Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 10-10-2014, 23:50   #331
Baumi
ford::average

Imię: Rafał
Model: MK4
Silnik: Duratec HE 2.0 PFI (145PS)
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: zakup rejestratora jazdy

Jeśli chodzi o rejestrator to jakoś czas temu zakupiłem ten:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

i jestem bardzo zadowolony. Udało mi się również troszkę zmodyfikować sposób montażu tak, że jest ładnie zamontowany za lusterkiem:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jesli chodzi o pozytywy to:
  • Jakość wykonania
  • Jakość nagrań
  • Wbudowany GPS
  • wyjscie AUX OUT (pozawala na podpiecie do np. stacji multimedialnej)

Loop record i autostart to juz chyba norma. Przykładowe video z mojego rejestratora podczas ladnej pogody, zlej pogody oraz w nocy:

Ostatnio edytowane przez Baumi ; 29-10-2014 o 09:07
Baumi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-10-2014, 00:25   #332
Rob^
FCP member

Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022

Baumi LS430W jeśli chodzi o jakość nagrania jest super .. to klasyk i wzór dla innych rejestratorów ... ale jest niewiele lepiej niż w [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] po wgraniu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Dodany GPS jest super .. pozwala rejestrować prędkość pojazdu i jego pozycję.
Miałem go kupić ale doszedłem do wniosku że wydanie na ten rejestrator kwoty ponad 4x większej nić na G1WH jest nieuzasadnione.

Na plus na pewno jest lepsza jakość wykonania i powtarzalność parametrów.
To jest jednak jak by nie patrzeć produkt "markowy" a nie ryżowy klon DOD`a Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Było niesamowite Mondeo i zadziorna Kuga ST-Line jest Fiesta EcoBoost 1 liter !!! i Fordowa wyprawówka
Rob^ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-10-2014, 22:52   #333
rzeczka0311

Imię: Marcin
Model: Mondeo Hatchback
Silnik: 2.0 TDCi 163KM
Rocznik: 2011.X.

Cytat:
Napisał Baumi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Udało mi się również troszkę zmodyfikować sposób montażu tak
Wygląda ładnie, estetycznie. Na czym polegała modyfikacja?
Czy G1WH też da radę tak zamocować?
Wrzuci ktoś fotki zamontowanej G1WH?
rzeczka0311 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-10-2014, 11:15   #334
rzeczka0311

A czy ktoś kupował od tego sprzedawcy w Polsce?
twierdzi że ma na stanie 30szt.a koszt z wysyłką to 219 zł.
zalety:
-gwarancja w PL 24 m-ce
-instr.pl
-czas dostawy 2-3dni
Stary 29-10-2014, 09:49   #335
Baumi

Cytat:
Napisał rzeczka0311 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wygląda ładnie, estetycznie. Na czym polegała modyfikacja?
Na kamerze zaczep do uchwytu był skierowny w górę, przez co łatwiejszy był montaż uchwytu na szybie samochodu. Moja modyfikacja polegała na odkręceniu od kamery zaczepu i montażu go w ten sposób by wejście na uchwyt było skierowane w stronę kierowcy.

Trzeba jednak pamiętać, że w zaczepie na kamerze znajduje się odbiornik GPS, wiec po odkręceniu zaczepu nalezy odbiornik wylutować, wywiercić otwór na przewód z boku (bo teraz bok zaczepu będzie znajdował się na spodzie i będzie się stykał z kamerą) oraz spowrotem przylutować odbiornik GPS.

Ostatnia rzecz jaką zrobiłem to obciąłem końcówkę z uchwytu mocującego na szybę i przykręciłem go do plastikowej osłony lusterka, w ten sposób by kamera bez problemu wchodziła i schodziła z uchwytu. Do tego za plastikiem z lusterka pociągnałem także kabel zasilający oraz AUX (do radia).

Efekt: Kamera jest prawie niewidoczna mimo iż znajduje się centralnie na środku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Efekt końcowy przedstawiłem kilka postów wyżej.

Ostatnio edytowane przez Baumi ; 29-10-2014 o 23:52
Stary 29-10-2014, 21:56   #336
rzeczka0311

Podoba mi się ten sposób montażuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko czy G1WH ma taką samą obudowę?myślę że tak...
pytania do kolegi Baumi:
1. czy z pozycji kierowcy/pasażera widać ekran/wyświetlacz rejestratora?
2. czy dostępne są przyciski menu na rejestratorze zamontowanym w ten sposób?
3. czy obudowa mocowania lusterka nie przesłania kadru nagrywania?

