Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-11-2014, 23:03   #21
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Bezpieczeństwo bierne C-max 2008 - dowód empiryczny... (niestety...)

Cytat:
Napisał wrzoch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...jedyna rzecz, która nie spełniła się w tej sytuacji to ... DVR. ... bo jak tak działa ten cały G-Sensor, to ja już chcę coś innego.
Przyznam się bez bicia, że nie kalibrowałem tego G-sensora (a są tam jakieś ustawienia), bo na poważnie nie brałem pod uwagę przypadku jego zadziałania...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To po pierwsze. Po drugie miałem ustawione nagrywanie w oparciu o "czujnik ruchu". Spowodowało to, że DVR przestał nagrywać 300m (10sek.) przed skrzyżowaniem na którym czaiła się betoniarka... Mam nadzieję, że nie przyda mi się już więcej w życiu ustawienie po prostu na nagrywanie w pętli...

Stary 12-11-2014, 17:44   #22
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
Domyślnie Odp: Bezpieczeństwo bierne C-max 2008 - dowód empiryczny... (niestety...)

Tadeusz grunt, że prawie nic Ci nie jest. Szybkiego powrotu do zdrowia.
Ja miałem nieprzyjemność kilka lat temu jadąc ok 80km/h przestawić Fiestą Lagunę, która "stopu nie zauważyła". Te 30km/h sporo zmienia, bo mnie nic nie było, tylko lekko zgięły mi się okulary od poduchy, a auto nawet nie miało tkniętej podłużnicy. I też nie pamiętam momentu bum, chociaż był to dzień.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-11-2014, 18:10   #23
kenji
ford::advanced

Model: Kuga II
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2018

Nie napiszę nic odkrywczego tylko tyle, że trzeba się cieszyć z tego jak się wszystko skończyło. Niewyobrażalne jest dla mnie jak niewielkich obrażeń doznałeś. Poprzedniego c-maksa skasowałem przy ok 50km/h, też (jak u boncio) pewna pani nie zauważyła znaku stopu.

ps. nie było lub nie zauważyłem info jakiego autka szukasz? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ps2. jak Ci się zbierze na sentymenty to zapraszam do mnie (avatar...)

Ostatnio edytowane przez kenji ; 12-11-2014 o 18:15
kenji jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-11-2014, 18:59   #24
potraff

Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB

Ja z prędkością ok 80 km/h wpadłem na drzewo. Seicento, wyleciałem z zakrętu, to było na mazi po burzy. Szczęście w nieszczęściu, że krawędzią prawego światła przedniego zahaczyłem, ale i tak auta nie było...
Też nie pamiętam momentu uderzenia...
Po miesiącu ledwo mogłem sięgać po pas by go zapiąć, więc życzę teraz szybkiego powrotu do zdrowia.
I z rok miałem awersje do świateł stopu przede mną, bo wtedy gościu wyhamował, ja zaś na mokrym wpadłem w poślizg...
potraff jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-11-2014, 21:11   #25
hak64

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61

Widzę, że dyskusja zmierza w kierunku, kto komu bardziej... Ja też się pochwalę, choć to raczej mało chwalebne. Jechałem Audi 100 Avant, wyprzedziłem hamujący autobus (myślałem, że wjeżdża na przystanek) i patrzę, a przed autobusem stoi A4 z włączonym lewym kierunkowskazem. Z przeciwka leci Kamaz, oba chodniki zajęte przez pieszych... Nie mając innego wyjścia, z A4 zrobiłem A3, a u mnie tylko reflektory się rozsypały i zderzak wyrwało z zaczepów...
Stary 13-11-2014, 21:01   #26
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

No to jeszcze na deser jak mój C-max wygląda "w pełnej krasie"...

https://www.dropbox.com/s/u14xlu7i4f...C4%99.jpg?dl=0

Nawet rzeczoznawca od szkód (dzisiaj były oględziny, stąd kolejne fotki…) – na co dzień zajmujący się takimi przypadkami – był pod sporym wrażeniem widząc jak wygląda samochód a jak ja…

Pozdrawiam optymistycznie,
Tadeusz
Stary 13-11-2014, 21:20   #27
radek70
ford::expert

Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to jeszcze na deser jak mój C-max wygląda "w pełnej krasie"...
Po zdjęciu plandeki, to widzę Tadeusz, że Stwórca pozostawił Ci wiele do zrobienia na tym padole łez. Między innymi na FCP Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
radek70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-11-2014, 21:30   #28
Markoo

Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012

Wcale nie musiała to być duża prędkość przy uderzeniu, to bardziej wygląda na wbicie się pod, niż "klasyczne" zderzenie z czymś twardym na wysokości podłużnic (no ale to betoniarka). Tym bardziej miałeś dużo szczęścia.
Markoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-11-2014, 21:44   #29
stingerA6
Tańczący z S-Maxami

Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985

Ten u góry stwierdził, że masz za dużo wiedzy, którą możesz się tu podzielić i.....nie warto tego zmarnowaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
stingerA6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-11-2014, 21:57   #30
potraff

Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB

Nieźle wygląda to auto, znaczy to co po nim zostało.
Ps. ja się nie chwaliłem, tylko wiem co po czymś takim może być człekowi. Lekarz, który mnie badał w szpitalu jak usłyszał ode mnie co i jak to zbladł, do dziś to pamiętam...
potraff jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania