![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1191 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Wrobel79
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
|
obecny Soft: MAIN_VER_SW: 3038_120316. Tych zdjęć potrzebuje właśnie aby sobie wszystko porównać. Nie wiem czy np. na widoku mapy przy strzałkach manewrów nie było odległości oraz czy nie miałem więcej funkcji w menu niż teraz. Poprzednio miałem soft:1458_100730. Czy można też pobrać instrukcję do tego systemu navi?
|
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Było to bez sensu - kto przy skręcaniu patrzy na ekran navi? Teraz jest manewr wyraźnie narysowany "po trasie" a słupek zbliżania się do manewru wraz z piktogramem manewru wyświetlają się na zegarach. I to wreszcie ma jakiś sens - wyraźnie widać na mapie gdzie jechać a na zegarach (w zasięgu wzroku) jest info uzupełniające. BTW - nadal masz stary soft bez obsługi języka polskiego.
|
|
|
|
|
#1193 |
|
|
Wczoraj aktualizowałem ten soft. Szkoda, że nie dostałem najnowszego, ale tak to jest. Jaki jest obecnie najnowszy soft? Jakieś zdjęcia?
|
|
|
|
|
|
#1194 |
|
FCP member
|
|
|
|
|
#1195 |
|
|
Dzięki za naprowadzenie. Obecnie mam kartę z mapami V4 WE+T. Ten soft wgrywał mi człowiek, który się na tym zna. Sądziłem, że będzie najnowszy. Po jego aktualizacji mam wszystkie komunikaty głosowe navi w j. polskim oraz całe menu pl. Teraz tylko pytanie czy mogę zainstalować ten soft na który Pan wskazuje i dokładnie który? Czy warto to robić? Jakie są najważniejsze różnice pomiędzy moim a najnowszym softem?
|
|
|
|
|
|
#1196 |
|
FCP member
|
Jak wgrywał to "człowiek", to jest to najprawdopodobniej wersja typu "uczymy auta polskiego" - na to wskazuje także starsza wersja tego softu. Trudno mi jest odpowiedzieć co zrobić w takiej sytuacji.
To co zostało zainstalowane przez "człowieka" zapewne kosztowało "więcej niż zero", natomiast omawiana tu aktualizacja jest za free...
|
|
|
|
#1197 |
|
![]() Imię: Michal
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam wszystkich na forum
Mam taki problem Od niedawna jestem posiadaczem S-maxa z nawigacją DVD NX, auto było zakupione w Holandii, wraz z nim dostałem komplet dokumentów i keycode do radia. Cała nawigacja z radiem działała bardzo dobrze do czasu wizyty u mechanika, który odłączył akumulator. Po włączeniu samochodu navi domaga się kodu pin. I tu jest problem, ten kod który posiadam ( oryginalny ) niestety nie pasuje. Pytanie - czy poprzedni właściciel mógł zmienić fabryczny keycode. Jeśli tak, to czy pozostaje mi tylko ASO FORD. W jaki sposób można znaleźć numer seryjny radia bez wyciągania go z obudowy? pozdrawiam i z góry dziękuję Michał |
|
|
|
|
|
#1198 |
|
FCP member
|
Nie da się zmienić "ręcznie" kodu radia. Pełny numer seryjny navi dostępny jest tylko na nalepce - trzeba wyjąć navi. Jeśli fabrycznie był NX i został wymieniony, to ASO może nie zdołać odtworzyć kodu z baz produkcyjnych.
Może być potrzebna wizyta w serwisie typu forumowy kolega Holdenikus albo zakup w stosownym zakresie Internetu (jak kupisz odpowiedni kawałek Internetu, to prawie zawsze masz to, czego potrzebujesz...).
|
|
|
|
#1199 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Artur
Model: S-MAX, YARIS
Silnik: 2.0 FFV Pb + LPG, 1.0 Pb
Rocznik: 2009, 2006
|
tedi_k byłem w ASO wyciągają radio robią fotki wysyłają do Blaupunkt-a i za to kasują 100 zł.
Można dostać nawet za free sam taki kod dostałem parę dni temu. Potrzebny jest kod z naklejki górnej. Ostatnio edytowane przez dobo_28 ; 15-02-2014 o 00:13 |
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019