Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-02-2014, 11:34   #1
elkom-gsm
ford::average

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie złe wskazania poziomu paliwa, szarpanie na jałowym

Witam posiadam foczke mk1 dostalem ja od ojca ktory kupil ja w salonie jako nowa wiec nic tam nie bylo grzebane od 15 lat spisywala sie swietnie nawet aku byl wymieniony w tym roku (oryginalny wytrzymal 15 lat) no i pomalu zaczynaja wychodzic problemy. silnik to 1.6ZETEC buda z 99 roku w sedanie wersja ghia. Najwazniejszy problem to złe wskazania paliwa czasem ale to naprawde rzadko wskazuje przez chwile prawidlowo. zatankuje 1/3 baku wskazuje okej zejdzie do polowy i wskoczy na full po czym b. szybko spada innym razem zatankowany fo full pokazuje rezerwe ze swiatelkiem jeszcze innym razem szaleje ze wskazaniem. podejzewam ze to plywak i pewnie to potwierdzicie ale moje pytanie to czy po zdjeciu baka i wymianie plywaka warto cos jeszcze wymienic zeby za chwile sie nie okazalo podwojna robota. Druga sprawa to dlawienie na biegu jalowym jak i hamowaniu na luzie dlawi tak jak by chcial zgasnac a nie mogl nie jest to wielkim problemem ale trzesie buda czesto i jest to drazniace naczytalem sie na forum ze to wina masy (zardzewiale, zasniedziale) moze byc jakas inna przyczyna? silnik oryginalnie dobija do 150tys. km. trzecia sprawa robi mi test zegarow na nowym aku tak jak sie to dzial na starym czasami nie robi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jaka moze byc przyczyna? Pozdrawiam.

elkom-gsm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-02-2014, 19:47   #2
thomas77
ford::average

Imię: Tomasz
Model: focus MK I
Silnik: 1,6 benz
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: złe wskazania poziomu paliwa, szarpanie na jałowym

Jak będziesz wyciągał bak,to już go możesz wyczyścić,zmienić filtr paliwa bo może też być fabryczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no i może być zapowietrzony układ paliwowy.
thomas77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania