![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#381 |
|
FCP TUNER
![]() Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018
|
to jest 6600 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#382 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Chłodno to było na hamowni, bo poza warsztatem to zimno raczej - jakieś 2-3 stopnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I do tego gęsta mgła.
Dopiero w piątek w pełni przetestuje, chociaż będzie ciężko bo... "akcja znicz 2014" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i dopiero wtedy opiszę wrażenia z pełnymi podziękowaniami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#383 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
Cytat:
Może trzeba się na chwilę wyłączyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#384 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
|
Nie, poprostu w połowie pytania sobie uświadomiłem, że tu odpowiedź nie uzyskam. ;-)
|
|
|
|
|
|
#385 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Atlis jak Ty to przeżyjesz że masz całe 2 KM mniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#386 |
|
|
No to zdam pierwszą relację po 400km od wirusa.
Na poczatku podczas jazdy po wioskach miałem wrażenie, że nie czuję różnicy, jakos tak podobnie jechał, poza spalaniem na postoju wiekszym o 0,2l. Dopiero jak przyjrzałem się wskazówce prekdościomierza zauważyłem różnicę - jednak szybciej zmienia położenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po prostu nadal bardzo płynnie przyspiesza i nie czuć specjalnie wielkiego kopa. Wkręca się chętnie od ok 2300obr i ciągnie długo. A skrócenie czasu wyprzedzania jest słabo wyczuwalne bez pomiaru. W trasie zrobiłem kilka testów przyspieszeń. Także 0-100, bo akurat stałem pierwszy na światłach. I tutaj @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] info dla Ciebie - na 2 wychodzi mniej wiecej licznikowe 100km/h, bardziej bym się skłaniał ku mniej. Ale w Focusie powinno się dać bez problemu 100 osiągnąć. Vmax oczywiście nie testowałem, bo nie było gdzie. Był taki jeden co mi migał z daleka, że chce wyprzedzić, więc mu odjechałem trochę i dopiero jak zwolniłem mnie dogonił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Widok oddalającego się auta pewnej marki premium w lusterku bezcenny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., za resztę zapłaciłem gotówką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A na koniec dostałem zjebkę od żony "co tak zap..." jak Ją "delikatnie" wyprzedziłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wtedy powiedziałem sobie, że 3 bieg moim przyjacielem jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko trzeba mocniej trzymać kierownicę, bo jakiś taki narowisty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do spalania, to muszę przejechać cały bak w typowych warunkach i przeliczyć, żeby podać miarodajne wyniki, bo dziwnie małe mi wyszło po powrocie 8,8. Niższe niż typowe na tej trasie 9,2. Możliwe, że konieczna będzie korekta ustawień kompa. |
|
|
|
|
|
#387 |
|
Rocznik: 2011
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
- wolę 2KM mniej ale 19Nm więcej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozatym to nie pierwszy 1.6 Ecoboost, który ma większą moc niż mój i jakoś żyję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - Focus szybciej nie pojedzie, bo to sprawa przełożeń, obrotów i średnicy opon - myślałem, że Grzegorz przesunął ci ogranicznik obrotów do 6800, wtedy już powinien samochód zrobić 100km/h na drugim biegu - teoretycznie nawet 106km/h. Przy 6500 jest to 101km/h, ale w realu nie da się tego zrobić, trzeba zmieniać na 3. i traci się kilka setnych. |
|
|
|
|
|
#388 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#389 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-02-2013
Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
|
Trzeba by dokonać pomiaru obu tego samego dnia na tej samej hamowni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#390 |
|