![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Daniel
Model: Transit
Silnik: 2000
Rocznik: 2002
|
Witam zakupiłem Forda Transita w Danni 2002 r.silnik 2,0 disel ale nie wiem ile ma koni bo w brife duńskim nie piszą takiej informacji czy po numerze. Vin. dojdzie się jakoś ? bo nie mam pojęcia czy to jest tdci czy tddi proszę o pomoc Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Ryszard
Model: camper
Silnik: 2.4, 125KM
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dzięki za szybką odpowiedz ale w tym linku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jak wkleiłem Vin nic nie wyszło związane z moim Transitem.
Vin mojego Transita. WF0VXXBDFV2L19037 Bump: Dzięki wielkie wyszło,że jest to 2,0. 74 kw i 99km czy jest to dobry motor. Ostatnio edytowane przez okrezna1 ; 21-09-2014 o 15:07 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
|
Czy ten silnik jest awaryjny bo do końca nie wiem jak to mam odebrac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Imię: Ryszard
Model: camper
Silnik: 2.4, 125KM
|
Каталог: FORD
Запрос по VIN Введите VIN: Модель Transit FY 2000-2006 Кабина Regular Cargo Van LCF - nadwozie Версия Серия 300M Series Двигатель 2.0L Duratorq DI(100PS) - silnik КПП 5-ступенч. механич. - VXT75 - skrzynia biegów Передат. число 4.54 - przełożenie główne Выхлоп Регион (+)"DK" Цвет кузова Diamond White 73 - kolor I co więcej Ci potrzebne Ostatnio edytowane przez Argo ; 21-09-2014 o 18:03 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marek
Model: MONDEO MKIII Kombi GHIA
Silnik: 1.8 PB
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].
Oto link do strony z opisem twojego tranzystorka wpisz swój vin i enter po polsku |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
|
Cytat:
Generalnie to były świeżo wprowadzone silniki i miały trochę wad wieku niemowlęcego. Twój silnik 100KM nie jest słaby, osiągi będziesz miał niezłe, a jeżeli chodzi o awaryjność.. to dużo zależy od szczęścia - w końcu kupujesz auto z przeszłością. Przy starszym aucie zawsze trzeba włożyć parę złotych, w końcu jak ktoś nie chce - niech kupuje fabrycznie nowy... W porównaniu do poprzedniego modelu Transita z silnikiem 2,5D to jest zupełnie inna konstrukcja, o lata świetlne bardziej nowoczesna, o wiele bardziej wysilona i o mniejszej emisji szkodliwych spalin. Pracuje ciszej, jest bardziej elastyczna, moment obrotowy już od 2000 obrotów jest zbliżony do maksymalnego. Ale jak coś poważnego się stanie, to naprawa jest bardzo kosztowna. Ale jest mnóstwo tanich używek na rynku, te same silniki były montowane w Mondeo. W każdym razie życzę bezawaryjnej eksploatacji, dbaj o regularne zmiany oleju, płynów, filtrów, powinieneś być zadowolony.
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 21-09-2014 o 20:40 |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|