Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-03-2015, 18:07   #111
pjetrucha
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: 1.6 EB 150 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Re: Detale użytkowe w wersji Titanium

Poza tym dywanik kierowcy ma 2 punkty mocowania wiec nie ma mowy o przesuwaniu sie.. Tez mam gumowe, które zachodzą pod pedały oraz na podnóżek, a dodatkowo maja rynnę wiec nic sie nie wysypuje i nie wylewa.

pjetrucha jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-03-2015, 19:59   #112
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
Domyślnie Odp: Detale użytkowe w wersji Titanium

Cytat:
Napisał zombie6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nic się nie pomyliło, to jest dla bezpieczeństwa by dywaniki nie plątały się z pedałami i nie zachodziły na nie....
No to akurat żaden argument. Miałem już wiele samochodów i focus mk3 jest pierwszym, który ma ten dziwny wynalazek z krótkim dywanikiem (fabrycznym). Dwa stopery nie pozwolą na przemieszczanie. Testowałem już wiele dywaników i oryginalne fordowskie są najtrwalsze i gdyby nie ta śmieszna oszczędność na długości byłby naprawdę super.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2015, 07:39   #113
zombie6

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012

Ja też miałem wiele samochodów i w każdym długie dywaniki i zawsze raz na rok jakoś tak noga mi poszła że wlazły na pedały Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trwałość zaś dywaników fordowskich - materiałowych uważam za taką sobie, bo w innych autach miałem trwalsze dywaniki gumowe. Mam za to fajny patent na czystość w środku - w ogóle nie odkurzam auta, a jest czyściutko, bo trzepię na szybko dywaniki niemal po każdej jeździe i staram się wycierać buciory przed wsiadaniem do auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 12-03-2015 o 07:42
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2015, 15:03   #114
Oskarr
ford::average

Imię: Oskar
Silnik: 1.6TDCi 138/338
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał zombie6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nic się nie pomyliło, to jest dla bezpieczeństwa by dywaniki nie plątały się z pedałami i nie zachodziły na nie....
Dłuższe dywaniki nie wpływają w żaden sposób na bezpieczeństwo kierowcy

Bump:
Cytat:
Ja kupiłem gumowe firmy Rigum które są dłuższe od oryginalnych. Moim zdaniem nie mają wpływu na bezpieczeństwo, a więcej syfu trafia na dywanik a nie obok. No i zakrył mi przetarcie o którym pisano wcześniej.
Mam dokładnie takie same (firma) i polecam je z czystym sumieniem innym użytkownikom
Oskarr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2015, 17:49   #115
p.saw

Cytat:
...i zawsze raz na rok jakoś tak noga mi poszła że wlazły na pedały Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakoś trudno mi sobie to wyobrazić. Cu ty wyrabiasz podczas jazdy?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
...Trwałość zaś dywaników fordowskich - materiałowych uważam za taką sobie, bo w innych autach miałem trwalsze dywaniki gumowe.
Trwałość dywaników zarówno gumowych jak i materiałowych fordowskich jest najlepsza. Testowałem już na prawdę wiele firm.
Stary 12-03-2015, 18:17   #116
zombie6

Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012

Nie wiem, raz na rok jakoś niefortunnie mi się zaginały Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2015, 18:45   #117
Oskarr
ford::average

Imię: Oskar
Silnik: 1.6TDCi 138/338
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trwałość dywaników zarówno gumowych jak i materiałowych fordowskich jest najlepsza. Testowałem już na prawdę wiele firm.
Materiałowe zgodzę się,
co do gumowych to nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam dywaniki firmy Rigum i nie widzę różnicy w stosunku do oryginalnych.
Oskarr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2015, 20:20   #118
p.saw

Testerem i wyznacznikiem trwałości dywaników jest ... moja żona. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie pochwalam tego ale kobiety często jeżdżą na obcasach (byle nie za wysokich). Oryginalne fordowskie wytrzymują ponad półtora roku do powstania dziury w miejscu obcasa, inne (Rigum, Rezaw, Petex) niestety około roku. Choć te Rigum wypadają stosunkowo najlepiej.
Stary 13-03-2015, 14:17   #119
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Moje oryginalne dywaniki z Titanium mają ponad 3 lata i zero śladów zużycia. Żona w Fieście po 4 latach ma ślad po obcasie, taką mikro dziurkę.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-03-2015, 21:21   #120
eczek33
ford::amateur

Imię: Jarek
Model: Focus mk3
Silnik: 1.0 ecoboost 100KM
Rocznik: 2014

Cześć wszystkim! Też mam pewne wątpliwości co do klimy. Pamiętam że w lecie miałem wrażenie że słabo chłodzi, ale ASO "SZUMILAS" (nigdy tam nie jedźcie) niby sprawdzili i wydali mi pismo, że temp. na 3 biegu dmuchawy wynosi 2 stopnie na kratce środkowej. Po prostu spuścili mnie na drzewo. Dzisiaj zrobiłem pomiary przy temp. na dworze 3 st.C. i wydaj mi się, że klima w moim aucie raczej nie działa prawidłowo i jak się zrobi cieplej około 20 stopni to zanim w aucie się wystudzi to minie wieczność. Mianowice: temp. na wylocie z kratki centralnej na twarz 14 st.C, po 13 minutach pomiaru i jeździe, drugi pomiar u wylotu na podszybiu 9,1 st.C po 10 minutach i kolejnych 5 km przejechanych. Ostatni pomiar z lewej strony z zamkniętymi pozostałymi kratkami 15,1 st.C. Mam jeszcze drugiego 10 letniego fokusa i tak jak dam nadmuch na szybę to mam szron od wewnątrz po chwili, a w nowym rocznym aucie lekka bryza. Co myślicie? Do serwisu jadę we wtorek, to opiszę co mi znowu za kit będą chcieli wcisnąć. Tym razem MULTEXIM Katowice.

Bump:
eczek33 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania