Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-04-2015, 13:19   #91
Juzek
ford::expert

Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
Domyślnie

Czasem nie da się dorwać elementu w cenie poniżej lub równej cenie naprawy lakierniczej

Tapnięte z Szajsunga MkIV

Stary 08-04-2015, 14:01   #92
Du_poid
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Ford Mondeo MK4 2.5 T lub 2.0 benzyna.

Proszę się nie wiązać z moimi słowami, przynajmniej teraz, liczę na to, że jeszcze nim trochę pojeżdżę, za dobrze mi z nim narazie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Du_poid jest offline  
Stary 08-04-2015, 14:10   #93
Juzek
ford::expert

Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
Domyślnie

Hehehe.... ale popatrz - bez robienia zdjęć i wystawiania juz miałeś dwóch chętnych :-)

Tapnięte z Szajsunga MkIV
Stary 08-04-2015, 14:16   #94
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

Cytat:
Napisał cabecao Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
eksperci z czujnikami będą wpadać w zachwyt
eksperci ogarną temat, ale "eksperci" mogą mieć problem
Stary 08-04-2015, 15:32   #95
Kozucha
ford::amateur

Model: Focus MK1
Silnik: 1,4
Rocznik: 1998

Panowie ja widze ze sprawa jest beznadziejna wydaje mi sie ze bede miesiacami szukal takiej fury jak chce wiec przegladam juz wszystko nawet Diesla ktorego na wstepie w ogole nie rozważalem. Moze powiecie mi cos na temat silnika 2,2 TDCi bo sdze ze to fajnie moze chodzc i by sie cos znalazlo. Chodzi mi glownie czy wiecie jak to chodzi i coz awaryjnoscia tego silnik. Ceny takich aut sa dosc dobre i zastanawiam sie czy nie przez jakies problemy z silnikami.
Kozucha jest offline  
Stary 08-04-2015, 15:39   #96
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

Cytat:
Napisał Kozucha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze jedno pytanie czy jest sens sprowadzania z zagranicy auta z silnikiem 2,5 T. Rozmawiałem z dwoma handlarzami i powiedzieli że nie sprowadzają takich aut bo się im to nie opłaca ze względu na wysoki podatek. Może ktoś z was sprowadzał takie autko i wie jak to wygląda dostępność egzemplarzy i przede wszystkim koszty sprowadzenia.
tutaj masz takiego auto w D [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
tutaj go wrzuciłem
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

akcyzę też można trochę zmniejszyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 08-04-2015, 16:11   #97
c-matix
ford::professional

Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik

Fajny kolor i spoko wersja i aktywne zawieszonko, chyba jeden z najładniejszych kolorów do Mondka
c-matix jest offline  
Stary 08-04-2015, 18:27   #98
Kozucha

Red face Odp: Ford Mondeo MK4 2.5 T lub 2.0 benzyna.

Cytat:
Napisał przemas10m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i zaczeło sie gdybanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pewnie gdyby koztowal polowe tej kwoty to bys sie zastanowil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiekszosc takich gdybaczy co wypytuja o auta to tak robia miesiacami a nawet latami i caly czas szukaja swojej jedynej laleczki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z doswiadczenia wiem ze jesli ktos chce kupic auto to dzwoni umawia sie na ogledziny i przyjezdza
ci wszyscy co odemnie biora nr vin nigdy wiecej nie wrocili
Widze tu podejscie Pana Handlarza a ja ze swojego punktu widzenia powiem ze nie do konca moge sie z tym zgodzic co napisales. Pytam o VIN i tylko dzieki temu wlasnie ze pytam oraz dzieki pomocy kolegow z forum dowiedzialem sie o dwoch przekretach. Czyli o przekreconym liczniku o 101 tysia co do stanu faktycznego. Drugi przypadek to inne niz podawane pochodzenie samochodu oraz jego stan, czyli mocno po wypadkowe. Zatem dzwonie pytam, sprawdzam bo nie chce jechac na darmo 200 km zeby sie przekonac ze cos jest nie tak. I to wyglada tak ze zdaje sobie sprawe ze idealnego auta nie trafie nie za takie pieniądze jakie chce ale nie znosze jak ktos klamie na wstepie, przeciez gdyby ktos byl szczery to mimo wad auta bym je pojechal zobaczyc i wiedzialbym czego sie spodziewac. A tak koles który klamie jest spisany dla mnie na straty. Co do miernika lakieru to z gosci ktorzy badaja auto za pomoca miernika majac o tym srednie podejscie mocno z nich polewam. Tymbardziej ze kazdy jezdzi z nas autem i wie jak jest, czasami ktos cie obrysa, czasami gdzies cos rdzewieje i trzeba poprawic co nie znaczy ze auto bylo bite. Ja mam to szczescie i mam Brata mechanika w zawodzie od 20 lat na dodatek pasjonate. On jest najlepszym miernikiem lakieru i weryfikatorem tego czy cos bylo robione czy nie i juz nieraz widzialem jak sie kolesie tlumaczyli i pocili podczas ogledzin samochodu.
Kozucha jest offline  
Stary 08-04-2015, 19:47   #99
Kozucha

Unhappy Odp: Ford Mondeo MK4 2.5 T lub 2.0 benzyna.

Czy 189 tys km na 2,5 T to wedlug was jest bardzo duzo, czy nacieszylby sie jeszcze czlowiek takim autem. Kolega podrzucil linka i auto wyglada bardzo obiecujaco tylko przebieg spory z drugiej strony na 8 letnie auto raczej normalny. A cenowo na gotowo wyszloby chyba z 35 tys jesli sie nie myle. Co o tym sadzicie.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Kozucha jest offline  
Stary 08-04-2015, 20:15   #100
kordyl
ford::professional

Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał przemas10m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ci wszyscy co odemnie biora nr vin nigdy wiecej nie wrocili
To raczej nie ma czym się chwalić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ci co chcą VIN, to są raczej świadomi kupujący.

Na początku roku szukałem koledze Mondka mk4 i dzięki Koledze @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] uniknąłem wiele niepotrzebnych podróży, a wystarczył tylko VIN. Co najmniej dwa auta trafiły do tematu z korygowanymi.

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania