![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-05-2012
Model: Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi 109KM
Rocznik: 2004
|
Witam,
Panowie! pojechałem swoim C-maxem do rodziców, wczoraj wieczorem wróciłem a dzisiaj od taty dostałem MMSa, że coś takiego znalazł w miejscu gdzie stał wczoraj mój samochód. Przejechałem bez tego czegoś 150km i nic dziwnego nie zauważyłem... Czy ktoś może to zidentyfikować? Zaczynam się martwić co to może być, bo skoro było to pewnie jest potrzebne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zablokowany
Imię: janek
Model: mondeo
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2008 136km
|
rurka odpowietrzająca zakończona filterkiem do elektrozaworu turbiny , potrzebna , bo filtruje powietrze z atmofery
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Rozumiem ze to jest gdzieś koło turbiny zamontowane? Jesteś w stanie powiedzieć gdzie dokładnie to założyć? Potrzebny jest do tego kanał?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zablokowany
Imię: janek
Model: mondeo
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2008 136km
|
turbo to ty masz z przodu , a to trzeba od dołu w kanale , jedz do jakiegoś warsztatu pare groszy zapłacisz i po problemie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Ten filterek jest zamontowany dokładnie z tyłu silnika.
Podłączony jest do zaworu podciśnienia, który też jest z tyłu silnika, ale bardziej na dole i bardziej z lewej strony stojąc przodem do auta. Czyżby coś Ci go odgryzło? Sam z siebie to raczej nie odpadł.
|
|
|
#6 |
|
|
Czyli to filterek od Pierburga?
Gdzie jest zaworek to wiem, bo go własnoręcznie czyściłem - faktycznie, drugi raz nie chce mi się tam grzebac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I też podejrzewam odgryzienie :/ Najgorsze że nie mam kiedy tego zrobić bo mam dziecko w szpitalu i non stop jeżdżę - mam nadzieję że nie uszkodzę zaworka przez te kilka dni... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023