![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-04-2015
Model: Leon
Silnik: tdi
Rocznik: 2003
|
Wiem ze silniczek nowy, ale wiadomo cos o poważniejszych awariach/ bolączkach tego motoru? Jest jakiś użytkownik który zrobił juz na nim któryś tysiączek km i moze wypowiedzieć sie na temat osiągów/spalania, próbował ktoś to wirusować? Poprzednik ładnie przyjmował programy, ciekawe jak będzie z nowym silnikiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-03-2008
Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TI-VTC
Rocznik: 2009
|
Oby 1.5 była tak mało awaryjna jak 1.6
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ps. Ciekawe dlaczego zmienili turbosprężarkę (Continental zamiast Borg Warner KP39 ) - w ecobostach 1.6 nie było częstych, wadliwych czy innech problemów z turbosprężarkami. ( może chodzi o parametry ich pracy ? ) zmienili aby dostosować do nowego 1.5 .
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Foka mk.3 Dłuuuga, a teraz mk4 też z plecakiem
Silnik: 1,6TDCi 95/116KM, Przelogowano na MK4 Connected 1,5 EcoBlue bez blue
Rocznik: 2011, 2020
|
1,5 powstał dlatego iż w wielu krajach do 1,5 jest mniejszy podatek i koszt ubezpieczenia. Nie wiem jak teraz bo np. PZU narobiło więcej przedziałów, ale do niedawna 1,5 byl właśnie w niższej stawce niż 1,6
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: FOCUS II FL
Silnik: 1.6 TDCI 110@133KM, 285@313 Nm (by HEKO)
Rocznik: 2009
|
Myślę że szczegółów dowiemy się jak pojawią się pierwsze chipowane 1.5. Będziemy mieli wykresy z hamowni i opinie tunerów co do różnic.
|
|
|
#15 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: kuga mk2
Silnik: 1,5EB
Rocznik: 2015
|
Hej,
moje wrażenia z pierwszych 1000 mil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tutaj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam! |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|