![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1251 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
1) Zawijasz moduł w folię bąbelkową albo inne zabezpieczenie i wrzucasz w dziurę pod NX. Pozostawiasz moduł na dotychczasowych wiązkach, bo NX nie ma wbrew pozorom wiązek do klimy. W Centralnej konfiguracji pojazdu ustawisz adio jako "High navi" i moduł będzie sterowany z NXa (zgaśnie mu wyświetlacz i przestaną reagować klawisze).
2) NXa poznaje się po kształcie - inne są do FF2/C-maxa/Kugi, inne do S-maxa i inne do MND4. Panel czołowy różni się kształtem, same urządzenie jest takie same. Różne są też oczywiście dedykowane (bezklawiszowe) moduły klimatyzacji.
|
|
|
|
#1252 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Patryk
Model: Mondeo MK5 titanium
Silnik: 1.5 ecoboost
Rocznik: 2018
|
dzieki bardzo za szybką odpowiedz a moze orientujecie sie ile kosztuje ramka pod nx-a do mondeo titanium x czesane aluminium i gdzie ewentualnie kupić
|
|
|
|
|
|
#1253 | ||
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Bump: ... ale koledze mm32 "jakoś" udało się oryginalny moduł z czerwonym wyświetlaczem "przystosować" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - Cytat:
Ostatnio edytowane przez kr.bi ; 04-03-2014 o 21:31 |
||
|
|
|
|
|
#1254 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Co do ramki do ostatnio widziałem na allegro za 179zł.W serwisie to 3 razy tyle.Jeśli chodzi o navi NX SD to ta idealnie do mondeo przedliftowego pasuje z s-maxa-sam taką mam.
Co do modułu klimatyzacji to wlezie wszędzie bez przedłużek jak ją się odchudzi o elementy o które pisałem-obudowa,wyświetlacz,przyciski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
|
Cytat:
na największym naszym "targowisku" w necie używane do zdobycia już za ~150-200 PLN-a. Często i gęsto można ją dostać razem z navi, trzeba tylko sprzedawcę zapytać czy aby nie ma gdzieś takiej ramki pozdrófka |
|
|
|
|
|
|
#1256 |
|
FCP member
|
Panowie - bez paniki... Moim zdaniem musi się dać zmieścić ten moduł - wiązka kabli klimatyzacji daje się mniej lub bardziej inwazyjnie wyplątać i ten moduł musi się dać wrzucić choćby z boku od strony schowka. Oczywiście "odchudzenie" tak jak pisze kolega mm32 też jest opcją...
Ja też w swoim C-maxie do mojego NXa mam normalny moduł klimy (z wyświetlaczem i klawiszami) wrzucony pod kosz navi.
|
|
|
|
#1257 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
FCP member
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Ja wybrałem opcję nr 3 odchudzić dziada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Po kuracji odchudzajacej wlazł z tyłu plastikowej ramki/kosza nx'a,a tak na prawdę to jak bym miał wiecej czasu to i by wlazł w miejsce oryginalnego czarnego pudełeczka od klimatyzacji na nx'ie. Ostatnio edytowane przez mm32 ; 04-03-2014 o 22:05 |
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Próbowałem...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|