![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#681 |
|
ford::average
![]() Imię: Dominik
Model: Ford Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 Duratec 115PS
Rocznik: 2009
|
@leszcz
dzięki za reakcję, właśnie u mnie kiedy facet działał w GEM'ie była opcja 'kontrola prędkości' i była zaszarzona. nic z tym nie dało się zrobić, potem próbował właśnie ELMConfig'iem GEM'a przeprogramować i otrzymywał błąd 'data error' i powiedział, że coś z tym gemem jest nie tak, odmawia poleceń i powiedział żeby gema wymienić na jakiś inny bo z tym nie da rady nic zrobić. nie wiem czy istnieje tak możliwość że GEM w tej wersji jest zablokowany ? albo facet po prostu nie umiał tego zrobić co jest dla mnie bardziej prawdopodobne. a co ciekawe GEMa próbowało ustawić ELM'em 2 osoby i kazdy miał dokładnie to samo. jeden stwierdził że kontrola prędkości jest ale nie można zmienić jej stanu, a drugi to samo. no chyba że nie potrafili się panowie za to poprawnie zabrać. |
|
|
|
|
|
#682 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
1) Ptaszek w GEM 2) Ptaszek w zegarach 3) Odczyt wsadu PCM do pliku, ładowanie odczytanego wsadu PCM do pamięci, ptaszek w VID bloku, wgrywanie wsadu PCM. I kilka piwek na nerwy, że ma prawo parę razy paść wgrywanie PCM i samochód będzie "warzywkiem"... A do kolegi dominlodz gorąca prośba - daruj już nam te opowieści o gościach widzących "szarą opcję" oraz nie mogących się połączyć z GEM... Na prawdę zaczyna być to już nurzące... Ciekawsze już może być rozwinięcie wątku z ASO - inżynier poświęcający 3 godziny na postawienie jednego "ptaszka" w GEM... Brzmi na prawdę nieźle... Szczegółowy zakres czynności na te 3 godziny mógłby mnie na prawdę wprawić w dobry humor.... Bo opowieść o gościu od "szarej opcji" mnie dołuje...
|
|
|
|
|
#683 |
|
|
@tedi
wybacz zanudzanie tematu, co do pana z ASO to powiem trochę rozbawiła mnie rozmowa przez telefon, "proszę pana proszę zaczekać sekundę na linii skontaktuję się z naszym ekspertem" a ja tu słyszę zdalnie ... Waldek we no na moment podejdź bo tu sprawa jest jakiś gem. no i słyszę odpowiedź, "tak oczywiście nasz inżynier od spraw elektroniki chętnie się tym zajmie" wszystko byłoby fajnie gdyby nie ostatnie posty kolegów no i cena która mnie z ASO praktycznie zabiła, no ale cóż czego mogłem się spodziewać .. to w końcu ASO, czyli Astrominiczne Sumy Obciążające ... zamawiającego usługi. to było autentycznie co usłyszałem przez telefon. ps. co do lawety to spokojnie, mam zapasowego gema więc jak coś auto będzie jeździć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a co do ASO w Bydgoszczy to dla poprawienia humoru pozwolę sobie napisać lepszy numer. mam koleżankę która sobie kupiła na gwarancji Kie jakąś małą już nie pamiętam jaką, jakiś łepek w Bydgoszczy w nią wjechał tak że miała klapę do wymiany i tylny zderzak, pojechała z ubezpieczenia biedna do ASO. ASO wykonało wymianę tylnej klapy od bagażnika oraz zderzaka za ... 14,000 zł no nie wiem jak inni ale jak za takie pieniądze wolałbym już kupić sobie drugą fokę przedlifta. jak osobiście to usłyszałem to powiem że cena mnie zabiła. ps. a tak btw. @leszcz - kiedy można się Ciebie spodziewać w BDG ? problem jest taki że ja jakoś w okolicach 11-go wyjeżdzam do łodzi, dlatego tak mi pilnie zależało na tym tempomacie no bo po A2 byłoby to idealne. a wspominałeś coś że wracasz jakoś przed 14-tym ? |
|
|
|
|
|
#684 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Auto nie będzie jeździć jeśli padnie wam programowanie PCM. Kolega leszcz nie ma "opcji rezerwowej": kabelka VCM z programem IDS takim jak w ASO. Ja i mayak mamy - więc robimy takie rzeczy taśmowo i bez problemów... Jeśli u leszcza pójdzie coś nie tak - to po pierwsze Twój samochód postoi u niego pod domem trochę... Po drugie - dość prawdopodobne, że będziecie wynajmowali helikopter aby skoczyć po mayaka albo po mnie... Ale nie martwcie się "będzie dobrze, będzie Pan zadowolony" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - problemy zdarzają się tylko mniej więcej w co drugim robionym samochodzie...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak więc szansa, że wszystko będzie OK jest duża - wynosi 50%...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ton żartobliwy. Problem realny.
|
|
|
|
|
#685 |
|
|
tego się właśnie obawiałem, że nie chodzi tak naprawdę o GEM'a tylko bardziej o PCM.
kolego @mayak, a byłaby opcja żebym tam u Ciebie się zjawił jakoś na dniach ? |
|
|
|
|
|
#686 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MK IV Vignale
Silnik: 1.5L Dragon
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez dudijack ; 05-07-2014 o 13:34 |
|
|
|
|
|
|
#687 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Dla nich to nie pierwszyzna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja będę koło 14 lipca .
|
|
|
|
#688 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
no to podjedź
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#689 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#690 |
|
|
radek70@ fakt, jednak dla mnie opcja niedziałającej foki jest dla mnie nierealna zwłaszcza że mam małe dziecko i czymś muszę je zawozić do żłobka, a nawet gdybym nie miał to jakoś nie mógłbym patrzeć na fokę stojącą sobie gdzieś w zatoce pod blokiem niedziałającą.
@mayak a podeślesz jakiś kontakt do siebie ? i napisz proszę w jakich godz najlepiej u Ciebie się zjawić. PS. pytanie offtopic, nad którym też siedzę, czy jak foka ma lampy adaptacyjne to w GEM'ie też jest opcja dla niej doświetlania zakrętów z halogenów czy to już inna historia ? Jestem powodowany zazdrością jak widzę inne gorsze auta z doświetlaniem a ja nie mam. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|