![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Radar 400zł(teraz można kupić go znacznie taniej na allegro) , przyciski lewa + prawa strona 250zł, moduł 250zł, grill 120zł.
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: S-max/QQJ11
Silnik: 2.0 TDCi 185KM/400Nm by Heko /DIG-T
Rocznik: 2009/2016
|
Serdecznie dziękuję. Zazdraszczam. Życzę wielu km przejechanych bezpiecznie i komfortowo.
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
![]() Zarejestrowany: 14-02-2013
Model: Mondeo
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
|
Czy do poprawnego działania ACC konieczny jest układ HLA i jak zorientować się czy samochód posiada podłączenie do radaru??
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Do poprawnego działania układu ACC na pewno potrzebna jest wymiana pompy ABS/ESP,nie wiem tak do końca czy także YAW sensora,ale wiedziałem,że do HLA trzeba go wymienić,a że kupiłem go niejako w pakiecie z pompą to go także wymieniłem po to by mieć HLA.Wtyczka od radaru jest mięzy zderzakiem,a chłodnicą na wysokości górnego grilla.
|
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
FCP member
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
a jak w ogóle sprawuje się ten aktywny tempomat? jakie masz wrażenia? Może jakieś filmiki zapodasz?
mój eSio jest w trasie 2 razy w roku (ferie i wakacje) więc aktywny tempomat nie ma wysokiego priorytetu, ale chętnie się więcej o nim dowiem co z softem BCMa, PCMa i sterownika radaru - trzeba było coś rzeźbić ponad to co zrobiłeś ELMConfigiem? Cytat:
mam na myśli także wtyczkę nad schowkiem (zaznaczoną na poniższej fotce pomarańczowym przerywanym owalem) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
myślę o czujnikach ciśnienia w oponach i ewentualnie BCMie w wersji C dzięki
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
||
|
|
|
|
|
#56 |
|
|
Mam jeszcze pytanie odnośnie Pompy ABS.
W wątku o HLA pisałeś, że potrzeba aktywować IDS`em a później napisałeś, że gość nie był w stanie tego zrobić i poradziłeś sobie ELMConfigiem. Czyli suma sumarum trzeba jechać pod IDS czy wystarczy ELM? Pytam tutaj bo to niejako powiązany wątek. |
|
|
|
|
|
#57 | |||
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
Aktywny tempomat sprawuje się jak zwykły tempomat tylko czasem przyhamuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ,bardziej zależało mi na ostrzeganiu o przeszkodzie z przodu -to jest naprawdę fajne Cytat:
Wszystkie elementy zakupiłem na allegro.Czasami sprzedajacy w ramach utrudniania zycia sprzedają różne elementy pod innymi nazwami i trzeba się troszkę naszukać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Bump: Cytat:
Ostatnio edytowane przez mm32 ; 05-03-2014 o 15:57 |
|||
|
|
|
|
|
#58 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tu są chyba potrzebne przyciski, jak by ktoś zbierał graty do aktywnego tempomatu
|
|
|
#59 |
|
|
Czyli reasumując, aby mieć aktywny tempomat trzeba:
- kupić odpowiednią pompę ABS --> montaż -->IDS - zakupić i zamontować graty do radaru (radar, moduł, grill, przyciski kierownicy i ewentualnie YAW sensor) - elmconfig I cieszymy się z tempomatu tak? |
|
|
|
|
|
#60 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Pompa ABS/ESP koniecznie razem z YAW bo i tak trzeba ids'em skalibrować od nowa ESP,więc warto zrobić to za jednym razem.
Reszta się zgadza i na koniec mamy HLA i ACC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|