![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 13-08-2011
Model: focus mk1
Silnik: 1.4 16v
Rocznik: 2000
|
Witam , po naprawie wycieku wody z obudowy termostatu dostałem inny problem - brak ładowania , przejrzałem tematy o regulatorze napiecia itd ale do rzeczy- podczas demontażu alternatora zostawiłem podlączone klemy i kabel od alternatora zawadził o kolektor i było jakieś zwarcie - nie znalazłem żadnego przepalonego bezpiecznika ale może coś przeoczyłem , czy usterka mogła pojawić się z tego powodu a jesli tak to gdzie jej szukać ?
Z góry dzięki |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 07-03-2012
Model: Focus MKI, Fiesta MK5
Silnik: 1,6/1,25
Rocznik: 2004/2000
|
Podczas demontażu alternatora zostawiłem podlączone klemy demontażu alternatora zostawiłem podlączone klemy - czyś Ty oszalał ? kardynalny błąd zrobiłeś, chcesz spalić auto?. Usterka może być poważna.
Ostatnio edytowane przez damianisko5 ; 25-01-2015 o 19:05 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Zauwazylem, dzieki za rade
Bump: |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 21-07-2010
Model: focus kombi
Silnik: 1.6 zetec
Rocznik: 2001
|
szark5 Jeśli wszystko działa, a powinno...nie ma się czym martwić . Kolektor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie ma bezpiecznika , raczej prostownik mógłby paść.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Ford Focus MkIII
Silnik: 1,6 TDCI 115 KM EcoNetic
Rocznik: 2011
|
Elo. Sprawdź jeszcze raz każdy bezpiecznik. Kabelki na pewno wszystkie przykręciłeś jak należy, łącznie z masą. Podmień jak masz możliwość regulator. Pozdro...
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
![]() Imię: Felek
Model: FOKUS, GALAXY, GALAXY
Silnik: 1.8 TDDI, 1.8 TDCI, 2.0 TDCI
Rocznik: 2001, 2008, 2007
|
Cytat:
Bump: Coś się pokiełbasiło bo cytat z innego wątku ale też "Brak ładowania" |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Wymieniłem alternator z regulatorem i śmiga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Tak jak już wszyscy wiedza winny altek - skończyły się szczotki. Poniesione koszty 20 zł wymiana szczotek w specjalistycznym warsztacie garażowym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. poświęcone 4 godziny na demontaż + 2x czteropak.
Auto śmigało do dziś, padł akumulator stary Black Power służył 3,5 roku - nie polecam. Idę do sklepu zobaczyć co proponują do Foczki |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
|
Bannera kup. Dobry stosunek jakości do ceny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Xperia Z1 tap tap
|
|
|
#10 |
|
|
Obawiam się ze w mojej pipidówie nie będzie (chociaż sklepów motoryzacyjnych jest chyba z 5 więc niech się wykażą) zastanawiam się czy 71 Ah czy 74 Ah ? musze jeszcze sprawdzić wysokość co by się pod osłoną zmieścił.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|