![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#141 | ||||
|
ford::average
![]() Imię: Jerzy
Model: Mondeo Mk 3
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2004
|
Temat wraca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Cytat:
Gdzie kupowałeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Cytat:
Ja teraz muszę więc fajnie by było gdybym najpierw miał elementy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Cytat:
Zmienia się pojemność komory. Grubsza uszczelka daje więcej luzu i pompa da mniejsze ciśnienie więc lepiej dać 0,6. Nie wiem czy 0,5 nie będzie zbyt cienka ale chyba 0,8 jest zbyt gruba |
||||
|
|
|
|
|
#142 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MKV
Silnik: Ecoboost 1.5 160hp
Rocznik: 2016
|
@Jerzy1Wu ja wykorzystałem uszczelkę wycięta z gambit AF-Oil o grubości 0,8mm i wszystko śmiga bez problemów od ponad 2 miesięcy. Przy okazji dziękuję forumowiczom za dokładny opis dzięki któremu poradziłem sobie sam po kosztach z usterką pompy.
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
|
swrx - gdzie kupiłeś i za ile Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MKV
Silnik: Ecoboost 1.5 160hp
Rocznik: 2016
|
Kupowałem w Poznaniu na ul. Wojciechowskiego, firma nazywa się Stamar. A dałem za kawałek ok. 9 zł, akurat mieli jakiś mniejszy i nie musiałem całego płata kupować. Ale z tego co wiem też odcinają i nawet wytną uszczelkę jak przyniesiesz cześć. Simeringi też mają gdybyś chciał całą pompę regenerować.
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
|
Dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poznań jest trochę za daleko więc na początek rozejrzę się po Płońsku. Ale wcześniej zobaczę czy nie ma ich w sieci . Bump: Stamar produkuje odczynniki laboratoryjne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Będę szukał w Płońsku a jak nie dostanę to bliżej mam Stolicę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#146 |
|
|
Rozebrałem pompę i zobaczyłem takie coś
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Według mnie to jest klej a nie uszczelka. Jeżeli popatrzeć na pokrywę to w okolicach ucha widać występ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jest on po to, że jak się położy klej albo silikon to skręcając pompę nie dociskamy pokrywy do końca zapewniając tym samym, że warstwa kleju pozostanie. Ja niestety założyłem uszczelkę bo kupiłem materiał na nią, ale następnym razem położę klej |
|
|
|
|
|
#147 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2005
|
Witam bardzo dziekuje wszystkim za pomocne informacje w sprawie pompy w wekend biore się do regeneracji mojej pompy i myśle że pójdzie mi to tak sprawnie jak z wtryskiwaczami pozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-06-2008
Model: Mondeo
Silnik: TDDI
Rocznik: 2001
|
Panowie mam problem.
Po wymontowaniu pompy wspomagania i wylewaniu resztek oleju do naczynia wyleciał mi zawór zwrotny i sprężyna (nie zdążyłem zobaczyć jak jest ustawiony). Wiadomo, że najpierw wsadzamy sprężynę, a którą stronę zaworu wsadzamy najpierw ( po mojemu tym dłuższym wycięciem - zaznaczyłem na fotce). Czy tak jest dobrze? Ostatnio edytowane przez deco ; 13-10-2014 o 22:54 |
|
|
|
|
|
#149 | ||
|
|
Cytat:
Dodam tylko, że jeżeli nie kupiłeś jeszcze simmeringów kup normalne. Ciśnienie wspomagania występuje w innym obszarze pompy a tu gdzie pracują simmeringi jest tylko ciśnienie ze zbiornika płynu. Bump: Cytat:
Może znajdziesz gdzieś schemat pompy i będziesz miał problem z głowy [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez Jerzy1Wu ; 13-10-2014 o 23:10 |
||
|
|
|
|
|
#150 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 24-08-2013
Model: Mondeo Kombi MK3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
|
Wtam!
To mój pierwszy wpis na forum, i od razu się pochwalę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wczoraj dokonałem udanej regeneracji strasznie wyjącej i cieknącej pompy: - łożysko FAG - 12 zł - simeringi - 2 x 3 zł - kawałek Gambitu AF-OIL o grub. 0,5 mm - prezent od kolegi - 3 godzinki pracy (z posprzątaniem teścia garażu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) - satysfakcja z własnoręcznie wykonanego remontu - BEZCENNE Pozdrawiam! |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|