![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2006
|
Witam, od 4 lat mam Foczkusa i byłem bardzo zadowolony z niego ale ostatni miesiąc to masakra. Auto stoi juz u 3 mechanika który powoli też zaczyna sie poddawać ( ASO Forda w Piotrkowie też nie dało diagnozy) Problem wygląda tak:
BRAK MOCY wszystko sprawdzone: turbina, węże, zaworki, przepływomierz,filtr paliwa,wtryski, komputer ( nie pokazuje żadnych błędów)... wszystko było przekładane ale turbina nadal nie pompuje. Co mam robić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez frikothc ; 10-04-2015 o 22:06 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
A turbina to pompuje powietrze, a z powietrza siły nie ma, tylko z paliwa i jeszcze innych prawidłowo działających urządzeń, słabi to mechanicy jak nie potrafią zdjagnozowac dlaczego nie ma siły.
Ostatnio edytowane przez salom ; 17-04-2015 o 22:05 |
|
|
|
#3 | |
|
ford::average
![]() Imię: Roman
Model: Focus Mk1 FL
Silnik: 1.6 ZETEC SE BENZYNA
Rocznik: 2003
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Mazda 6
Silnik: 2.2 skyactive
Rocznik: 2014
|
Cytat:
Lipni mechanicy, jak masz ochotę na przejażdżkę do Łowicza to zapraszam. Naprawie Ci to autko. Pozdr. Mój tel 509963064 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Pierwszy mechanik poddał sie i nie wziął nawet grosza,wysłał mnie do ASO twierdząc ,ze maja komputer fordowski ktory odczyta wszystko !!! Jak sie okazało nie odczytał , ASO podmieniało podobno czujniki węże czyścili przepływomierz itd. Powiedzieli, ze auto przyspiesza dobrze i mogło stracić troche koni prze te lata Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ehhhh no ale nie połowe !!!(jeżdzi jak bez turbo) Wzięli kase diagnozy nie podali... Kolejny mechanik-kolega aktualnie przekłada części z innego focusa i też bez rezultatu. Wyjął turbo ale stwierdzil ze jest dobre,gruszke ustawił, czujniki pozamieniał i nadal auto nie jedzie a bład jaki wyswietla to ze świeca żarowa usterka. Tylko to.... to już 3 mechanik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co dalej robić nie mam pomysłu
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Dziś mechanik sprawdził DPF też jest sprawny wiec ostatnia rzecz która przychodziła do głowy została skreślona...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-07-2007
Model: Mondeo
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2015
|
Nie wiem czy 2.0 ma turbinę o zmiennej geometrii , ale w 1,6 tak , też chciałem kupować turbinę . Jednak po dokładnym obejrzeniu komory silnikowej okazało się że pękł przewód podciśnienia serujący łopatkami , wymiana - koszt około 2 zł. Oczywiście przed "naprawą" mułowaty był okrutnie .
|
|
|
#8 | ||||
|
ford::average
![]() Imię: Roman
Model: Focus Mk1 FL
Silnik: 1.6 ZETEC SE BENZYNA
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Prawdziwa diagnostyka komputerowa u kogoś kto ma o tym pojęcie i odpowiedni sprzęt. To nie mechanicy to tylko wymieniacze. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
|
||||
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
|
Błędy błędami, jakie są parametry?
To się stało nagle, czy tracił moc powoli? Jaki masz przebieg auta? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Na początku było delikatne falowanie przyspieszania od 100km/h do 120 przy przyspieszaniu, później przyspieszał od 2 do 3 tys i powyżej 3 tys już przestał jechać, mozna było deptać i nic, wrzucałem wyższy bieg- obroty spadały poniżej 3 tys znowu jechał ale tylko do 3 tys. Teraz w całym zakresie obrotów nie jedzie. Jak i ASO tak i obecny mechanik mówi, ze parametry turbiny są w porządku. Podobno po podłączeniu turbiny" na krótko" auto jechało jak powinno ale takie podłączenie wykończyło by turbine, nie wiem co oni tam zrobili/pozamieniali.
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|