I kilka pytań do ogółu użytkownikówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
4. Czy rejestrator podczas jazdy nie zakłóca CB Radia?
5. Czy jak rozbiorę wtyk zasilania(żeby płytkę podpiąć pod zasilanie lusterka) to stracę gwarancję? czy gwarancja jest na urządzenie jak myślicie?
6. Czy po wgraniu softu od DODA można później powrócić do softu fabrycznego? (kwestia gwarancji) bo jeśli kupuję u Polaka i mam 24mies.gw.to warto zostawić sobie możliwość skorzystania z niej w razie awarii.
Ale poemat wyszedłGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 29-10-2014, 22:28   #337
Andrzej
Prawie Moderator...

Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017

4 - nie zakłóca cb, mi tylko spowalniało działanie gps w nawigacji jak za bliko kamery ją umieszczałem (dokładnie pod kamerą)...
Stary 29-10-2014, 23:50   #338
Baumi

Cytat:
Napisał rzeczka0311 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podoba mi się ten sposób montażuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Milo słyszeć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
1. czy z pozycji kierowcy/pasażera widać ekran/wyświetlacz rejestratora?
Z pozycji pasażera tak, natomiast z pozycji kierowcy tylko częściowo. Spowodowane jest to tym, że lusterko wsteczne skierowane jest trochę w stronę kierowcy przez co odsłania rejetrator dla pasażera natomiast zasłania go dla kierowcy. Tutaj jeszcze mała uwaga - mi zalezalo glownie na tym by urzadzenie bylo jak najmniej widoczne. Celem rejestratora jest nagrywanie. W momencie gdy musialbym odtworzyc zarejestrowany film to:

a) zdjałbym rejestrator z uchwytu i wygodnie w rekach przejrzalbym nagranie
b) Mam je podpiete do stacji multimedialnej, gdzie na duzo wiekszym ekranie jestem w stanie odtworzyc video.

Cytat:
2. czy dostępne są przyciski menu na rejestratorze zamontowanym w ten sposób?
Bez problemu.

Cytat:
3. czy obudowa mocowania lusterka nie przesłania kadru nagrywania?
Nic a nic. Kilka postów wyżej znajdziesz link do dropbox'a na ktorym umiescilem 3 przykladowe filmiki zarejestrowane tym urzadzeniem juz po montazu.
Stary 30-10-2014, 09:34   #339
rzeczka0311

Dzięki panowie za odpowiedzi.
Ładne nagrania, w słoneczny dzień przydałby się filtr antyreflexyjny/polaryzacyjny bo drażni odbita kratka nawiewu na szybie.
Zamawiam G1WH i zaczynam zabawę...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aux masz podpięte pod DVD NX...rozumiem że posiadasz w mondku kamerę cofania? bo tylko wtedy można korzystać z połączenia REJESTRATOR-NX.?
A jak zamocowałeś przerobiony uchwyt mocujący do obudowy lusterka?na wkręty? Ciężko w ogóle zdemontować obudowę lusterka i wpiąć się w zasilanie?

Ostatnio edytowane przez rzeczka0311 ; 30-10-2014 o 10:16
Stary 30-10-2014, 19:40   #340
Baumi

Cytat:
Aux masz podpięte pod DVD NX...
Aktulanie mam chińczyka na Androidzie, który ma wejscie AUX i pod nie mam podpieta ta kamerke.

Cytat:
rozumiem że posiadasz w mondku kamerę cofania? bo tylko wtedy można korzystać z połączenia REJESTRATOR-NX.?
Mam kamere cofania, ale moje radyjko ma dedykowane dla niej wejscie i nie jest w żaden sposob polaczone z kamerką DVR.

Cytat:
A jak zamocowałeś przerobiony uchwyt mocujący do obudowy lusterka?na wkręty? Ciężko w ogóle zdemontować obudowę lusterka i wpiąć się w zasilanie?
Obudowa trzyma się na zatrzaskach wiec wystarczy dobrze pociagnac i już zejdzie. Do montażu użyłem śrub 3mm z płaską główką. Nawierciłem dodatkowo wiekszym wiertlem otwory aby schowała się główka po wkręceniu śruby tak wiec całość jest idealnie płaska. Od wewnętrznej strony obudowy mam oczywiscie nakrętki, ale jest sporo miejsca wiec niczemu nie wadzą. Jeśli chodzi o zasilanie to ja mam podpięte ze skrzynki z bezpiecznikami. pod schowkiem. Nie mam pojęcia na ile skomplikowane było by wpinanie się pod lusterko i czy w ogole jest ono zasilane tylko przy zalaczonej stacyjce.

Powodzenia z montazem i pochwal sie rezultatami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania