![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Doskonale pomyślany badziew! Napakowali ludziskom do głów jakie to rewelacyjne w reklamach, ci się do tego oślinili, zakupili, a potem zakupią jeszcze raz, i jeszcze. To jest pomysł. FoMoCo ma łeb!
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-12-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6 EB 150 KM
Rocznik: 2014
|
Cytat:
Mój element na szczęście udało się uratować "kropelką". |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Widzę u Ciebie rocznik 2014 => skoro auto na gwarancji, to jedź i wymień gwarancyjnie W ASO w Krakowie bez problemu wymienili / naprawili gwarancyjnie , ten element osłaniający drzwi Poszedłem do nich z ułamaną osłoną w garści i myślałem, że dadzą mi inny => musieli uruchomić procedurę, zamówić, a następnie wymienili w ramach gwarancji 2) Tu są te elementy do kupienia na allegro [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
|
|
|
|
#24 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-12-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6 EB 150 KM
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Ja szukam jednej osłonki na tył lewej. Niestety jakiś artysta w myjni ręcznej mi to urwał. W ASO kosztuje 126 zł a używki nie znalazłem. Gdyby nie ten przykry incydent to wszytsko od pół roku działa bez zarzutu.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Darek
Model: Focus Mk3 kombi
Silnik: 1,0 EcoBoost 125KM
Rocznik: 2012
|
Chciałem to zamówić przy zakupie, ale jakoś mi to umknęło i teraz widzę, że chyba dobrze się stało, bo może być z tym więcej kłopotu niż pożytku. A tak swoją drogą trochę to dziwne, że przy zakupie taka opcja kosztuje 200 zł za 4 drzwi, a w sytuacji awaryjnej musisz wydać więcej za sztukę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-11-2009
Model: focus kombi
Silnik: ST hybrid 313KM/486Nm
Rocznik: 2013
|
Cytat:
raz mis ie nie schowal ale nie uszkodzil sie ani nic nie obil. natomiast pare razy drzwi mi polecialy a to zadzialalo tak jak powinno. wydałbym ponownie 250zl. a ze w ASO ta czesc jest drozsza niz w cenniku przy zamawianiu samochodu to mnie nie dziwi, bo przecież kupienie nowego samochodu w ASO w czesciach nie bedzie tansze niz kupienie go w jednym kawalku. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Mi to się akurat bardzo przydaje w garażu. Taki samochód był na stoku i nie miałem wyboru. Skoro jest i działa to nie ma co narzekać. Muszę uzupełnić wyłamane przez jakiegoś hi-mena z myjni. Jestem aktualnie na etapie roszczenia wobec myjni. Jeśli do wymiany będzie tylko osłonka to w ASO jest za 126 zł. Jeśli całość to plus 440 zł. Piszę jeśli, gdyż żona wyjechała dziś rano samochodem w 3-dniowa trasę powiadamiając mnie o tym uszkodzeniu a ja jeszcze tego nie widziałem i nie mogłem ocenić strat.
Mam nadzieję, że skończy się dobrze a panowie z myjni nie poniosą dużej straty. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Tym którzy chcieliby sobie dołozyć ten "patent" przypomnę, że potrzebne są otwory po dwóch stronach drzwi a) po stronie zamka - na zewnętrznym boku drzwi b) po stronie zawiasów - na wewnętrznym boku drzwi => wystaje tam bolec, który "napędza" ten mechanizm pozdrawiam Arturek
|
|
|
#30 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Focus MK3 Kombi
Silnik: EB 1.6 182KM
|
Cytat:
Myślę, że trzeba ten mechanizm od czasu do czasu przesmarować, problem w tym że trzeba do tej czynności zdemontować całą tapicerkę, bo ja żadnych pkt smarowania nie znalazłem?
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|