Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-03-2015, 17:10   #101
Feelon
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1.5 - 204KM by TuneForce
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Detale użytkowe w wersji Titanium

Pozostaje jakąś pannę przewieźć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Feelon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-03-2015, 14:02   #102
Hawkbrd
ford::average

Imię: Zbyszek
Model: Nowy Ford Focus
Silnik: EcoBoost 1.5 (150KM)
Rocznik: 2015

U mnie w nowej foczce z tego roku w wersji Titanium, podświetlenie diodowe (nastrojowe) włącza się automatycznie po zmroku (w garażu przy wyłączonym silniku nie)
Opcja wyłączenia jest w komputerze. Diody świecą na czerwono znajdują się przed lusterkiem wstecznym w suficie, pod nogami kierowcy i pasażera oświetlają stopy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., w drzwiach oświetlają klamki i wnęki na pierdołki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Z tyłu nie wiem bo się tym za bardzo nie interesowałem.

co do kolorów w cenniku który otrzymałem jest napisane:

Komfort i wyposażenie wnętrza:

Oświetlenie wnętrza diodami LED z elementami nastrojowego oświetlenia w wybranym kolorze 1 z 7 dostępnych. - wnioskuje z tego ze przy zakupie mamy opcje do wyboru koloru LED. mnie nikt nie pytał dostałem czerwone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
chyba ze się mylę bo nie zagłębiałem się w temat zmiany ich koloru .

Ostatnio edytowane przez Hawkbrd ; 10-03-2015 o 14:11
Hawkbrd jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-03-2015, 14:51   #103
macka
ford::advanced

Model: Focus mk2, mk3
Silnik: 2.0 TDCi, 2.0 TDCI
Rocznik: 2007, 2012

A jak wygląda u was dywanik po stronie kierowcy?
mam oryginał, ale wydaje się że jest za krótki, bo zauważyłem małe przetarcie na wykładzinie, nad dywanikiem a pod pedałami sprzęgła i hamulca...
macka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-03-2015, 15:03   #104
Feelon
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1.5 - 204KM by TuneForce

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
rozkminiłem i u mnie jest tak jak u Ciebie.
Sama czerwień. Pokminiłem z ocjami i się udało. Czasem jednak jest tak bardzo "Nastrojowa" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ze można niezauwazyc ze działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Feelon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-03-2015, 15:36   #105
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał macka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mam oryginał, ale wydaje się że jest za krótki, bo zauważyłem małe przetarcie na wykładzinie, nad dywanikiem a pod pedałami sprzęgła i hamulca...
Witam

Dywanik kierowcy jest krótszy niż pasażera

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Hawkbrd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]

co do kolorów w cenniku który otrzymałem jest napisane:

Komfort i wyposażenie wnętrza:

Oświetlenie wnętrza diodami LED z elementami nastrojowego oświetlenia w wybranym kolorze 1 z 7 dostępnych. - wnioskuje z tego ze przy zakupie mamy opcje do wyboru koloru LED. mnie nikt nie pytał dostałem czerwone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
chyba ze się mylę bo nie zagłębiałem się w temat zmiany ich koloru .
Z tego co się orientuję, to zmiana kolorów jest mozliwa, jeśli mamy pokrętło w podsufitce
(strona nr 72 w instrukcji obsługi)

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

pozdrawiam
Arturek

Ostatnio edytowane przez arturek ; 11-03-2015 o 18:41
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-03-2015, 21:10   #106
Oskarr

Imię: Oskar
Model: Focus III
Silnik: 1.6TDCi 138/338
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał macka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tez mam małe przetarcie na wykładzinie, oryginalny rozmiar dywanika kierowcy to jedna wielka pomyłka.
Osobiście na zimę kupiłem (allegro) nieoryginalne dywaniki gumowe innego producenta, które są dłuższe, zachodzą pod pedały.
Oskarr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-03-2015, 06:55   #107
macka
ford::advanced

Model: Focus mk2, mk3
Silnik: 2.0 TDCi, 2.0 TDCI
Rocznik: 2007, 2012

Cytat:
Napisał Oskarr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tez mam małe przetarcie na wykładzinie, oryginalny rozmiar dywanika kierowcy to jedna wielka pomyłka.
Osobiście na zimę kupiłem (allegro) nieoryginalne dywaniki gumowe innego producenta, które są dłuższe, zachodzą pod pedały.
Dzięki za info, myślałem że u mnie coś nie takGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
musze poszperać i też kupić.. na szczęście znaczek "focus" jest odkręcany więc nie będzie z nim problemu by przełożyć do innych dywaników (nie gumowych)
macka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-03-2015, 09:18   #108
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020

Z tym krótkim dywanikiem dla kierowcy to się Fordowi coś pomyliło. Też mam włożony od nowości (w ASO) i oprócz wytrzepania należy jeszcze biegać z odkurzaczem, bo większość syfu zostaje poza dywanikiem (pod pedałami). Czy może macie jakieś linki do dywaników podobnej jakości (łącznie ze stoperami w odpowiednim miejscu), które byłyby dłuższe od fabrycznych?
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-03-2015, 09:26   #109
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012

Nic się nie pomyliło, to jest dla bezpieczeństwa by dywaniki nie plątały się z pedałami i nie zachodziły na nie....
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-03-2015, 12:29   #110
Tao

Imię: Łukasz
Model: Focus MKIII
Silnik: 1.6 Ecoboost 150 KM

Ja kupiłem gumowe firmy Rigum które są dłuższe od oryginalnych. Moim zdaniem nie mają wpływu na bezpieczeństwo, a więcej syfu trafia na dywanik a nie obok. No i zakrył mi przetarcie o którym pisano wcześniej.
Tao jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania