![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8 tddi 75km
Rocznik: 1999
|
Witam posiadam sterowanie C zamkiem tylko z klucza dlatego dokupiłem moduł Stig Bloker 60 i chciałbym go zamontować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pomoże ktoś ? W zdjęciu mój C zamek z focusa (intryguje mnie to 433,92 Mhz czyżby miał już sterowanie z pilota..?
Dodam że idą do tego 2 wtyczki po wyjęciu wtyczki "A" nie działa C zamek a po wyjęciu wtyczki "B" zamek nadal działa Ostatnio edytowane przez Pawelns20 ; 15-02-2014 o 14:54 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
Ten moduł ma już zdalne sterowanie centralnym zamkiem (na nalepce jest napisane 433,92 MHz, poza tym jest też oznaczenie RF) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wystarczy tylko zaprogramować fabrycznego pilota Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
S P R Z E D A M :Wyprzedaż garażowa, posiadam trochę części do różnych modeli Forda: https://forum.fordclubpolska.org/sho...38#post3446638 Ostatnio edytowane przez kubaw20055 ; 15-02-2014 o 15:02 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Czyli programowanie pilota mogę to sam zrobić jakoś czy muszę kogoś szukać ? i czy mogę wykorzystać te piloty które mam od blokera
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Z fabrycznym modułem zadziała tylko oryginalny pilot, a programuje się go samodzielnie w banalny sposób: (tryb programowania pilota można uruchomić dowolnym kluczykiem) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#5 |
|
|
Kurde właśnie dorobilem klucz z tego styzoryka :/ będę próbować z nim bo innej opcji narazie nie mam
Bump: Nie da się będę musiał kupić gdzieś ten klucz |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Jak to mówią co nagle to po diable Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#7 |
|
|
No niestety Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale chyba bede probowac te nowa centralke podpiac :/ bo z tymi kluczami w saczu jest problem :/
Nie ma jakiejś możliwości przekodowania tego pilota ?? :/ kurde już 150 zł na to wydałem a nadal nie da się nic zrobić pilot działa na tej samej częstotliwości 433 Mhz :/ Bump: A jeżeli nie mam oryginalnego kluczyka to tylko ASO ? (immobilizer chyba jest na stałe bo w kluczach nie mam ) Ostatnio edytowane przez Pawelns20 ; 15-02-2014 o 16:32 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Nie ma możliwości przypisania uniwersalnego pilota do oryginalnego modułu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W każdym kluczyku do Focusa nawet bez pilota jest schowany szklany transponder 4d60 (jest w rogu pod błękitną zatyczką). Oczywiście nie trzeba kodować kolejnego immobilisera, ale można transponder ze zwykłego kluczyka przełożyć do obudowy pilota tak jak to jest oryginalnie i wszystko będzie działać. Do samodzielnego zaprogramowania immo potrzebne są 2 oryginalne kluczyki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli chodzi o piloty to mam ich sporo i w razie czego możemy się umówić gdzieś w Sączu po pracy i mógłbym szybko wszystko zrobić tak, żeby działał i pilot i zapłon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli nie ma kompletnie żadnego klucza do samochodu, wtedy należy udać się do ASO lub do dobrego punktu dorabiania kluczy, żeby dograć nowe kluczyki z immo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
S P R Z E D A M :Wyprzedaż garażowa, posiadam trochę części do różnych modeli Forda: https://forum.fordclubpolska.org/sho...38#post3446638 Ostatnio edytowane przez kubaw20055 ; 15-02-2014 o 17:07 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Kurde mam 2 kluczyki ale żaden nie ma immo :/ w ogóle wątpię że mam immobilizer w nim bo nigdy nic nie miga ani nie blokuje zapłonu :/ jeśli możesz podaj do siebie numer to możemy się zgadać gdzieś
I z tego co widzę oba klucze są dorabiane bo nie ma w rogu żadnych "kieszonek" na ten transponder Ostatnio edytowane przez Pawelns20 ; 15-02-2014 o 17:13 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Nie ma możliwości, żeby nie było immobilisera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Immo na pewno jest i jeśli są to 2 oryginalne klucze to kolejne z immo można samodzielnie dopisywać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zresztą jak zobaczę samochód to będę wiedział o co chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Immobiliser ma lampkę kontrolną nad zegarkiem na konsoli (po przekręceniu kluczyka w poz. II - zapłon zapala się na chwilę i gaśnie, natomiast po wyjęciu kluczyka ze stacyjki powinna mrugać). Poniżej jest wycinek z instrukcji, gdzie jest to pokazane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|