Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-01-2015, 19:19   #21
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
Domyślnie Odp: Prośba o poradę - noszę się za zmianą swojego MK4 na nowsze Mk4

Cytat:
Napisał Pitol321 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko ze względu na powyższą informację, takie "załatwiane" tablice ciut dla mnie śmierdząca sprawa..
właśnie że nie.... ale ponoć od kwietnia chcą coś zmienić w przepisach
Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i ponoć można zamówić i przyślą do domu
też tak robią, ja zamawiam i odbieram na granicy

Stary 19-01-2015, 19:23   #22
Pitol321
FCP member

Imię: Piotr
Model: VW Arteon Elegance
Silnik: 2.0TDi 200PS DSG
Rocznik: 2021

Dobrze Czesławie, rozumiem że załatwiacie sobie w taki sposób - OK.
Sprzedającym interes się kręci, a wy nie mieliście problemów.

Ale ile razy byłem załatwiać (czytaj od lat) i jak nie było osobiście "klienta" z dowodem tożsamości, tak nie wydawali (nie przyjmowali wniosku), do póki go nie zobaczyli.
Nie musiał się odzywać, ale ryja musiał pokazać.
Ciekawe jak to takie firemki obskakują.

Dlatego napisałem że dla mnie to ciut śmierdzące, z mojego doświadczenia i nic więcej.

No tak pełnomocnictwo (Vollmacht)... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A wspomniana informacja, pochodzi ze strony [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].

Ostatnio edytowane przez Pitol321 ; 19-01-2015 o 20:12
Pitol321 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-01-2015, 19:29   #23
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

Cytat:
Napisał Pitol321 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale ile razy byłem załatwiać i jak nie było osobiście "klienta" z dowodem tożsamości, tak nie wydawali (nie przyjmowali wniosku), do póki go nie zobaczyli.
w D załatwiałem i W.K. i przez firmy np. w HH, piszesz pełnomocnictwo i nie musisz stać w kolejce, jadę oglądam auta i wracam za jakiś czas i odbieram tablice. W kraju też nie dostajesz tablic z ubezpieczeniem tylko że dałeś kasę, też biorą Twoje dane...
Stary 19-01-2015, 19:31   #24
stingerA6
Tańczący z S-Maxami

Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985

W Świecku kupisz żółte tablica z ubezpieczeniem. Jak dobrze trafisz to mają takie ważne dwa dni za 50 euro, lub jednodniowe za 30. Ja takie ostatnio kupiłem. Idealne do powrotu do domu.
stingerA6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-01-2015, 19:44   #25
Pitol321
FCP member

Imię: Piotr
Model: VW Arteon Elegance
Silnik: 2.0TDi 200PS DSG
Rocznik: 2021

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] rozumiem że ubezpieczenie napisane jest na Ciebie (Ty zawierasz ubezpieczenie i kopia w ubezpieczalni jest z Twoimi danymi), a nie "odkupowane od kogoś" kończące się ubezpieczenie. Tak tylko pytam dla uzupełnienia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał czeslaw555 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W kraju też nie dostajesz tablic z ubezpieczeniem tylko że dałeś kasę, też biorą Twoje dane...
Czesław nie do końca rozumiem o co Ci chodzi w tym zdaniu.

BTW
A co do tej informacji - racja zapomniałem o pełnomocnictwie (Vollmacht) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Już poprawiłem wyżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Pitol321 ; 19-01-2015 o 20:12
Pitol321 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-01-2015, 20:26   #26
stingerA6
Tańczący z S-Maxami

Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985

Druk ubezpieczenia (zielona karta) wypisana na mnie.
stingerA6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-01-2015, 19:27   #27
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał Kalik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Auto z 1 reki, serwisowane, bezwypadkowe z gwarancja roczna bez limitu kilometrów.
Jechać, kupić i się cieszyć
No i jednak wyszło szydło z worka .
W dniu wczorajszym zadzwoniłem do tego sprzedawcy przy dealerze Forda w Niemczech aby poprosić o przełożenie opon na zimówki ( miał dwa komplety a stał na letnich ) . Oni ok nie ma problemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziś zadzwoniłem potwierdzić że będę w piątek koło 11-12 po auto .A Pan bardzo przestraszony.. poinformował mnie że wzięli auto na warsztat aby te koła przełożyć no i zauważyli że auto było walone w tył i naprawa była źle wykonana . Przepraszali ile mogli . I ze oni tego samochodu u siebie nie chcą , że mają problem , niech ten co wstawiał go weźmie , że ich oszukał oj oj dużo dużo .
Zaufali gościowi w to co im powiedział a że wstawiał to manager Forda w Koloniii to teraz problem.
Dziwi mnie że serwis na to auto dawał rok gwarancji bez limitu przebiegu kilometrów i na dodatek go gruntownie nie sprawdził Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak więc szukam i do DE się teraz nie wybieram .

pozdr Leszcz
Stary 21-01-2015, 19:41   #28
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co to za amatorszczyzna? Mi telefonicznie gwarantował bezwypadkowosc!
Dziwne o tyle, ze auto mialo miec nowy przeglad i inspekcje zrobiona...
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-01-2015, 20:02   #29
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

No widzisz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dopiero jak chcieli wymieniać koła i wzięli go na podnośnik wyszło.
Przykre ale przynajmniej powiedzieli .Jestem zniesmaczony .................\

w razie czego VIN WF0EXXGBBEBC49656 UWAGA WALONY W TYŁ - naprawa źle wykonana

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 21-01-2015 o 20:11
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-01-2015, 20:36   #30
pawello009
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCI 150 KM
Rocznik: 2018

Na tej stronie był samochód [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
A widzę, że dziś już nie ma, czyżby ściągnęli ze względu na sytuacje ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak widać, że w autoryzowanym serwisie też trzeba uważać i mieć ograniczone zaufanie do sprzedającego. Dobrze, że przed wyjazdem dowiedziałeś, a nie na miejscu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pawello009 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania