![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-08-2014
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1,4i 80KM
Rocznik: 2005
|
Ciągle ubywa mi płynu do chłodnicy, średnio raz na tydzień dolewam. Pokrętło z ogrzewania mam wyłączone. Czy ma to jakiś związek z tym pokrętłem? Czy jak zostawię je włączone na minimum zimnego to przestanie mi ubywać płynu? Kompletnie nie wiem czemu się tak dzieje. Poprzedni mój samochód to hyundai accent i nie musiałam tam często dolewać płynu :/
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
Być może uszczelka pod głowicą jest uszkodzona. Jeśli nie to trzeba poszukać nieszczelności w całym układzie chłodzenia - płyn pozostawia różowy osad. Może być to także pęknięty zbiornik wyrównawczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#3 |
|
|
Dzięki za podpowiedź Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Posprawdzamy wszystko.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zablokowany
Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Mnie się czepiasz, choć wszyscy proszą o porady na forum, bo właśnie chyba po to ono jest, a sam nie potrafisz wywnioskować po loginie, że nie jestem facetem.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Gracjan
Model: Ford KA/W210
Silnik: 1.3 Endura-E
Rocznik: 1997
|
Różni ludzie tu przychodzą i odchodzą a login mało do powiedzenia daje, gdyby było imię to co innego.
Pomyłki się zdarzają. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niejednokrotnie nie da się pomóc jeżeli sama osoba szukająca pomocy czegoś nie zrobi w tym kierunku - w twoim przypadku spojrzenie , wstępne oględziny. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zablokowany
Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001
|
login akurat ... mniejsze z tym.
Zobaczyć pod korkiem czy nie ma masła i jechać do kogos to zerknie od dołu. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
|
Przyczyn może być bardzo dużo
Zwróciłaś uwagę czy nie ma wycieków spod auta? bardziej auto nie dymi? w kabinie nie doszedł dodatkowy zapach? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
Cytat:
Poza tym nie zrozumcie mnie źle. Szukałam tu porady, bo chciałam, żeby ktoś mi powiedział na co mam zwrócić uwagę dokładnie. Niestety nie byłam w stanie wcześniej pojechać, żeby ktoś to fachowym okiem sprawdził. Ale dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Gracjan
Model: Ford KA/W210
Silnik: 1.3 Endura-E
Rocznik: 1997
|
Ciężko jest komuś pomóc , wróżąc przez internety :-)
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|