Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-04-2015, 01:39   #101
Du_poid
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Ford Mondeo MK4 2.5 T lub 2.0 benzyna.

Wspominałem już wcześniej, że dla mnie oferta bez VINu jest z miejsca podejrzana, skoro jest miejsce w ogłoszeniu na numer VIN, czemu go tam nie wpisać, skoro sprzedawca piszę 100% oryginalny przebieg, 100% bezwypadkowy? Przy każdym swoim ogłoszeniu umieszczam VIN, aby potencjalny chętny mógł od razu, bez żadnych przeszkód, sprawdzić podstawowe informacje na temat oferowanego przeze mnie samochodu.

Du_poid jest offline  
Stary 10-04-2015, 21:04   #102
przemekc
ford::average

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.5t
Rocznik: '08

a tego ktoś oglądał:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

po vin-ie wychodzi mi że to 1.8tdci z anglii...
przemekc jest offline  
Stary 10-04-2015, 21:34   #103
zdx

To chyba źle Ci wychodzi. Etis podaje: Obszar: (+)"D"

Oglądać go nie oglądałem, ale przez telefon dowiedziałem się, że jest lakierowany cały po... gradobiciu. Sprzedawca obiecał zdjęcia sprzed lakierowania. Miały być na wtorek, ale pewnie się ich nie doczekam.

Ze zdjęć widać, że szpary nierówne, przy tylnym zderzaku coś podczepione na opaski zaciskowe, także raczej profesjonaliści tego nie robili.

No ja go nie kupię...

Numer VIN: WF0EXXGBBE7E80174
Numer homologacji (TAN): E13*2001/116*0249

Główne funkcje
Data produkcji: 21.05.2007
Model pojazdu: Mondeo 2007-
Typ nadwozia: 5-Drzwiowy Sedan
Wersja: Seria 66
Silnik: 2.5L Duratec-ST (220PS) - VI5
Przekładnia: 6-biegowa przekładnia mech. - M66
Napęd: LHD FWD
Norma emisji spalin: Etap IV ograniczania emisji
Klimatyzacja: Klim. dwustref. z aut. kontr. temp.
Obszar: (+)"D"
Lakier: Tonic Metalik
Materiał we wnętrzu: Alcantara / Ebon

Stary 11-04-2015, 10:06   #104
wojtekn
Moderator

Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000

Cytat:
Napisał przemekc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a tego ktoś oglądał:

http://allegro.pl/show_item.php?item=5243125797

po vin-ie wychodzi mi że to 1.8tdci z anglii...
Gorzów Wlkp więc czujność mocno zalecana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wojtekn jest offline  
Stary 11-04-2015, 19:22   #105
przemekc
ford::average

Silnik: 2.5t
Rocznik: '08

tego sobie odpuszczę, coś pochrzaniłem wpisując vin do etisa i mi wyszły cuda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale i tak blacharsko wygląda na strasznego ulepa, patrząc na szczeliny czy malowanie progów wygląda to dość niechlujnie, poza tym mam trochę daleko.
przemekc jest offline  
Stary 13-04-2015, 14:01   #106
Kozucha
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: Focus MK1
Silnik: 1,4
Rocznik: 1998

Witam mówiłem że pojadę zobaczyć to autko [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Powiem tak nie polecam, ogólnie nie bity nie malowany jednak silnik strasznie ulany , nierówno pracował ,według mojego brata mechanika silnik do roboty . Jeśli chodzi o wnętrze to siedzenie kierowcy ma pęknięta sprężynę która przebiła tapicerkę od strony pasażerów . Podsufitka obwisła tak że widać z zewnątrz gołym okiem , było to chyba wynikiem bardzo intensywnego prania wnętrza. Felgi 18 mocno poobdzierane ale przy takich rozmiarach nie dziwne. Ogólnie przebieg chyba też mocno kręcony bo 156 tysia w ogóle nie pasuje do stanu auta spisałem Vin dla chętnych WF0GXXGBBG8R53274.
Jednak były tam jeszcze 2 inne Mondki jeden Sedan ładny ale mnie sedan nie interesuje i jeszcze jedno Kombi [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
I to mi się bardzo podobało cena większa ale po aucie od razu było widać różnicę . Zadbany fajnie pracujący silnik, wnętrze bez większych zastrzeżeń . Na zewnątrz tez OK trochę odprysków na lakierze od jakiegoś grysu czy cos, szczególnie na masce i przy kołach. Napewno gumy do wymiany bo już łysawe no i prawdopodobnie akumulator bo nie chciał wystartować bez startera. Może ktoś może mi powiedzieć coś więcej na temat tego autka VIN WF0GXXGBBG9D89377 ( coś więcej niz z vind decoder bo to mogę sprawdzić sam.
Jest jeszcze jedno autko które mi pasuje może coś ktoś o tym wie, widział itp.
Nie wiem czemu ale podany na stronie VIN jest błędny . PS jak to adaptacyjne zawieszenie w naprawie dużo bardziej kosztowne w utrzymaniu ?
Kozucha jest offline  
Stary 13-04-2015, 16:19   #107
piotrali
ford::advanced

Imię: Piotr
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał Kozucha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ednak były tam jeszcze 2 inne Mondki jeden Sedan ładny ale mnie sedan nie interesuje i jeszcze jedno Kombi [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
I to mi się bardzo podobało cena większa ale po aucie od razu było widać różnicę . Zadbany fajnie pracujący silnik, wnętrze bez większych zastrzeżeń . Na zewnątrz tez OK trochę odprysków na lakierze od jakiegoś grysu czy cos, szczególnie na masce i przy kołach. Napewno gumy do wymiany bo już łysawe no i prawdopodobnie akumulator bo nie chciał wystartować bez startera. Może ktoś może mi powiedzieć coś więcej na temat tego autka VIN WF0GXXGBBG9D89377 ( coś więcej niz z vind decoder bo to mogę sprawdzić sam.
WG Etis
Numer VIN: WF0GXXGBBG9D89377
Numer rejestracyjny: 93KLL8
Data pierwszej rejestracji: 21.01.2010
Kraj zarejestrowania: NL
Numer homologacji (TAN): E13*2001/116*0249

Wg google:

KM stand 182.925

W ogłoszeniu
Przebieg:168 415 km
Stary 13-04-2015, 23:02   #108
zdx

no i chyba musiało być coś grbuego sądząc po tych niezgodnościach, no albo nie wiem co się stało...

Bagażnik dachowy - Srebrne relingi
Z reflektorami halogenowymi
Bez układu mycia reflektorów

Stary 14-04-2015, 13:52   #109
Kozucha
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: Focus MK1
Silnik: 1,4
Rocznik: 1998

ZDX możesz mi rozjasnic swoja wypowiedz bo szczerze nie wiem o co chodzi.
Kozucha jest offline  
Stary 14-04-2015, 14:11   #110
zdx

Wg etisa powinien mieć relingi, których nie ma na fotce z otomoto, a w ogłoszeniu z NL jeszcze są. To samo reflektory - wg etisa powinny być halogeny, bez spryskiwaczy, co pokrywa się z ogłoszeniem z NL, a na otomoto jest trochę inaczej.

Jeszcze widzę, że fele są inne.

Mogło być dachowanie, albo było coś na bagażniku dachowym w momencie kolizji, ale zupełnie sobie gdybam.

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania