![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-08-2014
Model: Focus C-max
Silnik: 1600 Duratec Ti-Vct
Rocznik: 2005
|
Witam, chciałabym zamontować do c-maxa światła do jazdy dziennej. Zauważyłam że potrzebny jest przełącznik AUTO, którego ja nie posiadam. Moje pytanie brzmi następująco: Czy w moim przypadku da się zamontować w/w światła?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: WOJCIECH
Model: Focus C-max Ghia
Silnik: 2.0 Tdci 136KM
Rocznik: 2004
|
Ostatnio edytowane przez kuderw ; 24-10-2014 o 10:24 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Raczej powinnaś, nie powinieneś. Nick też wskazuje, że mamy do czynienia z koleżanką.
Odpowiadając na pytanie koleżanki - nie - przełącznik AUTO nie będzie potrzebny. Można zamontować światła dzienne tak, aby paliły się po przekręceniu kluczyka, tak aby nie świeciły razem ze światłami mijania. Dużo zestawów LED ma takie "automaty". Wystarczy podpiąć masę, zasilanie po stacyjce i trzeci kabel do świateł mijania. Będzie to najlepsze rozwiązanie chyba w tym układzie, chociaż będzie wymagało "ręcznego" przełączania ze świateł dziennych na mijania.
|
|
|
#4 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Ja ze swojej strony np. zaproponuję, że do samochodu z profilu zupełnie nieźle mogą pasować np. te lampy: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 23-10-2014 o 21:39 |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|