Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-07-2014, 12:43   #31
combit
ford::average

Imię: Tomek
Model: Focus ecoboost MK3 / Fiesta ST 182KM MK7
Silnik: 1.0
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Dziwne dzwięki dochodzące z klimatyzacji.

Klima u mnie działa prawidłowo dość skutecznie schładza auto tylko buczy jak by miała odlecieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

combit jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-07-2014, 10:01   #32
a-leksander

Na razie spróbuje sprawdzić i ewentualnie uzupełnić poziom czynnika w układzie oraz dolać oleju do sprężarki. Może tutaj leży przyczyna. Jak to nie pomoże to w tedy chyba jednak zdecyduje się na wymianę sprężarki.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-07-2014, 11:04   #33
salom

Życzę powodzenia w dolewaniu oleju do sprężarki.
A wiesz chociaż jak sie to robi ??
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-07-2014, 12:43   #34
combit

Kolego szkoda czasu ja po wymianie sprężarki uzupełnilem czynnik bo w aso 300 napełnili a powinno byc 390 przy tej okazji dodalicmy 70 gram oleju i tez nic to nie pomoglo powinno byc 170 ale nigdy całego nie sciągnie - trzeba z tym powalczyć a nie się poddawać. Trzeba wymienić sprężarkę na nową wolną od wad i ma to zrobić FORD POLSKA a nie ty we własnym zakresie.
Stary 29-07-2014, 20:49   #35
combit

Kolego nie rezygnuj z gwarancji bo zacznie Ci stukać kolumna kierownicy bo to kolejna wada smaruja i stuki po 200 km powracaja
Stary 30-07-2014, 08:52   #36
a-leksander

Witam. Dziękuję za wszystkie rady i sugestie. Z wypowiedzi wynika, że Fiesta to jedna wielka jeżdżąca bomba z opóźnionym zapłonem. Jak nie klimatyzacja to kolumna kierownicza. Oczywiście na gwarancji nic nie zrobią. Pozdrawiam

Bump: Czas chyba jednak pomyśleć o jej sprzedaży, stracić ale kupić inny pozbawiony wad samochód. Na pewno nie Ford.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-07-2014, 09:47   #37
edekp1977

Imię: Edward
Model: fiesta mk7
Silnik: 1.25 82km

kolumne kierownicy, cieknącą pompe wody, wymiane łączników stabilizatora zrobili na gwarancji, ja nawet nie zgłaszałem ale wyszło na przeglądzie,wiec widać wszystko zależy od ASO.

Co do klimatyzacji to cały układ jest spaprany, bo nawet ten nieszczęsny wentylator który u mnie chodzi głośno jak w samolocie, czy jest -5 czy +30 chodzi tak samo czyli na pełnych obrotach a przecież jeśli chodzi w niskich temperaturach na takiej mocy to silnik jest niedogrzany...
Wczoraj stałem na światłach rowerkiem, podjechała fiesta obok, wentylator pracuje cicho - jakieś 20% tego co u mnie, patrze przez szybe - klima włączona czyli widać że wbrew temu co pisano na forum fiesta nie ma tylko jednego biegu wentylatora.
edekp1977 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-07-2014, 17:32   #38
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał edekp1977 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeśli chodzi w niskich temperaturach na takiej mocy to silnik jest niedogrzany...
Bez przesady wtedy to równie dobrze chłodzenie silnika może być na małym obiegu bez chłodnicy.
Ja pisałem o mojej Fieście MY'09, czyli z drugiego roku jej produkcji długo przed liftingiem, gdzie nie zaobserwowałem 2 biegów wentylatora. Nie wiem jak głośno u Was pracuje, ale u mnie w środku przy wyłączonym radiu trzeba sie dobrze wsłuchać, żeby usłyszeć działający wentylator chłodnicy.
A w C-maxie to wentylator ledwo słychać dopiero stojąc przy zderzaku, przy włączonej klimie i 32 stopniach na zewnątrz.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-07-2014, 09:27   #39
edekp1977

Imię: Edward
Model: fiesta mk7
Silnik: 1.25 82km

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bez przesady wtedy to równie dobrze chłodzenie silnika może być na małym obiegu bez chłodnicy.
i to wyjaśnia wszystko- masz rację, gdyby silnik był niedogrzany to byłby "majonez" pod korkiem, a sprawdzałem wielokrotnie w zimie i było czyściutko.
edekp1977 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-08-2014, 13:56   #40
combit

I co koledzy ustaliliscie z ta klima ?
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania