![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Pawel
Model: Renault Megan
Silnik: 1.4 Tce
Rocznik: 2011
|
Witam!! Czy orientuje sie ktos czy mozna ustawić geometrie tylnych kół?
Na stacji diagnostycznej powiedzial gość ze tak, ale tego nie zrobil bo sruby od tylnych wachaczy były zapieczone i trzeba bylo by je urwac. Czy to są te śruby na mimosrodach?, na glownych wachaczach od sprenzyn? Tak ten koles mówił ,ale nie wiem czy mial o tym pojęcie, a na komputerze u niego pokazywalo troche inne zawieszenie, ale od bodajze focusa kombi ,,taki program tylko mieli" Stacja jest profesjonalna w niemczech, (sprzet). no ale koles mlody i mogl sie za bardzo nie znac na focusie. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
raczej sruby do ucięcia będą a jesli nie wszystkie to pewnie część, trzeba byc przygotowanym na wszystko
nawet jak przegwałcisz śrubę to kto wie czy nie jest zapieczona w środku i przekręcisz tulejkę także, to nie jest takie hop siup, odkręcić ustawić i wio... często ruszamy gó...no i trzeba wiele części ruszyć\wymienić żeby to dobrze zrobić |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi (163KM)
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Proponuję spróbować popsikać jakimś preparatem penetrującym na śruby i powtarzać tę czynność nawet przez kilka dni jeśli są bardzo mocno zapieczone - dopiero potem zabrać się za nie. Ewentualnie zakupić komplet nowych - tak "w razie czego". |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8tddi 90ps
Rocznik: 2000
|
Jak ja ustawialem to gosciu to samo mi powiedział, popsikał czyms i spróbował ale nie dalo rady, powiedzial ze jest jeszcze w granicach normy i zrobi się to przy okazji wymiany wachaczy
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
śruby śrubami, ale jak przy gwałcie poskręca gumę w tuleji to macie zawieszenie do roboty i wahacze do wymiany
także z tym nie ma tak hop siup, chyba że ktoś ustawia co 2 lata to śruby są w miarę nie zapieczone |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Imię: Pawel
Model: Renault Megan
Silnik: 1.4 Tce
Rocznik: 2011
|
Zostawię to tak jak jest opon nie scina , ale auto po nieco dłuższym czasie ściąga na prawo, wiec myślę że to może być przyczyną , albo maglownica która też się trochę odzywa na postoju kiedy kręcę w prawo.
Przednie opony były ścięte od wewnątrz dlatego ogólnie konbinowalem z geometria . Po przejechaniu okolo dwóch tysiecy nie zauważyłem aby się ścieraly od wewnatrz, po ustawieniu przodu ,ale nadal jakby trochę ściąga w prawo, chociaż diagnosta robił jazdę próbna i powiedział ze jest ok. Katy kół są ok. chociaż ich się akurat nie ustawia w tym aucie, to wynika ze stanu zawieszenia. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|