![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-06-2015
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2008
|
Panowie wymieniłem filtr na nowy, zalałem praktycznie cały pojemnik na filtr poczekałem aż nasiąknie i dolałem jeszcze, założyłem go, samochód odpalił i zgasł, wyjąłem filtr i okazało się że jest niecałe pół pojemnika paliwa, czemu go nie zaciąga do pojemnika ? Może źle uszczelke umieściłem, pomiędzy filtr a górną część obudowy? Czy może być przyczyną to, że nie ustawiłem go równolegle z prowadnicami ? Czy zapowietrzył się ?
Dolać paliwa, ustawić równolegle i próbować dalej go odpalać ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
O prawidłowym montażu filtra i patentach z napełnianiem napisano tu encyklopedię-użyj opcji szukaj.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Stosowałem się do porad z forum, ale mój układ zapowietrzył się chyba na tyle że nie odpale go i nie wiem czy dam rade sam coś zdziałać.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Konrad
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 TDCi 90 KM
Rocznik: 2007
|
Trzeba wszystko poprawić co napisałeś. Jest jedna opcja montażu a nie trochę inaczej ale podobnie ;p Jak poprawisz to spróbuj jeszcze raz. Może zassij paliwo przez wężyk tak jak w przypadku filtrów nierozbieralnych. Może coś pomoże ;p
Jeżeli masz stary filtr to spróbuj na nim odpalić. Szwagrowi kiedyś mechanik zapowietrzył i odpalił na starym. <- taka wskazówka ;p Mi się udało za pierwszym. Rzuć okiem też na wątek z odpowietrzaniem jak już nic Ci nie pomaga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez KonGos ; 27-06-2015 o 18:13 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Wymontowałem filtr, zalałem calutki do pełna, zamknąłem tak jak trzeba, po zamknięciu dolałem strzykawką aż się wylewał drugim otworem, zamontowałem go, podpiąłem wężyk ten co idzie do pompy i wlewałem aż ropa zaczęła wylewać się tym odpowietrznikiem, zalałem ten drugi wężyk co ropa wpływa do filtra, założyłem na filtr. Włączyłem stacyjke, poczekałem aż pompa przestanie pompować i zakręciłem, zapalił na 1 sekunde i zgasł, później już nie odpalił, próbowałem chyba z 6 razy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Wymontowałem filtr, zalałem calutki do pełna, zamknąłem tak jak trzeba, po zamknięciu dolałem strzykawką aż się wylewał drugim otworem, zamontowałem go, podpiąłem wężyk ten co idzie do pompy i wlewałem aż ropa zaczęła wylewać się tym odpowietrznikiem, zalałem ten drugi wężyk co ropa wpływa do filtra, założyłem na filtr. Włączyłem stacyjke, poczekałem aż pompa przestanie pompować i zakręciłem, zapalił na 1 sekunde i zgasł, później już nie odpalił, próbowałem chyba z 6 razy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
Przekręć stacyjkę parę razy tak aby zassało paliwo i wyłącz - NIE ODPALAJ. Po 7-8 razach postaraj się odpalić. Robiłeś tak? Może nadmiar paliwa też nie jest wskazany ;p |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Przekręcałem stacyjke ok 3-4 razy bez odpalania i dopiero później próbowałem odpalić, ale nie odpalił.
Bump: Czy układ sam nie odpowietrzy się przy kręceniu rozrusznikiem ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
W kwestii odpowietrzania nie wiem. Czytaj wątek o tym. Pozdrawiam i powodzenia w walce
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Zapalił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poszedłem jeszcze raz spróbować, zakręciłem, potrzymałem 2 sekundy, nie zapalił, zakręciłem drugi raz i zapalił od razu. I od tej pory jest wszystko dobrze, byłem się przejechać kilka kilometrów, żeby to całe powietrze przepalić i mam nadzieje, że już będzie dobrze.
Martwi mnie tylko czy przez to kręcenie pompa się nie uszkodziła ? Dziękuje za pomoc KonGos |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
|
Cytat:
Liczę, że już wszystko będzie bez problemu i rano odpali od razu. Nic nie powinno złego się stać. Wiele razy widziałem jak ludzie tak kręcą bo coś nie pali aż aku pada - to trzeba mieć cierpliwość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. PZDRGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| diesel , odpowietrzanie , paliwo |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|