![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 04-08-2013
Model: Focus Kombi MK1/MK2 srebrny metalik
Silnik: 1.8-TDDI, 1.6 TDCI
Rocznik: 2005/2009
|
Podam Ci link do strony w której jest też taka sytuacja omawiana
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
|
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Mateusz
Model: MONDEO MK4
Silnik: 1.8 Diesel
Rocznik: 2007
|
Powiem Ci że tydzień temu wymieniałem sobie w prawym tylnym kole i nie miałem problemu zlokalizować jedno to że jak ktoś jechał z tyłu to przy prędkości 90km/h bylo wyraźnie słychać że to prawe koło a drugie jak podniosłem na lewarku i obróciłem kołem to było czuć że coś nie tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ok to zajrzę to tego lewego przedniego może to rzeczywiście przez to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Kurcze słuchajcie.
Podniosłem sobie samochód dzisiaj i pokręciłem kołem i żadnych oporów nie ma oraz luzów. Nie wiem jak te łożysko inaczej sprawdzić? A może to przez tą zbieżność opony buczą a nie to łożysko? Bo tak jak mówię najlepiej słychać to jak się jedzie nie wiem ponad 60km/h i na przynajmniej leciutkim łuku w prawo. Oraz jak puszczam tą kierownice ściąga mnie na prawo. Macie jakiś propozycje jeszcze? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
|
Typowe dla łożyska, moje w ogóle nie hałasowało przy ruchu kołem, po wyjęciu piasty minimalnie szurało, tak jakby piasek dostał się w smar, aż mechanik 2x pytał, czy na 100% chcę wymieniać. Kazałem robić zgodnie ze zleceniem i jak ręką odjął. I też mi hałasowało dopiero od około 55-60km/h, objawy identyczne jak Twoje, też mi auto uciekało, nawet dało się wyczuć delikatne drgania.
|
|
|
#16 |
|
|
Ok dzięki to w piątek będę miał chwile to może się dostanę do niego i zobaczę czy szura czy cośGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-06-2015
Model: Focus tdci
Silnik: 1600
Rocznik: 2006
|
Super ale które łożysko? Ja mam ten sam objaw - przy prędkości ok 60km gdy skręcam w prawo - zaczyna dudnić, huczeć, buczeć. Wymieniłem łożysko po prawej i hałas nie ustąpił. Przeguby są w dobrym stanie. Czy w tym przypadku jeśli hałas dobiega z prawej i przy skręcaniu w prawo to należy wymienić lewe łożysko? Proszę o poradę.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
podnieś auto i zapuść silnik, będziesz wiedział które na 100%
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-06-2015
Model: Focus tdci
Silnik: 1600
Rocznik: 2006
|
Ja przy skręcaniu w prawo miałem huczenie buczenie i to samo przy jeździe na wprost powyżej 50km. Należało wymienić lewe - Łożysko koła przedniego z piastą Focus Mk2. Można dostać w cenie 120-130zł i to zupełnie wystarczy.
Jak sprawdzić czy to łożysko koła? Podnieść lewarkiem auto i pokręcić kołem wsłuc***ąc się -jeśli huczy nam lewa strona to sprawdzamy prawe koło, jeśli huczy prawa strona sprawdzamy koło lewe. Mam nadzieje, że pomogłem tym którzy zadają pytanie: buczenie przy skręcaniu w prawo focus mk2, huczenie przy skręcaniu w prawo focus mk2 i analogicznie w lewo oczywiście. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
![]() Zarejestrowany: 05-01-2010
Model: Focus MK2
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2005