Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|śląska

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-06-2014, 16:46   #1
aruel

Domyślnie Diagnostyka komputerowa - naprawa ABS, Klimatyzacja gdzie ???

Witam,
Potrzebowałbym namiary na w miarę tanią diagnostykę komputerową. Świeci mi kontrolka ABS i chciałbym wiedzieć który czujnik ewentualnie zlecić wymianę. W warsztacie w chorzowie powiedzieli mi, że diagnostyka 80-120 zł w zależności czy będzie u nich naprawiane, a sama wymiana 150-300 zł (obie ceny wydają mi się wysokie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Warsztat fordsławek z Katowic diagnostyke wycenił na 140zł a samą wymianę od 10 - 200 zł. Macie jeszcze jakieś dobre, sprawdzone propozycje? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Miejscowość: raczej cały GOP, najlepiej jak najbliżej Chorzowa, Świętochłowic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Samochód to Focus 1.8 TDDI '03r.

Druga sprawa to klimatyzacja - generalnie nie działa mi odkąd kupiłem samochód (prawie 3 lata), jakoś ciągle odkładam to żeby się dowiedzieć co i za ile jest grane. Jakiś godny polecenia serwis w którym nie oszukają za bardzo na naprawie zielonego w temacie? Nie wiem czy wystarczy napełnić, odgrzybić i uszczelnić czy może cała sprężarka jest martwa i z jakim wydatkiem się liczyć, aby przywrócić ją do życia.

Z góry serdecznie dziekuję za pomoc
Pozdrawiam

Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-06-2014, 20:53   #2
ToBiK84
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Diagnostyka komputerowa - naprawa ABS, Klimatyzacja

Co do abs zadzwoń pod ten numer warsztat znajduje się na alejach zagłębia dąbrowskiego w Dąbrowie Górniczej konkretny własciciel i można się dogadać 792525607 odbiera codziennie bez problemu a co do klimy to polecam też Dąbrowa Górnicza na ulicy legionów polskich tylko numeru nie mam jakbyś jechał od ronda centrum w górę kościuszki to do samego końca dojedziesz do świateł i na światłach naprzeciwko jest duży baner nie da się nie zauważyć po drugiej stronie ulicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ToBiK84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-06-2014, 19:01   #3
voluu
ford::beginner

Model: Focus Mk1 3D HB
Silnik: 1.4
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Diagnostyka komputerowa - naprawa ABS, Klimatyzacja gdzie ???

A ja polecam Jargo PL w Rudzie Śląskiej. Robię u niego mojego Focusa od zakupu i za każdym razem bezbłędna analiza problemu = dwie/trzy godziny i auto gotowe.
I robi też klimę. No i ceny w porównaniu do podanych konkurencyjne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
voluu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-07-2014, 14:38   #4
zbyszek44
ford::amateur

Imię: Zbyszek
Model: fokus c-max
Silnik: 1.6 diesel
Rocznik: 2004

Siemianowice ul hadamika 9 bardzo konkretny czlowiek ,specjalizuje sie miedzy innymi w fordach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zbyszek44 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-07-2014, 21:28   #5
xander!
ford::average

Model: Focus II
Silnik: TDCI (Heko & MG Motorsport)
Rocznik: -----

Ten serwis w Chorzowie jakoś mi na speców nie wyglądają, kiedyś tam podjechałem i fatalne wrażenie, samochodu bym tam nie zostawił na pewno.

Jeśli chodzi o klimę w Chorzowie to z chłopaki z Pit-Stop na Lompy kilka dni temu uruchomili klimkę w aucie, które jeździ w mojej rodzinie (też nie działała z dwa lata) wystarczyło oczyścić, przedmuchać spasować na nowo i nabić. Sprężarka ofc. się nie włączała, więc gdzie auto nie podjechało do mechanika to już się snuły wizje napraw.. a tutaj za 150 zł wszystko działa.

Ogólnie z poważniejszych napraw w klimie to robiłem u P. Łukasza z Sosnowca, tam gostek dwa dni szukał nieszczelności ale znalazł i plus dla niego.

Także mogę polecić.
xander! jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2015, 13:02   #6
adik356
ford::amateur

Imię: adrian
Model: WV
Silnik: 1,3
Rocznik: 1993

W Katowicach masz tutaj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] nie będziesz miał daleko. Znajdują się na ul Kłodnickiej. Mają bardzo dobrą opinię i są chyba jednym z większych takich warsztatów. Na stronie znajdziesz cały zakres ich usług.
adik356 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
czujniki abs

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania