![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: marcin
Model: mondeo mk3
Silnik: tddi 2.0
Rocznik: 2000
|
Witam. Jestem tutaj nowy wiec proszę o wyrozumiałość. Mam mondeo III TDDi 2.0 115km. Postaram sie opisać mój problem. Zaczeło się to jakiś tydzień temu. Jechałem sobie i nagle autko zaczeło szarpać, po jakiś 5 km całkowicie zgasło. próbowałem odpalać, nawet jak załapał to strasznie kopcił i nie nie równo chodził. w końcu po pół godzinki odpalilo i było wszystko OK aż do dzisiaj. Dzisiaj nagle zaczeło szarpać i po kilkuset metrach zatrzymał się i koniec. Scholowałem autko do domu i nie wiem co mam sprawdzić gdzie zajrzeć. Znajomy mechanik doradził aby odpiąć klemy ale nie pomogło, wręcz się pogorszyło bo kontrolki zwariowały (pogineły), świecił się tylko olej po przekręceniu kluczyka nic więcej, nawet rozrusznik nie reagował. Teraz sprawdzałem to kontrolki wróciły do normy, autko po mniejwięcej po 20 sekundach kręcenia rozrusznikiem odpala, ale bardzo kopci, obroty na wolnych co w górę to w dól. Nawet jak dodam gazu to autko nie chce wejść na obroty, zaczyna się dusić. Panowie proszę o wyrozumiałość i pomoc. Z góry dziękuje za pomoc.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: marcin
Model: mondeo mk3
Silnik: tddi 2.0
Rocznik: 2000
|
Panowie usterka usunięta. Przyczyna była pomocnicza pompka paliwa. Kupiłem zamiennik za 185zł. Gdzieś wyczytałem że zamienniki chodzą jak sokowirówki co jest zupełna nieprawdą. Słychać tylko delikatny szum i to jak się nachyle.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|