![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: S-max Titanium S
Silnik: 2.0 Ecoboost 203PS
Rocznik: 2010
|
Witam
W kwietniu planuje kilka malych modyfikacji zewnetrznych mojego mondeo. Kupilem juz 18 calowe felgi, pomaluje zaciski na czerwono i przymierzam sie do pomalowania lamp na czarno. Do tego chcialbym dolozyc jakies czerwone zarowki pozycji i jakies jasniejsze zarowki mijania. Tu tez moje pytanie czy czerwone pozycje nie spowoduja zabrania mi dowodu rejestracyjnego? i jakie zarowki do pozycji i mijania polecacie? Przydaloby sie rozniez zmienic zarowki do tablic rejestracyjnych. Jaki kolor najlepiej zeby bylo widac roznice ale zeby bylo zgodne z prawem? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: radek
Model: KUGA
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2011
|
U siebie mam ledy do postojówek i podświetlenia tablicy i efekt jest całkiem fajny. Co do czerwonych pozycyjnych to raczej kiepski pomysł i nielegalny .
|
|
|
#3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: radek
Model: KUGA
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2011
|
Dość ciekawe... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tu są te co ja używałem. A co do tych czerwonych to ciekawe jaki to daje efekt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#5 |
|
|
Twoje pozycje fajnie mocno swieca. Poszukam artykulow o dozwolonych kolorach i moze jeszcze dzis po pracyy wezme sie za wymiane. Wiesz moze jak skleic klosz lampy p pomalowaniu zeby byl szczelny? bo ogladalem jak ktos to robil z forum i chyba dal na ten klej co byl wczesniej.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Mondeo Kombi Titek X
Silnik: 2.5 turbo
Rocznik: 2007.12 PL
|
Warto wyczyscic tyle ile mozna lampe i obudowe ze starego kleju/silikonu. Ja robilem lampy w mk4 na czarno, uzywalem uszczelniacz/klej bezzbarwny sikaflex, lampa nie paruje od 3 tygodni. W miejscu starego kleju nalozylem gruba warstwe, zlozylem i na drugi dzien uszczelnilem jeszcze sklejona lampe i problemu z para nie mamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Emkaczy w zombi
Silnik: 159 power horse by Heko
Rocznik: 2006/2007
|
Cytat:
Wkładasz z powrotem do piekarnika i sklejasz.Ja w halogenach dałem silikon dekarski bo tam był klej który trzeba wyciąć (nie mięknie w temperaturze jak ten z lamp) i jeden cały czas mi paruje.Natomiast z lampami na starym kleju nie ma problemu. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Juz pomalowalem i poskladalem lampy na stary klej. Zobacze czy w ciagu kilku dni bedzie parowalo jesli tak to kupie jakis klej i poprawie ale efekt lampy fajny;p
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|