![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Tadeusz grunt, że prawie nic Ci nie jest. Szybkiego powrotu do zdrowia.
Ja miałem nieprzyjemność kilka lat temu jadąc ok 80km/h przestawić Fiestą Lagunę, która "stopu nie zauważyła". Te 30km/h sporo zmienia, bo mnie nic nie było, tylko lekko zgięły mi się okulary od poduchy, a auto nawet nie miało tkniętej podłużnicy. I też nie pamiętam momentu bum, chociaż był to dzień. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-07-2010
Model: Kuga II
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2018
|
Nie napiszę nic odkrywczego tylko tyle, że trzeba się cieszyć z tego jak się wszystko skończyło. Niewyobrażalne jest dla mnie jak niewielkich obrażeń doznałeś. Poprzedniego c-maksa skasowałem przy ok 50km/h, też (jak u boncio) pewna pani nie zauważyła znaku stopu.
ps. nie było lub nie zauważyłem info jakiego autka szukasz? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ps2. jak Ci się zbierze na sentymenty to zapraszam do mnie (avatar...) Ostatnio edytowane przez kenji ; 12-11-2014 o 18:15 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
|
Ja z prędkością ok 80 km/h wpadłem na drzewo. Seicento, wyleciałem z zakrętu, to było na mazi po burzy. Szczęście w nieszczęściu, że krawędzią prawego światła przedniego zahaczyłem, ale i tak auta nie było...
Też nie pamiętam momentu uderzenia... Po miesiącu ledwo mogłem sięgać po pas by go zapiąć, więc życzę teraz szybkiego powrotu do zdrowia. I z rok miałem awersje do świateł stopu przede mną, bo wtedy gościu wyhamował, ja zaś na mokrym wpadłem w poślizg... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
|
Widzę, że dyskusja zmierza w kierunku, kto komu bardziej... Ja też się pochwalę, choć to raczej mało chwalebne. Jechałem Audi 100 Avant, wyprzedziłem hamujący autobus (myślałem, że wjeżdża na przystanek) i patrzę, a przed autobusem stoi A4 z włączonym lewym kierunkowskazem. Z przeciwka leci Kamaz, oba chodniki zajęte przez pieszych... Nie mając innego wyjścia, z A4 zrobiłem A3, a u mnie tylko reflektory się rozsypały i zderzak wyrwało z zaczepów...
|
|
|
#26 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
No to jeszcze na deser jak mój C-max wygląda "w pełnej krasie"...
https://www.dropbox.com/s/u14xlu7i4f...C4%99.jpg?dl=0 Nawet rzeczoznawca od szkód (dzisiaj były oględziny, stąd kolejne fotki…) – na co dzień zajmujący się takimi przypadkami – był pod sporym wrażeniem widząc jak wygląda samochód a jak ja… Pozdrawiam optymistycznie, Tadeusz
|
|
|
|
#27 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-08-2012
Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012
|
Wcale nie musiała to być duża prędkość przy uderzeniu, to bardziej wygląda na wbicie się pod, niż "klasyczne" zderzenie z czymś twardym na wysokości podłużnic (no ale to betoniarka). Tym bardziej miałeś dużo szczęścia.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Tańczący z S-Maxami
![]() Zarejestrowany: 11-05-2014
Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985
|
Ten u góry stwierdził, że masz za dużo wiedzy, którą możesz się tu podzielić i.....nie warto tego zmarnowaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
![]() Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
|
Nieźle wygląda to auto, znaczy to co po nim zostało.
Ps. ja się nie chwaliłem, tylko wiem co po czymś takim może być człekowi. Lekarz, który mnie badał w szpitalu jak usłyszał ode mnie co i jak to zbladł, do dziś to pamiętam... |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|