maksymalnie podgłoszonym. Irytuje mnie natomiast jedna rzecz. Otóż jakby coś tam drgało , jakbym coś miał w schowku, w drzwiach i skakało.... Ale tylko przy głośniejszej muzyce i większych basach. Czy mógł się poluzować głośnik czy po prostu ten typ tak ma? Jeszcze kilka miesięcy temu tak chyba nie było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Macie podobnie? Jak przy ognisku włączę szwagra kolaskę głośniej to troche wstyd bo drzwi normalnie drgają i to niezależnie czy zamknięte czy otwarte Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Imo same glosniki nie - te sa wcisniete na 2 platkikowe zatrzaskujace bolce i przykrecone 3 wkretami.
Tam po prostu drgaja blachy, okablowanie i osprzet szyby. Przy muzyce tak nie slychac bo jest roznorodna. Ale wystarczy sobie zalatwoc jakis generator tonow do telefonu przeleciec caly zakres czestotliwosci z duza glosnoscia (przez radio). Sciagnij boczki i obadaj.
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Dzięki , Ściągne dopiero za 2 tygodnie jak z lasu wróce to wtedy popatrze jak to działa . Jak będzie wszystko na oko OK to wtedy popatrzę tym generatorem tonów choć nie ukrywam , że nie wiem o co codzi. Pewnie posprawdza czy dobrze poustawiane.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Generator tonow to w tym przypadku taki program na telefon ktory ma mozliwosc odtwarzac prosty ciagly dzwiek wraz z plynna zmiana czestotliwosci.
Podlaczasz go do systemu audio (auxem czy przez BT) poglasniasz i grasz od basowych dzwiekow az po wysokie. Przy konkretnych czestotliwosciach zaczna sie wzbudzac w rezonans poszczegolne elementy.: metalowe, kable etc. I te trzeba wytlumic. Zwykle gabka czy jakimis silikonowymi smarami etc.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|