![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo MK4 / Sierra
Silnik: 2.0 TDCI / 2.0 DOHC
Rocznik: 2008 / 1992
|
Witam czy ktoś z Szanownych Kolegów, może polecić jakiegoś lakiernika z Krakowa.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za informację. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024
|
Auto-Lakiernia Antoni Bogdan Ireneusz Malina
Kraków Marycjusza 8 Nie mam pod ręką telefonu ale można znaleźć w necie albo na panoramie firm. Kilku znajomych już u nich było i wszystko ok. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
No to ja mam zupełnie odmienną opinię na ich dokładnie temat.
Dwóch cwaniaków jak jeden coś spieprzy, to na drugiego zgoni. Oddałem im samochód, bo akurat blisko było i akurat się trafiło, że mieli termin w czasie mojego urlopu. Jak się okazało, jak tam pojechałem, to tego co termin obiecał nie było, a drugi powiedział, że może auto wziąć, ale i tak będzie stało, także żebym za dwa tygodnie przyjechał. Do tej pory nie wiem co mnie podkusiło żeby tam jeszcze raz jechać - niezły wkręt mają, jeden lepszy od drugiego. O tym jak dobrali lakier, to nawet nie będę mówił. Robiłem kiedyś poprawki u gościa na Lubostroniu - lakier dobrany i położony idealnie, żadnych odcięć nie było widać. Pech chciał, że wtedy miał jakąś operację i trafiłem na tych miód - Malina patafianów. Szczyt szczytów, to to co mi zrobili z folią zabezpieczającą przed kamieniami na progu z tyłu - zamalowali ją, bo jak to miszcz stwierdził w ASO 200PLN kosztuje jedna, to nie chciał zrywać, żeby mi kosztów nie robić (Allegro docięta pod model auta 20-30PLN). Odboje na klapie bagażnika zostawili popryskane lakierem, czyścili dopiero po zwróceniu uwagi. Nie zabezpieczyli śrub blendy (chociaż wstępnie pier... farmazony o tym jak się to ciężko odkręca blendę i jak to skorodowane nie są, to mu odkręciłem, żeby nie jęczał. Jakbym pojechał z nieodkręconą, to by mi pewnie ze 100 doliczył za "problemy z jej odkręceniem"). Skasowali mnie ponad 200 więcej niż to miało rzekomo kosztować w momencie kiedy koleś oglądał i wyceniał i to po negocjacjach. Oddawałem samochód w którym nic nie waliło w środku, czego nie można było powiedzieć przy odbiorze i nie był to tylko zapach lakieru i rozpuszczalnika. Samochód oddawali mi w cieniu, bo tam nie było widać różnic w fakturze i odcieniu lakieru. Także w gadce jak najbardziej, na pierwszy rzut oka też niby wszystko w porządku, ale po swoich doświadczeniach największego wroga bym tam nie posłał.
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024
|
Też ciekawa opinia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wygląda że z lakiernikami jak z mechanikami, nigdy nie ma 100% pewności. O tym zakładzie koło Mistrzejowickiej to już słyszałem kilka dobrych opinii - ale jak widać nie wszystko złoto co się świeci i trzeba zawsze uważać. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Focus MK3 HB
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
Rocznik: 12.2011
|
Stanisław Fremel, zakład ma w Swoszowicach. Już nie jedno auto u niego robiłem. Jak chcesz namiar, to pisz.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 08-02-2015
Model: ford focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
|
Ja polecam zakład Janusza Wadowskiego w podkrakowskich Zielonkach - solidna firma, korzystałem ja i moi znajomi również. Wszyscy zawsze zadowoleni.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM