![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Focus mk2
Silnik: 1.6 TDCI (90 hp)
Rocznik: 2007
|
Witam, odrazu mowie, ze spedzilem troszke czasu na forach i google, ale nie znalazlem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie.
Mam focusa mk2 z radiem 6000cd z bluetooth i voice control. Niestety voice control reaguje tylko na jezyk francuski... czy jest opcja, żeby zmienić język na polski lub chociaż angielski ? Jeśli tak to jak i gdzie tego szukać ? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Język zmienia się niesłychanie łatwo: opcja "szukaj", checkbox "pokaż posty", w okienku wpisać "zmiana języka" i już drugi przypadek od góry mówi wszystko na temat co i jak...
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Mylisz się - ten czas spędziłem szukając odpowiedzi na moje pytanie i również znalazłem tamten temat - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - bo chyba o ten Ci chodzi.
Mówisz, że język zmienia się niesłychanie łatwo ? Czyli jak? Bo ja z tego co wyczytałem to jedyną opcją jest zmiana modułu, co raczej nie jest tak łatwe jak zmiana ustawień w radiu ? Chyba, że znasz inny sposób ? Temat założyłem ponieważ, podczas poszukiwań znajdywałem informację w których ludzie pisali, że mają inne języki - np. angielski i myślałem, że nie zawsze zmiana języka jest możliwa tylko przy zmianie modułu... Jeszcze jedno pytanko - gdzie można pobrać listę komend w języku francuskim ? Znalazłem taki post w innym temacie, ale niestety podana stronka w ogóle nie wchodzi. Ostatnio edytowane przez style ; 06-04-2014 o 11:33 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Powiadasz, że znalazłeś tamtą info i nadal pytasz... no to co się dziwisz, że będąc którymś-tam pytającym w kółko o to samo dostajesz takie odpowiedzi?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do francuskiego opisu - wystarczy odrobinę logiki: jeśli niemiecki opis nazywa się "Ford_BVC_GS_A4_DE.pdf", to prawdopodobieństwo, że francuski będzie się nazywał "Ford_BVC_GS_A4_FR.pdf" wynosi jakieś 99,99999%...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wpisujemy więc z drżeniem rąk do googla owe "Ford_BVC_GS_A4_FR.pdf" i ku naszemu przeogromnemu zdziwieniu już na 5 pozycji (poprzedzone przez jakieś standardowe głupoty) jest takie oto "znalezisko": [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 06-04-2014 o 14:11 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Hehe, ale ty jesteś elokwentny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za linka. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-07-2007
Model: Mondeo
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2015
|
Skoro jest polska wersja VC, to powinien idąc logiką poprzednich postów być "ford_bvc_gs_a4_pl.pdf" , niestety niema
|
|
|
#7 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Krótszy opis PL w innej mnemonice nazewnictwa: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] BTW - ciekawe, że google do mnie jakoś tak więcej potrafi powiedzieć w 5 minut...
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|