![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 24-04-2011
Model: S MAX , FOCUS
Silnik: 2.0 TDCI 140 km , 2.0 TDCI
Rocznik: 2010 , 2011
|
nero79 prowadnice szyby stawiają opór i się otwierają . było to poruszane na forum poszukaj w dziale mk4
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: mirek
Model: s max
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2006
|
Jak zakodować aby zamykały się szyby z panelu w drzwiach.W tej chwili zamyka się tylko szyba przednia pasażera
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-06-2010
Model: Galaxy II
Silnik: 2.0 TDCI 115PS @ +++
Rocznik: 2008
|
A co zrobić jak ta instrukcja nie działa? Jeszcze w listopadzie jak miałem odpięty aku to bez problemu po podłączeniu tym sposobem zaprogramowałem, ale teraz po zmianie aku na nowy po prostu nie chce się zaprogramować. Czy jest jakiś inny sposób aby szyby zaczęły normalnie działać?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-11-2010
Model: Smax
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2017
|
Witam.Ja wlasnie jestem po wymianie aku po dwudniowym doladowaniu.Szyby programowalem w taki sposob , ze opuszalem szybe na maxa w dół a potem trzymalem wlacznik az szyba podjedzie do gory na maxa i nie puszczalem wlacznika przez 10 sekund.Po bodajrze 5 sekundach dało się słyszeć cichy stuk jakby jakis przekaznik "zalapywal" położenie szyby.pzdr!
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
No to jeszcze tak spróbuje. A nie orientujecie się czy w elmconfigu jest taka opcja?
:edit niestety nie działa :-(( Ostatnio edytowane przez kuczol ; 08-02-2014 o 22:00 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Było już kilka razy - dla każdej szyby oddzielnie:
1) Opuścić szybę do końca. Puścić przycisk na chwilkę i ponownie go nacisnąć (na opuszczanie) na ok. 3-5sek. 2) Dojechać szybą do góry. Puścić przycisk na chwilę i ponownie go nacisnąć (na podnoszenie) na 3-5 sek.
|
|
|
|
#17 |
|
|
Pomogło odpięcie aku na chwilę. Chyba się coś zawiesiło, po podłączeniu od strzału się zaprogramowały.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Imię: Artur
Model: S-MAX, YARIS
Silnik: 2.0 FFV Pb + LPG, 1.0 Pb
Rocznik: 2009, 2006
|
Panowie opuszczanie działało mi prawidłowo natomiast przy podnoszeniu był problem bo podnosiły się tylne, a z przodu ni huhu. Próbowałem zaprogramować różnymi sposobami na nowo ale mi nie wychodzi.
Czy kluczyk musi być w stacyjce przy programowaniu i w jakimś konkretnym ustawieniu? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Programowanie robi się na włączonym zapłonie.
BTW - czy do S-maxa nie ma instrukcji obsługi albo są jakieś nieprzezwyciężalne przeszkody w jej pobraniu w wersji PDF ze strony [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ?
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: Artur
Model: S-MAX, YARIS
Silnik: 2.0 FFV Pb + LPG, 1.0 Pb
Rocznik: 2009, 2006
|
Problemów nie ma ale nie sądziłem, że tam coś takiego jest opisane.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|