![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2009
Model: MDO IV Sedan \ A3 8P \ CBR1000RR
Silnik: 2.0 PB 145PS \ 2.0 TDI CR 170PS
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Jeżeli zawory nie będą się domykać to będzie mułowaty, dużo palił a w dłuższym okresie grzybki zaworów powypalają się. Jest to tylko jedna z możliwych przyczyn. Trzeba szukać Poczytaj trochę na ten temat a potem zwracaj uwagę.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
CBR 1000RR + MICRON ![]() FORD - nigdy mnie nie zawiódł. Ostatnio edytowane przez enjoypoznan ; 26-05-2014 o 19:18 |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 31-01-2013
Model: mkIII
Silnik: 1.8 B
Rocznik: 2002
|
Nie zwracam uwagi nikomu, wypowiadam się jak każdy inny na tym forum. Jaki to koszt zrobienia tych zaworów? Orientujesz się mniej więcej?
U mnie samochód jedzie elegancko jak jest 8 stopni na zewnątrz, nie ma znaczenia czy się nagrzeje silnik czy nie. Jak jest temeratura już na zewnątrz 16 stopni to zaczyna się zamuła a jak jest 27stopni to już na jedynce nawet muł totalny. Czyli coś jest u mnie chyba uwarunkowane temperaturą zewnętrzną. Ostatnio edytowane przez megi1812 ; 26-05-2014 o 19:47 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2009
Model: MDO IV Sedan \ A3 8P \ CBR1000RR
Silnik: 2.0 PB 145PS \ 2.0 TDI CR 170PS
Rocznik: 2008
|
Wpierw trzeba pomierzyć. Czynność prosta i dość szybka. Bo może się okazać że luzy są w normie.
Regulacja jest czasochłonna i trochę może kosztować bo trzeba dobierać różne grubości szklanek. Najlepiej żeby robił to ktoś kto zajmuje się typowo takimi rzeczami.
CBR 1000RR + MICRON ![]() FORD - nigdy mnie nie zawiódł. Ostatnio edytowane przez enjoypoznan ; 26-05-2014 o 19:44 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
A więc luzy sprawdzone i są ok oraz wymieniony MAP sensor i dalej bez zmian. Dzisiaj zostanie zaślepiony zawór EGR i zobaczymy czy to coś pomoże
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2014
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 duratec
Rocznik: 2007
|
Mam dokładnie ten sam problem co prawda w mk4, z tym ze nie znam historii auta bo kupiłem 2 tyg temu.
Dodatkowo jak się nagrzeje to słyszę 'pierdzenie' z tłumika. Na zimnym silniku jest ok, moze katalizator się skończył? Auto ma 195 tys. 2.0 duratec. Wydaje mi się ze nie chodzi o tu o temperaturę silnika kiedy osiągnie swoje 90st tylko o nagrzewanie innych cześci. No i mimo ze komputer pokazuje spalanie rzędu 10.5L to raczej jest grubo więcej na 120 km po zatankowaniu wypalił mi 1/4 BAKU! Podpinałem go pod komputer zadnych błędów, żadna kontrolka się nie świeci. Doczytałem teraz jeszcze ze może być coś nie tak z ustawieniem zapłonu albo jest uszkodzony aparat. Co myslicie? jutro w serwisie o tym wspomne zobaczymy co powiedzą. Ostatnio edytowane przez snoopter ; 01-07-2014 o 20:45 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
Zapłonem steruje chyba komputer, u mnie nie ma możliwości ustawienia zapłonu w mk3 tak powiedzieli w serwisie.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Nie wiem jak jest w mk3, natomiast wczoraj pojechałem do ASO i namierzy bład na zaworkach podciśnienia. Dziś je wymontowali i diagnoza taka ze po rozgrzeniu silnika się zapiekały. Wymiana 500zł w ASO, jutro odbieram samochód zobaczymy jak bedzie.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
|
Zaworki podciśnienia? nie wiem co to jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
Jeden steruje egr-em a drugi niepamietam.. ale poki co chodzi dobrze. Przy okazji na kanale zobaczyłem ze tłumik mam do wymiany więc stad to 'pierdzenie'.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1.8 benzyna - 125KM
|
Witam,
Czy ktoś rozwiązał problem? Mam to samo w swoim mondeo mk3 1.8 Na razie wymieniłem pompe paliwa bo stanęła i filtr paliwa, powietrza. Jednak problem cały czas ten sam na zimnym wszystko ok, po rozgrzaniu w zależności od biegu 4-3-2 tyś obrotów i brak mocy. Ze wciśniętym sprzęgłem lub na postoju po wciśnięciu pedału gazu obroty idą na pełen zakres. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|