![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Dominik
Model: Galaxy mk2
Silnik: 2.3+LpgTech516
Rocznik: 2000
|
|
|
|
|
#62 |
|
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
jasne jasne..
jeśli jaja z brakiem mocy, to układ zasilania do gruntownego przejrzenia.... Zbyt dużo rzeczy do sprawdzenia, żeby wymieniać, zreszta napewno na forum już wszystko wyczytałeś. Ale jak zawsze zacząć od najprostszych.. pompa paliwa, przewody, filtry.. zaworem cisneinia paliwa na rampie wtryskiwaczy.. same wtryskiwacze. Potem skłąd meiszanki.. itd itd. aż do układu zapłonowego włącznie. A moze nieszczelne zawory/ gniazda, pęknięta głowica.. wariacji mnogo. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-03-2014
Model: galaxy mk1
Silnik: 2.0 dohc
Rocznik: 96
|
a wiec przyszedl czas ze zabralem sie za moja galaxy... oczywiscie klekocze jak stary diesel. zajrzalem do pompy .. po sciagnieciu dekla widze wyraznie ze zawor w pompie jest wkrecony.. tzn. ze czeka mnie remont silnika?
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: galaxy mkI
Silnik: 2.0 dohc + LPG
Rocznik: 1996
|
Nie koniecznie, pytanie jak długo tak jeździłeś. Skręć zawór w pompie i odpal silnik i wtedy usłyszysz czy silnik masz do remontu.
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
|
osobiscie jezdze ok 2 miesiecy, (nie wiem jak dlugo jezidz w takim stanie poprzedni wlasciciel) po sciagnieciu dekla pompy zaworek w pompie jest dokrecony sciagnelem rowniez miske jutro mam zamiar sprawdzic luzy miedzy korbowodami a tlokiem.
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Galaxy mk1 GHIA
Silnik: 2,3 + gaz
Rocznik: 2000
|
Może klekoczą szklanki, mi klekotała jedna i chodził jak diesel przez kilka minut jak był zimny, po wymianie oleju z 15w40 na 10w40 obiaw klekotania ustał i jest cisza nawet po nocy.
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
|
Uła, jak tak pracuje silnik na wkręconym zaworku w pompie to kapa z silnikiem. Jakbyś chciał zrobić z dwóch silników jeden to mam do sprzedania słupek 2.0 z brakiem kompresji na jednym cylindrze.
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
|
ale co moze go bolec?? wczesniej ktos podpowiadal ze prawdo podobnie swoznie w tlokach ?? ;> chce te silnik zrobic jutro sciagam glowice i bede patrzyl
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
|
Może też być panewka na wale, tak jak mówisz trzeba zdjąć głowicę a jak już tyle robisz to i miskę olejową zdejmij i zobacz jak dół wygląda.
|
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| pompa oleju , zawór nadmiarowy , zawór przelewowy , zawór zwrotny |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|