Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-02-2015, 21:14   #331
michjak
ford::amateur

Model: mondeo
Silnik: mk4
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
michjak, jak na podstawie filmiku z youtuba można z taką pewnością siebie ocenić auto? Spasowanie, jakość wykończenia, prowadzenie, wyciszenie, pozycję za kierownicą itd. oceniłeś patrząc na auto na podeście??? No miszcz jesteśGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
miszcz to ty jesteś, przeczytałeś coś co nie jest nigdzie w mojej wypowiedzi napisane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał Atlis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak inaczej miała by być skalkulowana? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wypadkowa np konkurencji ale także jakości produktu

michjak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-02-2015, 21:58   #332
elektrownia
ford::amateur

Imię: edek
Model: ford
Silnik: 2
Rocznik: 1994

Dla mnie jeśli benzyna to tylko hybryda.
elektrownia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-02-2015, 22:08   #333
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał elektrownia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie jeśli benzyna to tylko hybryda.
W UK czy innych krajach gdzie za takie auta są ulgi podatkowe, tańsze ubezpieczenia, przejazdy autostradą czy wjazd do centrum to zrozumiałe ale w Polsce ja nie widzę większego sensu.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-02-2015, 22:09   #334
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

jak to rozumieć ??
&3 Cena pojazdu może ulec zmianie także w przypadku gdy nastąpi zmiana cen u producenta lub importera FORD POLSKA w postaci nowego cennika.Postanowienia cennika są obowiązujące dla kupującego w dniu sprzedaży.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-02-2015, 22:15   #335
gregor75

Imię: gregor
Model: focus mk3/fiesta mk6
Silnik: 2.0 tdci 140km/1.3 70km
Rocznik: 2014/2008

znaczy , że dotyczyć Cię będzie cena pojazdu obowiązująca w dniu sprzedaży
Stary 27-02-2015, 22:24   #336
kruger

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak to rozumieć ??
&3 Cena pojazdu może ulec zmianie także w przypadku gdy nastąpi zmiana cen u producenta lub importera FORD POLSKA w postaci nowego cennika.Postanowienia cennika są obowiązujące dla kupującego w dniu sprzedaży.
Nie podpisałbym umowy z takim zapisem. Powinno być mniej więcej tak:
Cena samochodu nie może ulec podwyższeniu, poza wypadkiem zmian przepisów bezwzględnie obowiązującego prawa lub ich urzędowej interpretacji a w szczególności wzrostu stawek podatkowych lub celnych. W takim przypadku kupujący może odstąpić od umowy.
Co Cię obchodzi zmiana ich cennika? Cwaniactwo pełną gębą.
Stary 27-02-2015, 22:32   #337
biner

jak tu wkleić zdjęcie z pliku ??

Bump: Jest jeszcze jeden ciekawy punkt, Jeśli nie wplacę reszty kasy to kara 15 % + zaliczka .

Bump: A ten zapis ??

&2 w przypadku gdy dostarczony pojazd podlega innym podatkom lub oplatą aniżeli obowiązujące w dniu podpisania zamowienia bądź rzeczywiste stawki,stosowane podczas dostarczenia pojazdu różnią się od obowiązujących w chwili podpisania zamowienia cena będzie ustalona z uwzględnieniem tych zmian.
Stary 27-02-2015, 22:57   #338
kruger

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak tu wkleić zdjęcie z pliku ??

Bump: Jest jeszcze jeden ciekawy punkt, Jeśli nie wplacę reszty kasy to kara 15 % + zaliczka .
Jest to zastosowanie tzw. klauzul niedozwolonych rażąco naruszających interes konsumentów. Mogą sobie podetrzeć tym dupę bo w żaden sposób nie mogą wyegzekwować tego zapisu.

&2 w przypadku gdy dostarczony pojazd podlega innym podatkom lub oplatą aniżeli obowiązujące w dniu podpisania zamowienia bądź rzeczywiste stawki,stosowane podczas dostarczenia pojazdu różnią się od obowiązujących w chwili podpisania zamowienia cena będzie ustalona z uwzględnieniem tych zmian.

Tu moim zdaniem chodzi o ewentualne zmiany przepisów podatkowych lub celnych na które dostawca nie ma wpływu o czym pisałem w poprzednim poście. Ale powinno byc dodane, ze w takiej sytuacji możesz odstąpić od umowy.

Ostatnio edytowane przez kruger ; 27-02-2015 o 22:59
Stary 27-02-2015, 23:08   #339
biner

Ten &2 to jeszcze pół biedy( też myślę że tu chodzi o podatki celne) ale &3 to pomyłka.
Z tymi 15 % to też przesada ale jak się zdecyduję to wiadomo że kupię za ten punkt nie dam im zaliczki 5000 tylko terz 500 skoro się tak zabezpieczają. I weź tu kup samochód ja pie..... już mam powoli dosyć. Właśnie mu piszę że jeśli taka umowa będzie w szczegolności &3 to się nie spotkamy.
Stary 27-02-2015, 23:17   #340
kruger

Cytat:
Ten &2 to jeszcze pół biedy( też myślę że tu chodzi o podatki celne) ale &3 to pomyłka.
Z tymi 15 % to też przesada ale jak się zdecyduję to wiadomo że kupię za ten punkt nie dam im zaliczki 5000 tylko terz 500 skoro się tak zabezpieczają. I weź tu kup samochód ja pie..... już mam powoli dosyć. Właśnie mu piszę że jeśli taka umowa będzie w szczegolności &3 to się nie spotkamy.
Wprowadź własne zmiany i mu wyślij. Przejmiesz poniekąd inicjatywę i wyjdziesz na kompetentnego człowieka. Zadziała, mówię Ci.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania