Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-01-2014, 23:20   #21
arielzet

Domyślnie

No właśnie chłopaki nie rozumiem Was. Są tu na forum goście jak np. Mayak czy Tedi i oni to zrobią o wiele taniej. Jeśli daleko mieszkacie to zawsze sie idzie dogadać. Kiedyś taka sprawę zalatwialen na odległość z klubu a4. Zgubilem transponder z kluczyka (spadł mi klucz i sie otworzył) i nie mogłem odpalic auta bo immo blokował mi zaplon. Dogadalem sie z szpecem z forum Powiedział mi co i jak (gdzie jest skrzynka immo i jak ja wymontowac) i poslalem mu nowy kluczyk i ta skrzynkę poleconym. Gość se zczytal z immo kod itp zaprogramowal mi nowy kluczyk i odesłał. 3 dni w sumie to zajęło i auto bez problemu odpalalo. Operacja wyszła o wiele taniej niż w ASO. Tylko trzeba zaufać bo wiadomo gość ma Twoje dane (gdzie auto stoi) Nowy kluczyk z immo i istnieje ryzyko kradzieży. He he więc wybór należy do Was

==============
Wysłane z iPhone'a

Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-01-2014, 23:25   #22
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: Wymiana kluczyka na scyzoryk (?)

w ff2 immo jest zrobione inaczej - nie ma 'skrzynki immo'
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-01-2014, 23:32   #23
arielzet

Domyślnie

No chyba że tak. No to chłopaki maja do wyboru ASO albo wycieczka do Ciebie. Pozdro

==============
Wysłane z iPhone'a
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-01-2014, 23:39   #24
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w ff2 immo jest zrobione inaczej - nie ma 'skrzynki immo'
Ale doprogramowanie dodatkowego kluczyka da się zrobić podobną metodą - wystarczy przysłać licznik (zegary) i kluczyk.
Oczywiście jeśli w końcu poskładał bym to stanowisko testowe liczników z podpiętym odbiornikiem PATS... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 29-01-2014, 23:41   #25
arielzet

Domyślnie

No proszę. Jest wyjście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

==============
Wysłane z iPhone'a
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2014, 00:22   #26
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Ewentualnie podeslac tez stacyjkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A tak serio, to ze stacyjka to trochę za dużo roboty
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2014, 10:43   #27
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ewentualnie podeslac tez stacyjkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A tak serio, to ze stacyjka to trochę za dużo roboty
Stacyjka do niczego nie jest potrzebna. Sam pierścień odbiornika PATS, w środek pierścienia wypełnienie klejem z klejarki dla zrobienia "stabilizacji" kluczyka w odpowiednim położeniu względem pierścienia odbiornika a stacyjka "symulowana" na zwykłych przełącznikach.
Mówię cały czas o "nastolnym" stanowisku do programowania zegarów i ewentualnie dodawania kluczyka.
Stary 03-09-2014, 20:30   #28
jagmar
ford::average

Imię: Marek
Model: Mondeo Mk5 Titanium
Silnik: 2.0 EB
Rocznik: 2018

Witam!

Mam mały problem. W Focusie 2 mojej dziewczyny był tylko jeden kluczyk (normalny - nie scyzoryk). Sprzedający (od którego kupiliśmy samochód) zobowiązał się że dorobi nam drugi. Zamówił kluczyk scyzoryk, grot został docięty, immo zaprogramowane. Samochód można odpalić.

Niestety jest problem z zaprogramowaniem centralnego. Podczas wykonywania opisanej wyżej procedury udaje sie zakodować tylko ten kluczyk który był. Po wciśnięciu na nowym jakiegokolwiek przycisku nic się nie dzieję.

I teraz pytanie - czy możliwe że jest nie taki kluczyk (że były różne) czy jakoś inaczej należy go zaprogramować ?

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jagmar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-09-2014, 20:39   #29
kubaw20055
ford::expert

Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010

Wszystkie piloty trzeba zakodować jednocześnie, inaczej będzie działał tylko jeden. Trzeba sprawdzić czy bateria jest dobrze zamontowana i blaszki nie są ułamane lub płytka pilota jest uszkodzona skoro kompletnie nic się nie dzieje. Instrukcja poprawnego programowania poniżej:

kubaw20055 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-09-2014, 20:44   #30
jagmar
ford::average

Imię: Marek
Model: Mondeo Mk5 Titanium
Silnik: 2.0 EB
Rocznik: 2018

no właśnie, wkładam stary kluczyk, przekręcam 4 razy i słysze pisk i gdy naciskam przycisk na starym kluczyku to słyszę sygnał dźwiękowy, a gdy naciskam na tym (obojętnei czy najpierw na nowym czy dopiero w drugiej kolejności) to nie ma dźwięku. Tylko ten stary udaje sie zaprogramować :/ I nie wiem własnie co jest grane...

edit:
teraz własnie patrz na pkt 4 "Naciśnij dowolny przycisk na każdym dodatkowym pilocie zdalengo sterowania w ciągu 10 sekund jeden od drugiego" czyli mam wcisnąć na pierwszym usłyszeć sygnał i po 10 sekundach dopiero na drugim ? :|. Bo wciskałłem jeden po drugim to taj jak wyżęj, tylko na tym starym był sygnałdźwiękowy i się programował

Ostatnio edytowane przez jagmar ; 03-09-2014 o 20:47
jagmar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania