![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: Mondeo mk4 fl
Silnik: 2,0
Rocznik: 2011
|
Cześć!
Mam problem z luźną przednią plastikową atrapą (nie wiem jak to nazwać). Plastik do którego mocowana jest jest tablica rejestracyjna oraz czujniki parkowania. Wspomniana część z zatrzasków i nie bardzo wiem, jak z tym się uporać. Poniżej zdjęcie, czasami jeszcze bardziej się poluźnia, powstaje kilku centymetrowa przestrzeń pomiędzy "czarnym plastikiem" a zderzakiem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Macie jakiś pomysł jak mogę się z tym uporać? Być może ktoś już miał taki problem, jednak nie wiem jak fachowo nazywa się część z którą mam problem - dlatego wyszukiwarka nie znajduje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo mk IV, Nissan Micra K13
Silnik: 2.0 TDCi (163KM), 1.2 (80KM)
Rocznik: 2011, 2014
|
W zderzaku zą zaczepy a w atrapie otwory. Albo zaczepy są zjechane i wyskakują, albo otwory w atrapie się wyrobiły. Najlepszym rozwiązaniem i w pierwszym i w drugim przypadku jest nagrzewnica. Wiąże sie to z dostępem do kanału lub podnośnika aby zdjąć dolną osłonę chłodnicy i podgrzewając zaczepy lub otwory wymodelować je do żądanego efektu.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dzięki za pomoc!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Gdyby ktoś miał podobny problem. Użyłem kleju "POXIPOL" i póki co trzyma. Jeżeli coś się zmieni - dam znać.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|