Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-03-2015, 07:55   #11
jazzga7
ford::average

Imię: Radosław
Model: Ford Focus MK I GHIA
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: XII.2000
Domyślnie Odp: 1.8 TDDI montaż komputera pokładowego

czujnik temp. jest w tylnej części wzmocnienia czołowego. Normalnie, jak jest można go wymacać i wyjąć przez wymontowaną kratkę zderzaka. Jednak przy montażu ściągnął bym zderzak. Z tego co pamiętam idzie niedaleko od całej tej wiązki.

jazzga7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-03-2015, 23:37   #12
r0m4n27
ford::beginner

Imię: Daniel
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 17.07.2008

Cytat:
Napisał Uziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czujnik powinien byc na przedniej belce w jej tylnej czesci, po srodku , jest tam na niego otwor, na 99 % go nie masz dlatego nie ma temperatury.
dokładnie nie było czujnika ale wtyczka jest, wsadziłem czujnik a tu niespodzianka temperaturę pokazało najpierw -36 stopni a po kilku minutach wskoczyło na +47 stopni i tak już od kilku dni wisi na +47/48.. mam 2 czujniki i na obu jest tak samo.. Pytanko więc w czym może być problem?

Numer z czujnika 91 AG 10374 BA
89 7182 000

Ps. Wynalazłem gdzieś w necie, że tak samo wygląda czujnik sprzęgła klimatyzacji (dioda klimatyzacji) możliwe, że pomyliłem czujniki? Stąd takie głupie wskazania +47 stopni ja teraz jest coś koło 12 stopni...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez r0m4n27 ; 25-03-2015 o 13:52 Powód: dodatkowe info
r0m4n27 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2015, 15:46   #13
Tomaszstn

Imię: Tomek
Model: Focus
Silnik: 1.6TDCI
Rocznik: 2013

Panowie, mam pytanko, jaki kolor przewodu będzie odpowiadał pinowi 12 we wtyczce zegarów. Mam wtyczkę poliftową i tam jest kolor żółty i właśnie idzie na pin 12. Ja mam focusa przed liftem i nie potrafię zlokalizować a takiego koloru nie ma. Może ma ktoś jakąś rozpiskę wtyczki zegarów z mk1?
Tomaszstn jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2015, 12:50   #14
r0m4n27

Cytat:
Napisał Tomaszstn Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie, mam pytanko, jaki kolor przewodu będzie odpowiadał pinowi 12 we wtyczce zegarów. Mam wtyczkę poliftową i tam jest kolor żółty i właśnie idzie na pin 12. Ja mam focusa przed liftem i nie potrafię zlokalizować a takiego koloru nie ma. Może ma ktoś jakąś rozpiskę wtyczki zegarów z mk1?
Trochę ciężko cię zrozumieć o co ci chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (masz wtyczkę poliftową, a focusa przed liftem) więc o co ci dokładnie chodzi? Chcesz wymienić zegary? w focuscie przed liftem na zegary po lifcie? Sprecyzuj bardziej swoje pytanie.

Ps. to nie ten temat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 25-03-2015, 14:35   #15
yaarofox
ford::advanced

Imię: Jarek
Model: Focus trend
Silnik: zetec 1.6
Rocznik: 1999

r0m4n27 -ten czujnik jaki podałeś to czujnik od klimy. w załączniku -czujnik temp. zewnętrznej
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg czujnik temperatury zew..jpg (43.4 KB, 88 wyświetleń)
yaarofox jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2015, 16:01   #16
r0m4n27

Cytat:
Napisał yaarofox Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
r0m4n27 -ten czujnik jaki podałeś to czujnik od klimy. w załączniku -czujnik temp. zewnętrznej
thx za info, ale nie jest to przypadkiem czujnik do focusa 2 ?
niby do mk1 i mk2 jest ten sam czujnik, ale czy napewno?

Jestem w NL i nie chce znowu płacić za coś co mi się nie przyda i okaże się nie tym czego potrzebowałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ok w sobote pojadę na szrot i może uda mi się tanio wyrwać taki czujnik jak mi wskazałeś.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg czujnik temp zew.jpg (11.7 KB, 24 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez r0m4n27 ; 25-03-2015 o 16:12
r0m4n27 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2015, 17:45   #17
yaarofox
ford::advanced

Imię: Jarek
Model: Focus trend
Silnik: zetec 1.6
Rocznik: 1999

Nie wiem jaki jest w mk2 (pewnie taki sam), mam taki jak na foto ,ta blaszka to rodzaj zapinki. czujnik (otwory na czujnik)jest po środku przedniej belki patrząc od strony silnika.
yaarofox jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2015, 17:17   #18
Tomaszstn

Cytat:
Napisał r0m4n27 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trochę ciężko cię zrozumieć o co ci chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (masz wtyczkę poliftową, a focusa przed liftem) więc o co ci dokładnie chodzi? Chcesz wymienić zegary? w focuscie przed liftem na zegary po lifcie? Sprecyzuj bardziej swoje pytanie.

Ps. to nie ten temat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Potrzebuję rozpiskę pinów i najlepiej kolory kabelków we wtyczce do licznika do focusa mk1 przed liftem. Mam dodatkowo wtyczkę poliftową i są inne kolory kabelków a potrzebuję wpiąć się w pin nr 12. Jakbyś kiedyś dokładał kompa to wiedziałbyś o co chodzi.
Stary 26-03-2015, 17:57   #19
r0m4n27

Cytat:
Napisał Tomaszstn Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Potrzebuję rozpiskę pinów i najlepiej kolory kabelków we wtyczce do licznika do focusa mk1 przed liftem. Mam dodatkowo wtyczkę poliftową i są inne kolory kabelków a potrzebuję wpiąć się w pin nr 12. Jakbyś kiedyś dokładał kompa to wiedziałbyś o co chodzi.
rozumiem.. i tak sie składa że dokladałem 2 tyg temu kompa i u mnie wtyczka była za zegarami skitrana i u Cb też zapewne jest na 99% Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc nie ruzumiem po co dokładając kompa chcesz sie wpinać we wtyczke od zegarów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wyjmim zegary i za stalowym wzmocnieniem koło rury od nawiewu jest wtyczka nie widac jej bo jest zaklejona taśmą (czarną) macaj wiązkę kabli i znajdziesz wtyczkę... u mnie też nie było jej widać...
Stary 27-03-2015, 17:53   #20
Tomaszstn

Ja nie mam instalacji, skoro miałeś to nie masz problemu. Ja dokładam sam i jest właśnie potrzeba wpięcia się do pinu 12 w kostce licznika. Niestety kolory kabelków nie zgadzają się. Wszytko co moons napisał zgadzało się w 100% poza tym jednym miejscem. Dostałem informację że ta wtyczka jest rozbieralna. Jak będzie cieplej to spróbuję się znowu za to zabrać. Wcześniej pytałem się od czego to będzie. Wychodzi na to że nie mam wskazania ilości paliwa w zbiorniku i za to odpowiada właśnie ten pin 12.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania