![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#121 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 24-03-2011
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2,0Tdci
Rocznik: 2008
|
Witajcie!
Faktycznie pomór! Od wczoraj klapa martwa, objawy podobne do opisywanych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A pogoda nie tragiczna przecie, wręcz wiosna tej zimy... Szykuje się więc niestety robota. Wymieniał ktoś może sam mikrostyk we włączniku-styczniku klapy w mk4? Czy to może taki sam mikrostyk co w mk3? np taki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Lub gdzie można go dostać (nie cały włącznik za 135pln) Z góry dzięki! |
|
|
|
|
|
#122 |
|
![]() Imię: Robert
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci/140 KM
Rocznik: 2007
|
Witam
dzisiaj to już bagażnik oszalał,jeden dzień był spokój,wszystko działało bez zarzutu(poruszałem kablami przy klapie)do dzisiaj.Problem powrócił,a nawet się nasilił,nie dość,że po włączeniu świateł,zamek szaleje i jest komunikat,że bagażnik jest otwarty,to jak wyłączę światła i w czasie jazdy wcisnę hamulec pokazuję się komunikat,że awaria tylnych świateł hamowania i i warkot z zamka jak przy włączonych światłach.Puszczę hamulec i jest ok.Myślę,że to przewody gdzieś się przetarły i robi zwarcie i zamek głupieje.Jutro ściągnę tapicerkę i zobaczę a jak nie to do elektryka. |
|
|
|
|
|
#123 |
|
![]() Imię: Robert
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci/140 KM
Rocznik: 2007
|
no i po problemie,wina była w kablach.Została wymieniona cała wiązka i wszystko działa.Dwa kable były przerwane w przewodach przy klapie i dlatego tak wariowało.
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 140KM
|
Witam. Ja w podobnym temacie. Nie otwiera mi się klapa bagażnika, z tym że ani kluczykiem ani zamkiem. Gdy naciskam na przycisk pilota nie słychać aby zamek pracował. Centralny otwiera pozostałe drzwi. Włożyłem tam jakąś szmatę może zacięła ona zamek? - poradźcie jak to usunąć?
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Kuga II FL VIGNALE
Silnik: 2.0 TDCI 180 KM
Rocznik: 2018
|
No i dopadło i mojego mondka. Klapa nie do otwarcia. Sprawdziłem bezpiecznik F25 (10A) i był spalony. Po wymianie bezpiecznika zamek pracuje prawidłowo. Zamyka się i otwiera z przycisku na klapie bez problemu - próbowałem kilkanaście razy, ale do czasu !, jak zamknę auto z pilota i następnie go otworzę to klapa bagażnika się już nie otwiera - bezpiecznik przepalony. Próbowałem różnych kombinacji i doszedłem do wniosku że bezpiecznik przepala się po zamknięciu centralnego zamka z pilota. Otwieranie centralnego zamka z pilota nie przepala bezpiecznika. Może jakieś sugestie co to za cuda.
Ostatnio edytowane przez Macko-2 ; 23-05-2014 o 12:54 |
|
|
|
|
|
#126 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-06-2014
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDI
Rocznik: 2009
|
To ja tez się dopiszę. Dziękuję za wskazówki - wszystko poszło sprawnie , ku mojemu zdziwieniu za oryginalny zamek w ASO zapłaciłem 209 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-11-2008
Model: MK 4 Tit X kombi
Silnik: 2.0 TDCi
|
w ciągu 2 tygodni zamek ( klapa) samoistnie mi się otworzył podczas jazdy chyba ze 3 razy. Rozebrałem, były zaśniedziałe wtyki w kostkach łączących przewody do zamka. Trochę poczyściłem, "posmarowałem". Po złożeniu nie pracował przez chwilę (zapobiegawczo nie złożyłem plastików ani rolety i otworzyłem przez bagażnik). trochę intensywniej posuszyłem i chodzi już 1.5 miesiąca bez żadnych problemów- dodam że to już zamek wymieniony- ma pewnie 2.5 roku. Także widać sporo przypadłości tej części
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180KM
Rocznik: 2016
|
Piszę żeby podziękować.
Jako że dużo osób wchodzi do wyszukiwarki i nie czyta całego wątku: Jeżeli przestał Ci działać zamek w bagażniku, a cały centralny działa - sprawdź klapę wlewu paliwa. Jeżeli też nie działa - wymień bezpiecznik pod siedzeniem pasażera odpowiadający za wlew paliwa. W instrukcji to chyba F25 - 10 amperów czerwony czwarty od góry, drugi z lewej. Mi pomogło, a w serwisie chcieli 300zł. Pozdrawiam wszystkich. Ostatnio edytowane przez baxowy ; 16-07-2014 o 20:02 |
|
|
|
|
|
#129 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2.0
|
Witam mnie też dopadło ale ja miałem to szczęście że zamek przestał działać kiedy klapa nie była zatrzaśnięta, rozebrałem tapicerkę wymontowałem zamek wtopiłem pięknego gwoździa i skleiłem to klejem do teflonu i jak na razie działa bez problemów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#130 |
|
![]() Imię: Jakub
Model: MK4
Silnik: 2.0 Diesel
|
Witam wszystkich.
A ja dla odmiany mam inny problem. U mnie nie da się zamknąć bagażnika. Czy ktoś miał taki problem. Po prostu nie zatrzaskuje. I od tygodnia jeżdżę z otwartym bagażnikiem. Ciężko mi powiedzieć co mogło się uszkodzić w zamku. Jakiej sugestie od kolegów? |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| bagażnik , klapa bagażnika , zamek |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|