![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#251 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Radek
Model: c-max
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 2004
|
Gagarin , moim zdaniem masz rację , władujesz się w kolejne koszty, kupisz na wymianę używany silnik 1.6 lub ew. 2.0 i nie wiesz co kupisz. Władowałeś już sporo w naprawy i nie dało to pożądanego skutku. Ja mam ten sam problem co większość kolegów z tym pie....nym olejem ale nic nie robię tylko systematycznie dolewam olej który kupuję w pobliskim motoryzacyjnym prosto z beczki (około 14stu zł/litr). Nie opłaca mi się ładować trzech tysięcy w remont bo z tego co widzę po przeczytaniu 25 stron z tym tematem doszedłem do wniosku że dolewki to najlepsza opcja.
PS. Podobno silniki 2.0 nie są takie problemowe |
|
|
|
|
|
#252 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
|
I dlatego takim samochodom powinno się odbierać dowody rejestracyjne i sprawdzać jakość spalin w samochodach na przeglądach, Jesli ktoś ma na auto by wydać 20-30tys to i powinien mieć na jego godne utrzymanie.
|
|
|
|
|
|
#253 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1.8 benzyna 125KM
Rocznik: 2005
|
Cytat:
|
|
|
|
#254 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
|
Przeczytaj dokładnie moje wątki to będziesz wiedział czemu z czego i na co wymieniłem. Nie czepiam się ciebie w poście wcześniej, ale co jest gorszą sprawą wymiana silnika i zgłoszenie tego przez przegląd w urzędzie rejestracyjnym czy jazda z niesprawnym silnikiem i trucie środowiska... po z a tym co jest nielegalnego w wymianie silnika ???
Taki mój kaprys, a jak byś chciał wiedzieć ten kaprys na końcu wyjdzie mnie totalne zero polskich złotych w tym jest róznica. |
|
|
|
|
|
#255 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: C Max
Silnik: 1.5 tdci duratorq
Rocznik: 2015
|
Dziekuje wszystkim za wskazowki, porady i w ogole udzielone odpowiedzi. W zeszlym tygodniu troche z zalem a chyba jednak bardziej z ulga zakonczyla sie przygoda z Fordem.
Po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw doszedlem do wniosku ze mam dosc utopionych pieniedzy i nerwow. Polubilem to auto na poczatku ale w koncu mnie nerwowo wykonczylo. Moze jeszcze kiedys, bo nowy cmax wyglada calkiem OK ale napewno juz odrobie lekcje wczesniej. Zycze wszystkim bezproblemowej jazdy! |
|
|
|
|
|
#256 |
|
![]() Imię: Radek
Model: c-max
Silnik: 1,8 benzyna
|
Gagarin , można wiedzieć na co zmieniłeś??
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: C Max
Silnik: 1.5 tdci duratorq
Rocznik: 2015
|
Padlo na Merive B (te z drzwiami do lapania kur na drodze) 1.4 benzyna. Calkiem OK bo duzo mlodsza ale w porownaniu z Fordem nie jedzie. Ale zona tym jezdzi wiec mnie brak mocy nie przeszkadzaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#258 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Focus c-max
Silnik: 1.8 benzyna
Rocznik: 2005
|
Ja też miałem taki problem 1L na 100km. Zrobiłem remont koszt 3000 zł i totalna porażka.Znalazłem silnik 2.0 u mechanika z Płońska z wymianą 4000 zł ,dał gwarancję 1 miesiąc.Więc przez miesiąc dawałem mu nieźle po zaworach i wszystko ok i jestem bardzo zadowolony.
|
|
|
|
|
|
#259 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: C-Max
Silnik: 1.8 TDCi / 1.6 TDCi (109 KM) + FAP
Rocznik: 2006
|
Duże szczęście
|
|
|
|
#260 |
|
![]() Imię: Patryk
Model: Ford C-Max mk1
Silnik: 1.8
|
Korzystając z okazji (otworzyłem już temat w podforum kupno forda) chciałbym zaciągnąć kilku wskazówek.
Planuje kupno C-Maxa 1.8 2004r Ghia, przebieg 120kkm. Niestety nie mam możliwości czytania tutaj tych 26 stron (internet w telefonie) więc chciałbym was poprosić o krótkie streszczenie. Na co zwrócić uwage przy kupnie aby nie pojawił się podobny problem z olejem? Trzymać łapy z daleka i szukać czegoś z innym silnikiem? Może jest jakaś możliwość podczas oględzin auta i jazdy próbnej aby to zdiagnozować przed wydaniem pieniędzy i uszczerbkiem na zdrowiu jak kolega? Dziękuję |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| c-max |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|