Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-05-2014, 22:00   #41
Dombek
FCP member

Imię: Dominik
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Szarpanie po regeneracji pompy i naprawie wtrysków

Cytat:
Napisał Tvardy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bo Ty masz silnik TDDi i masz dwie pompy, w tym pompę Bosch VPxx. W TDCi jest tylko jedna Delphi.
Także to są dwa różne tematy.
Tak dwa różne tematy ale jak czytam to takie same objawy. Wiec wnioskuje że przyczyna może leżeć w pompie CR lub sterowniku pompy, bo pompkę pomocniczą wymieniłem.

Dombek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-05-2014, 22:13   #42
qndziu
ford::average

Imię: Konrad
Model: Ford Mondeo mk5
Silnik: 1.5 Ecoboost 165 KM
Rocznik: 2019

Tylko ty w TDDi nie masz pompy CR, tylko pompę wtryskową Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ford Mondeo mk5 1.5 Ecoboost 165 KM 2019
Skoda Fabia 3 1.2 TSI 90 KM 2015
qndziu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-05-2014, 23:24   #43
przemek18041
ford::beginner

Imię: Przemek
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2003

Widzę, że znów dość zawrzało, to tak, u mnie szarpanie jest przy każdych obrotach, mam automat wiec bez puszczania gazu jestem w stanie zmienić te biegi od 2-5 po kolei i na każdym szarpie przy tym trzymaniu gazu, a dokładniej delikatne naciskanie tak, że ani nie przyspiesza ani nie zwalnia praktycznie, czy ma 1,5tys obr czy 3,5tys to i tak szarpie i przy tym klepie jakby było spalanie stukowe, odpala rano ładnie, raz zafaluje przez 2sek i równo stoi, jeszcze jest taki objaw, że jak jadę i mam te 2tys obr to wskazówka obrotomierza nie stoi a delikatnie waha się, ok: 100obr a samochód jedzie cały czas tak samo, to szarpanie jest najgorsze np: na 5 biegu, 1.6-1-8 obr i jak zacznie szarpać to dodaje gaz i nagle silnik tak szarpnie, że aż czuć jak poduszki mało co nie wyrywa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Pierwsze auto które niestety muszę oddać do mechanika choć sam nim jestem ale co naprawia tylko tą markę i wie co w trawie piszczy bo u mnie pomysłów już brakło, a co do wcześniejszych postów, ja mam czujnik biały przykręcany na 1 śrubę

aha.... u mnie to szarpanie jest tylko na rozgrzanym silniku, na zimnym tego nie wyczuwa, tankowałem już na shellu diesla po 6.20 i też nic to nie dało, egr zaślepiony, wyjęte wszystkie rury od samej turbiny do kolektora i wszystko szczelne, pompa, wtryski zrobione choć chyba zawioze je do sprawdzenia jeszcze raz ale na maszynie bosch, może coś faktycznie jest w nich źle po moim złożeniu, pedał gazu (raczej) działa poprawnie, na kompie odczytałem jego zakres pracy to chodzi od 0-100% płynnie, błędów brak, przepływka odpieta i nic nie dało więc podpiołem z powrotem i wyczyściłem ją od razu, czujnik na rurze od IC wyczyszczony i podpięty. Chyba moje pomysły się skończyły, aha... dodam tylko, że po naprawie pompy i wtrysków praktycznie nie było tego szarpania, ciężko było je wyczuć a teraz jest coraz gorzej i znów szarpie jak kota po ogórach jak to mój brat mówi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez przemek18041 ; 06-05-2014 o 23:30
przemek18041 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-05-2014, 00:16   #44
Dombek
FCP member

Imię: Dominik
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał qndziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko ty w TDDi nie masz pompy CR, tylko pompę wtryskową Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sory mój błąd. Ale mimo wszystko powtorze sie że pies pogrzebany będzie w jakimś ustrojstwie które występuje zarówno w TDCI jak i w TDDI bo objawy mamy takie same mimo że ja mam skrzynie manual i inny układ wtryskowy. Kolego ,,przemek18041,, jak ogarniesz coś w temacie to podziel się wiedzą tak dla potomnych.

Ostatnio edytowane przez Dombek ; 07-05-2014 o 00:19
Dombek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-07-2014, 14:08   #45
spawacz280
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: ford mondeo 2.0
Silnik: 130
Rocznik: 2002

Do przemek18041 mam pytanie jak było z demontazem pompy bo ja mam maly problem ,kupiłem specjalny sciagacz i poluzowałem srubu te w zebatce a ona ani rusz ,moze jakas mała podpowiedz jak mam ja wyjac.?
spawacz280 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania