![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2641 | ||
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-06-2009
Model: focus
Silnik: 2.5
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję bardzo za pomoc! |
||
|
|
|
|
|
#2642 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
U siebie mam BT 8M5T-19C112-AN, po aktualizacji AV. BT audio było i jest (ale nie używam, bo bez sensu grzebać w telefonie gdy jest pendrive w USB).
A o co chodzi koledze z iPodem? To ma bluetooth w ogóle? Czy to pomylona nazwa z iPhonem? |
|
|
|
|
|
#2643 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
|
No ale po co "streamować z iPoda", kiedy pendive'y są tak tanie? I jest świetna nawigacja po zawartości z poziomu radia? No po co?
|
|
|
|
|
|
#2645 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adrian
Model: Focus
Silnik: 2.0 benzyna/LPG
Rocznik: 2009
|
Cześć, wracając jeszcze do mojego modułu BT/VC/USB stary moduł który miałem poleżał trochę w chacie i coś mnie tknęło, żeby jeszcze raz iść go podłączyć i ku mojemu zdziwieniu przy przekręcaniu kluczyka usłyszałem, że coś się w tym module załączyło, a na radiu pojawił się napis UNCONFIGURED MODE, czy to oznacza, że jak elmconfigiem ustawię ten moduł to prawdopodobnie zacznie działać? Jakie opcje muszę ustawić?
|
|
|
|
|
|
#2646 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#2647 |
|
|
Przepraszam, za post pod postem, ale mam jeszcze jeden mały problem.
Jak wygląda u Was sprawa z VoiceControl i dostępem do kontaktów na telefonie? Z jakiej komendy korzystacie, żeby wybrać numer zapisany w pamięci telefonu? U mnie na komendę DIAL NAME i podanie nazwy dostaję informację, że DIRECTORY IS EMPTY. Z pomocą wujka google sprawdziłem kilka tematów i raz ludzie piszą, że żeby korzystać z VC i głosowo wybierać kontakty trzeba je najpierw ręcznie zapisać w pamięci modułu BT, inni natomiast, że da się wybrać jakoś numer zapisany w telefonie. Np post stąd o tym mówi: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ale człowiek nie jest zbyt konkretny. Nie mogę znaleźć nic więcej na ten temat. Jak to wygląda u Was? Da się korzystać z książki telefonu jakąś komendą VC, czy rzeczywiście trzeba sobie parę numerów "nagrać" do pamięci BT? |
|
|
|
|
|
#2648 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK4 2.0 TDCI Ghia
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2009
|
Cytat:
działa to bardzo dobrze i bardzo fajnie. |
|
|
|
|
|
|
#2649 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
Można również korzystać z komendy "Mobile name" i kontaktów zapisanych w telefonie, bez nagrywania etykiet. Nie wiem czy działa to ze wszystkimi modułami. Ja mam moduł z końcówką -212 i ta metoda działa.
|
|
|
|
|
|
#2650 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
|
Telefon ... zadzwoń do ... <nazwa kontaktu>
ewentualnie jak telefonów jest przypisane więcej do numeru to dodatkowo ... na telefonie komórkowym albo ... w pracy no i sakramentalne "tak" żeby potierdzić. Żadnego dodawania etykiet. Moduł -212, Sony. Z nawigacjami nie wiem jak to działa, pewnie gorzej.
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|